Lezersvraag: Trouwringen laten maken in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 juni 2015

Beste lezers,

Wij gaan in november naar Bangkok. We willen graag onze trouwringen daar laten maken, maar zijn maar een korte week in Bangkok (en keren nadien al terug naar België). Denken jullie dat het mogelijk is om op zo’n korte tijd trouwringen te laten maken?

Hebben jullie tips over waar we op moeten letten en eventueel goede adressen waar we terecht kunnen?

Alvast bedankt !

Groeten,

Lynn


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Trouwringen laten maken in Bangkok”

 1. william zegt op

  Ik zou als ik jullie was de ringen in Belgie kopen, het goud in thailand is meer geel van kleur,
  en aanmerkelijk zachter goud, en bovendien als die goudverkopers lucht krijgen van “groentjes”
  zullen ze je nog een oor aannaaien kwa waarde of karaat., mijn mening niet doen.

 2. Jacques zegt op

  Is zeker te doen. Men heeft al een kostuum op 2 dagen. Zelf heb ik in Pattaya in goudwinkel, begin Walking Street op de hoek 2 gouden Boedha’s laten maken 53 gr en 35 gr. gemaakt van oud beschadigd goud dat ik had meegebracht. Wel is er 10procent verlies ..Is wel 14 jaar geleden en ik betaalde voor een boedha circa 3000bath.

 3. Peter zegt op

  Hallo Lynn,
  Als ze een maatpak kunnen maken in 24 uur, ben ik ervan overtuigd dat twee trouwringen ook moet lukken. Als je aandringt en meld dat je ze snel moet hebben is alles mogelijk en niet teveel aanbetalen. Zelf heb ik het ondervonden met een zilveren armband. Ik wilde deze kopen maar hij was te kort. Groter laten maken wilden ze niet. Toen ik meldde dat de koop dan niet door ging kon het ineens wél en binnen een uur was het voor elkaar.
  Succes en veel plezier daar.

 4. John Chiang rai zegt op

  Beste Lynn,
  Er bestaat in Bangkok een erg goed en betrouwbaar adres voor het maken van goud ringen.
  Wat erg belangrijk is bij ringen,is het juiste karaat,omdat bijv.een ring met een hoog karaat i.v.m.slijtage een niet zolange levensduur heeft.
  Hier een adres waar wij erg goede ervaringen gemaakt hebben,en die op wens met de zelfde legeringen werken zoals in Europa.
  Gems. Gallery International -Manufacturer.
  198/23-24 Rama 6 Rd Samsennai, Phayathai
  Bangkok 10400. Tel. 66(0)2271-0150.
  En voor free Transport zonder koopverplichting… 66(0)81-6101010.

  • Henrike zegt op

   Goed adres. Bij de vestiging in Chiang Mai heb ik twee keer een aanschaf gedaan. Taxatie naderhand wees uit dat het prima in orde was. Ik heb ringen in wit goud gekocht. Een volgens eigen specs.

 5. marc de greve zegt op

  Bangkok steekt vol van goudwinkels,hebben onze trouwring daar ook gekocht zeer goeie prijs en geen oor aangenaaid.Zeker eens gaan kijken in die zaken prima mooie gerief int goud.

 6. John Chiang rai zegt op

  Velen die hier een reactie geven,schrijven over het Thaigoud wat overal verkocht wordt in de goudhandel die onder de staats controle vallen.
  Dit is goud wat meestal als een soort belegging gekocht wordt,en heeft vanwege zijn reinheid een gele kleur.
  Hoewel deze goudhandel ook ringen verkopen,is eigenlijk i.v.m.de zachtheid van het goud, hier van af te raden,omdat het niet zo’n lange levensduur heeft.
  In tegenstelling tot het 24karat goud wat men daar koopt,is het Europese goud van 14 of 18 Karat veel geschikter voor een ring.
  Daarom is het beter een trouwring te kopen bij een goudsmid,die ook met andere legering werkt,die ik bijv.in mijn bovenstaande reactie reeds genoemd heb.

 7. Rori zegt op

  In de buurt van ARI (BTS) station zit een winkel galerij (westkant). In het midden van de galerij aan de rechterkant zit een stalletje waar ze ringen zelf maken. Een 6 jaar geleden daar laten maken met goud vanuit Nederland.
  Was heel betaalbaar een 6.000 bath voor twee ringen en de gewichtsafname was minder dan 10% (een 25 Euro aan goud) heb de ringen in Nederland laten taxeren bij een juwelier en hij stond versteld van de kwaliteit.
  Ook was het goud gelijk aan wat er heen was gebracht.

 8. Fransamsterdam zegt op

  18 karaat goud is 75% goud.
  14 karaat goud is 58.5% goud.
  Hoe meer goud, hoe zachter, des te eerder het slijt.
  Meer dan 18 karaat is eigenlijk ongeschikt voor sieraden.
  Voor trouwringen, waarvan het naar ik aanneem de bedoeling is dat ze lang meegaan, is 14 karaat het meest geschikt.
  Koop wat 14 karaat sloopgoud, bij een goudhandel, of wat sieraden of ander goud dat op een veiling geen belangstelling krijgt. Van te voren het gewicht aan goud weten en dan de waarde aan puur goud aan de hand van de goudprijs uitrekenen.
  En dat dan meenemen naar Thailand. Dat de ringen naderhand in Nederland wat lastiger te verkopen zullen zijn omdat een Nederlands keurmerk ontbreekt lijkt me bij trouwringen geen bezwaar.

 9. hans zegt op

  De goudwinkels zijn verplicht om de actuele aankoopkoers en verkoopkoers te vermelden op een biljet op de deur danwel etalage. dus je kunt het zelf zien, hij staat ook dagelijks in de bangkok post

  Als je een thaise dame goud wilt geven bijv. een ketting kun je beter dat in thailand kopen de lagere buitenlandse karaatwaarden worden niet echt gewaardeerd, en zijn later ook weer moeilijk inwisselbaar bij de goudsmid/

 10. Harry zegt op

  En hoe dacht u als totale leek in Thailand de garantie te krijgen, dat u niet een inferieure goudmenging in de ringen terug zal krijgen ?

  Archimedes in Klassiek Griekenland had al dat probleem op te lossen totdat… EURECA… het inzicht doorbrak.

  Mijn schoonmoeder – Indische – dacht terug in haar oude land een prachtige diamanten halsketting te kopen. Prachtige papieren erbij, doch in NL… bleken die steentjes… een prachtige imitatie te zijn, en het goud.. enkel opgedampt aan de buitenkant.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website