Beste lezers,

Nu de ‘grote dag’ (trouwen met mijn Thaise vriendin in een amphoe BKK) nadert, misschien toch enkele opmerkingen/vraagjes voor de bloglezers met ervaring daaromtrent. Dit vooral onder impuls van het liefje die vóór de Ambassade-vierschaar geen millimeter wil afwijken van de waarheid, en niets dan de waarheid. O ja, we gaan ervan uit dat we beiden de nodige documenten op orde hebben.

Enige relatie-duiding:

 • kennismaking via een datingsite 2 jaar geleden
 • leeftijdverschil van 22 jaar
 • dagelijks contact via Skype
 • voertaal: Engels -ondertussen 5 maal op bezoek geweest – verlovingsfeest (onofficieel) met familie & gasten in oktober 2016 -diverse foto’s beschikbaar van ons, familie etc. -documenten ter voorlegging Ambassade zijn gelegaliseerd
 • Tourist Visum single entry in bezit -namen familieleden, lievelingseten etc. zijn gestudeerd

Kan iemand hieraan iets toevoegen aub, zoals:

 • moet er op voorhand een afspraak met Ambassade gemaakt worden, en hoe?
 • interview: wat zijn de meest voorkomende vragen?
 • alles zelf uitvoeren of een beroep doen op een firma? -iemand ervaring met www.thailand-wedding.com?

Met dank voor alle bijdragen, geen commentaar op het al-of-niet trouwen aub, daar is al genoeg over verschenen.

Yvan (Brugge/Korat)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Trouwen in Thailand, enkele Belgische ambassade-gelieerde vraagjes”

 1. Stan zegt op

  Yvan,

  Vermeld je e-mailadres en ik bezorg je wat bijkomende info.

  Grtz,

  Stan

  • yvan zegt op

   Hallo Stan,
   fwbelga@live.be
   Dank bij voorbaat,
   yvan

 2. Louis49 zegt op

  Ik ben 5 jaar geleden gehuwd in Thailand , ik raad je aan om het papierwerk door een gespecialiseerd bureau te laten doen. Ik heb het zelf gedaan na op zo n bureau te zijn geweest ,na gelezen te hebben op Thai blog hier dat zelf doen veel goedkoper was.Het bureau deed alle papierwerk,vertaling en zo ,werkelijk alles en zouden de papieren naar huis sturen voor 8000 bath,ik deed het zelf en het resultaat was 5 keer van chonburi naar Bangkok en 1 keer naar het ministerie van buitenlandse zaken in Rangsit was het dacht ik,kosten 15000 bath met dank aan de betweters op dit blog

 3. Bert zegt op

  Aantal jaren geleden zelf ook getrouwd in Bangkok, enkel onder de thaise wet. Huwelijk niet laten registreren in NL. Ik zie persoonlijk geen voordelen daarvan, slechts (fiscale) nadelen. Derhalve nooit bij de ambassade geweest ivm huwelijk. De vraag is dus of jij het huwelijk wel in Belgie wil laten registreren. In dat geval kan een ander je wellicht beter tot hulp zijn.

  Veel geluk gewenst in ieder geval.
  Gr. Bert

  • yvan zegt op

   Hallo Bert,
   hoe kun je in BKK trouwen met een Thaise zonder bij de ambassade van je thuisland geweest te zijn? Registratie in BE is ook voor mij niet aan de orde voor het ogenblik. Bedankt voor de gelukwensen.
   Gr Yvan

 4. Gerrit zegt op

  Tja,

  Beste Yvan,

  Trouwen bij de Amphoe, of deze nu in Bangkok staat of in de Isaan, is trouwen voor de wet.
  Heb je de huwelijks wetten in Thailand al eens doorgelezen?
  en weet je wat de gevolgen van zo’n beslissing zijn?

  Wat een Ambassade-vierschaar is? geen flauw idee.

  Maar je moet wel een getuige hebben.
  Zelf woon ik in Bangkok en wil graag bij die trouwerij aanwezig zijn. laksi150208@gmail.com
  Misschien willen er wel meer Neder/Belgen komen.

  En verder maak er een geweldige dag van.

