Beste lezers,

Heb al regelmatig wat gelezen hier over Thaise sim kaart. Nu heb ik afgelopen januari mijn true move sim kaart laten registreren en ben inmiddels weer terug in Nederland.

Gehoord dat ik zo af en toe eens een sms of belletje er mee moet doen om mijn nummer in de lucht te houden. Heb een goede vriend die er indien nodig via Family Mart mijn saldo kan opwaarderen. Helaas krijg ik mijn true move sim kaart niet aan een NL-provider geschakeld.

Dus dat betekent dat ik deze dus ook niet kan gebruiken zo eens per maand om mijn nummer te behouden, zodat ik niet ieder jaar een nieuw nummer nodig heb (mijn nl-provider is Vodafone maar ook daar kan ik niet op netwerk komen).

Is er iemand die weet wat ik kan doen?

Met vriendelijk groet,

Franky


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Hoe krijg ik een True Move sim kaart aan een NL-provider geschakeld?”

 1. TAK zegt op

  Als je roaming heb ingeschakeld kan je met je
  THAISE sim misschien via een Nederlandse network
  bellen. Anders voortaan je sim in Thailand laten en vragen een kennis af en toe een berichtje te sturen. Je kan natuurlijk vaker naar Thailnd komen dan eenmaal per jaar dan heb je het probleem niet.

  groeten

  TAK

  • Marc De Gusseme zegt op

   Voor de betreffende simkaart moet internationale roaming mogelijk zijn en deze moet in Thailand geactiveerd worden ! Bovendien opletten hoelang de simkaart operationeel is zonder dat er belkrediet bijgekocht wordt !

   • Frank zegt op

    bel einde datum is juni 2015.

 2. Marc De Gusseme zegt op

  Indien mogelijk bel naar de klantendienst van True Move (of een kennis in Thailand) en vraag om de sim kaart voor internationale roaming te activeren ! Indien niet mogelijk vrees ik dat er geen andere oplossing is !

 3. Ati zegt op

  Franky,

  Ik gebruik, sinds september vorig jaar, probleemloos een (ongeregistreerde) pre-paid TrueMove-H SIM-kaart in Nederland.
  Op dit moment is het toestel waar deze kaart in zit verbonden met het netwerk van “vodafone NL”.
  Ik bel of SMS hier nooit mee – er staat ook nog maar 10.38 Baht op – maar ik ontvang wel regelmatig SMS berichten.

  Voordat ik terugkeerde naar Nederland ben ik langsgeweest bij een TrueMove winkel om zeker te zijn dat roaming reeds was geactiveerd. Ik kan je helaas niet vertellen of de medewerkers toen iets hebben gewijzigd.

  Ik kan me wel herinneren dat ik wel eens soortgelijke problemen (met een andere TrueMove-kaart buiten Thailand) heb gehad. Bij aankomst in een ander land kostte het enige uren voordat het toestel een verbinding tot stand kon brengen.
  Handmatige operatorselectie heeft toen wel eens geholpen, terwijl een andere keer het probleem vanzelf was opgelost.

  Tot slot heb ik nog een laatste tip voor je.
  Raadpleeg de volgende TrueMove website voor veelgestelde vragen (die van toepassing lijken te zijn op “monthly package customers”), zoals de aanvraag en het gebruik van “International Services” en het telefoonnummer dat je vanuit Nederland kunt gebruiken om contact op te nemen met TrueMove H Care.

  Succes,
  @

  • Ati zegt op

   De link die ik ben vergeten te kopieren is (zoals aangegeven door RonnyLatPhrao):
   http://truemoveh.truecorp.co.th/international_services/roaming_services/entry/652?ln=en

 4. Kees zegt op

  Heel eenvoudig. Eerst proberen om via handmatig netwerk zoeken een provider in te stellen.
  Maar gewoon opwaarderen via een kennis in Thailand of zelf als je een thaise rekening hebt.
  Je hoeft niet te bellen. Alleen zorgen dat je de eind datum steeds verlengt.
  Check je eind datum.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Franky,

  Ik heb ook een True move sim kaart.
  Bij mijn weten moet je niet af en toe even bellen/sms’n om je nummer te behouden.
  Wanneer je het resterende bedrag gaat opvragen dan verschijnt ook tot wanneer dat geldig is.
  Je hoeft dan verder niks meer te doen.
  Vorig jaar 4 maanden in België geweest zonder mijn Thai nummer te gebruiken. Het bedrag dat op dat moment op mijn kaart stond was bij vertrek nog 5 maanden geldig. Bij terugkomst kon ik gewoon verder bellen.

  Kijk ook eens bij de FAQ indien je toch wil bellen vanuit Nederland
  http://truemoveh.truecorp.co.th/international_services/roaming_services/entry/652

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik bedoel –
   Je hoeft dan verder niks meer te doen indien het bedrag nog lang genoeg geldig is natuurlijk. Indien niet, dan bijvullen of laten bijvullen tot je terugkomst.

 6. allochtone zegt op

  kost het 4 bath dan kan je een maand langer je te goed en het nummer gebruiken. sms naar dit nummer 934 (*934# call) maar het moet wel in Thailand verzenden.

 7. eduard zegt op

  Hallo, 12-call en kpn werken samen.Zonder problemen met deze sim over te schakelen naar kpn.En opwaarderen kan via internet: prepaid union. Je kunt ieder buitenlands nummer opwaarderen met deze site.

  • BA zegt op

   Alleen de vraag gaat over true move 🙂 Die zijn partners met Vodafone.

   Maar zoals anderen zeggen moet je roaming wel inschakelen.

   Truemove heeft een app voor smartphones welke vol staat met info mbt roaming. Maar je moet het inschakelen voor je uit Thailand vertrekt. *112*1# dan moet het geregeld zijn.

   Maar als er iemand af en toe wat geld op je account zet blijft je telefoonnummer geldig zoals anderen al zeggen, je hoeft niet te bellen.

 8. Han zegt op

  Franky,
  Ik heb een Thaise telefoon gekocht van true, alles er op en eraan,prima ding ,behalve telefoneren werkt niet,
  Gemaild met true in Thailand, de roaming werkt niet om te telefoneren in Europa heb een case nummer aangevraagd wanneer ik weer in Thailand ben en naar true in pattaya gaat naast tucom,daar het hele roaming proces MISSCHIEN kunnen oplossen ,ik heb nog in de winkel gevraagd simlock vrij kan ik de telefoon in Nederland gebruiken ja dat kan ,maar dan met je true kaart en dat werd niet verteld ,dus ik voel me ge….d,kijk uit om een true ( is van Samsung ) telefoon te kopen,
  Vr Gr han

  • BA zegt op

   Samsung telefoons draaien op Android en die zijn softwarematig vrij eenvoudig simlock vrij te maken. Ook voor een eind gebruiker.

  • kees zegt op

   De true telefoons worden verkocht door True zelf. Hier zit een simlock op (dit kennen we ook van de prepaid telefoons in Nederland.
   De telefoons worden relatief goedkoop verkocht. Het verdienmodel ligt in het bellen.
   Het probleem is dat je in Nederland deze vermoedelijk niet simlock vrij kunt maken. De benodigde software is niet aanwezig. In Nederland heb je diverse shops waar je de nederlandse prepaid telefoons kunt unlocken.
   Voor de true telefoons unlocken moet je echt in Thailand zijn.
   Genoeg shops bv Pantip Plaza heeft er zeker.

   • BA zegt op

    Alleen als het om een specifiek model zou gaan welke alleen voor True geleverd worden.

    Maar als het gewoon om een samsung gaat dan kan je gewoon de software van de telefoon overschrijven met europese software / standaard software voor Samsung telefoons.

    Die simlock op Samsung telefoons is vaak gewoon te verwijderen door een code in te voeren, dan kom je in een menu en kan je het veranderen. Internet staat er vol mee.

    Nieuwere Samsung modellen hebben tegenwoordig nog weer een andere feature, dat is de regio simlock. Dat houd in dat als je een Europese telefoon koopt, je hem met een Europese sim moet activeren. Mogelijk dat Samsung zoiets ook doet in Thailand. Maar als de telefoon voor de eerste keer met de juiste sim geactiveerd is dan moet je gewoon kunnen wisselen. Verder kunnen ze de telefoon ook gewoon activeren bij een service centre. En er zijn diverse apps voor om RegioLock te omzeilen.

 9. Andre zegt op

  Ik heb in khon kaen een Nokia gekocht,en toen ik terug was in Nederland mijn eigen simkaart erin gedaan,helemaal geen problemen mee gehad

 10. Frank zegt op

  iedereen heel erg bedankt. Zal mijn vriend in Thailand erachteraan sturen om mijn Thaise simkaart te activeren voor international roaming, en zorgen dat er Voor het einde van beltermijn in juni er weer geld op gestort wordt. (hoef er zoals ik lees niet verplicht mee te bellen of te smsm zo nu en dan.) Verder las ik dat ik wat vaker kon komen….. tja, was dat maar waar. Ik kan slechts 1 x per jaar 4 weken. Bedankt Franky

 11. Frank zegt op

  LAATSTE vraagje, in thailand check in mijn beltegoed met #123#, met welk nummer kan ik dat checken hier in nederland?????

 12. Peter@ zegt op

  Kijk even op http://www.televergelijk.nl voor het goedkoopste nummer want ik mag hier geen reclame maken, van vast naar mobiel of van mobiel naar vast, meestal kost het maar 1 cent p.m.

  Misschien lukt het op deze manier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website