  Groetjes Gerrit

 5. Sommeil zegt op

  Allereerst proficiat.
  Nog een jaartje wachten? Na 3 jaar is er voor de ambassade sprake van een duurzame relatie. Voldoende jullie relatie documenteren in jullie dossier.
  Mijn Cambodjaanse partner en ikzelf hebben het op die wijze gedaan. (wel voor officiële samenwoonst). Dit ondertussen al 2 jaar geleden.
  Alles is prima gegaan, en studeert ze ijverig Nederlands niveau 2.2.
  Veel succes.

 6. Jos zegt op

  Alles Altijd en Overal Officieel via Ambassade doen,contact opnemen,afspraak maken,houd je vooral aan die afspraak,neem van alle documenten 2-3 kopie’s,laat je Niet in met derden…die zogezegd alles voor jou regelen,het kost je alleen maar geld,heb zelf op 01-12-2012 op ambassade aanvraag ingediend om te trouwen,ben op 20-12-2012 off.getrouwd in Thailand,als je Alle documenten hebt en correct handelt zijn er geen problemen.

  • yvan zegt op

   Hallo Jos,
   bedankt voor je heldere reaktie! Klopt het dat voor de aanvraag ‘Geen Huwelijkbeletsel’ geen afspraak dient gemaakt te worden? (volgens site Ambassade enkel voor Visa?)
   Gr Yvan

 7. Andere Stan zegt op

  Yvan, Ik leerde mijn vriendin (nu echtgenote) kennen eind 2006 begin 2007 (8 weken samen). Wij hebben een leeftijdsverschil van 26 jaar.
  Ik deed in maart 2007 een aanvraag om elkaar in België gedurende drie maand beter te leren kennen. Spijts voldoende garanties en inkomen werd de aanvraag geweigerd.
  Ik had wellicht beter één maand aangevraagd en voor haar was er best iets voorgelegd dat bewees dat zij vast werk had in Thailand. (In een Seven-Eleven en het telefoonnummer van een broer?)
  Wij voelden elkaar zeer sterk aan en daarom vertrok ik begin augustus 2007 naar Thailand met de goed voorbereidde papierwinkel in mijn bagage om een Thais huwelijk te regelen.
  Dus samen met haar naar de Belgische ambassade, dit zonder afspraak en daar werden wij ruim ingelicht wat ons in welke volgorde te nog doen stond, mét een lijst van erkende Thaise vertaalbureaus.
  Na ons huwelijk in de Isaan terug naar de Thaise en Belgische Ambassade met gestempelde en beëdigde vertalingen: jammer genoeg konden zij geen reisvisum verstrekken voor mijn kersverse echtgenote.
  Dit daar Brussel eerder een visum geweigerd had voor haar, was enkel diezelfde FOD Brussel bevoegd de vergunning nu wél toe te kennen.
  Drie maand later mocht mijn vrouw dan uiteindelijk toch naar België komen.
  Niet alleen eerder op de Ambassade in Bangkok maar later in België werden we, telkens van elkaar afgezonderd, verschillende malen aan “verhoor” onderworpen. Later zijdelings vernomen dat er weinig of geen schijnhuwelijken “gevonden” werden tussen Thaise en Belgische onderdanen.
  Nu 15 augustus (jawel, 15 augustus!) zijn we tien jaar gehuwd! En of we dat zullen vieren!!!!
  Veel succes Yvan!
  PS Ik noem mezelf “andere stan” omdat de eerste reactie in deze rubriek niet van mij is.
  En Gerrit, ik heb nooit een getuige gehad behalve haar familie. Misschien nu wel? Of wil je op zijn vlaams feesten in Bangkok?

 8. Freddy van West zegt op

  Hey Ivan, wanneer je dokumenten in orde zijn ben je al een heel eind. Ik ben in februari ll getrouwd en wij hebben een leeftijdsverschil van 25 jaar, geen probleem. Alleen mijn vrouw heeft een interview gehad op de ambassade in BKK, ikzelf niet. Zelfs al we terug in Belgie waren, ook geen interview. Zorg wel voor voldoende fotos! Ze waren zeer tevreden met mijn fotoreportage met bijschrift wie wie was. ( vader, moeder, opa en oma,….)
  Als je beroep wil doen op een firma, ok maar dan betaal je uiteraard een pak meer wat normaal is. Die mensen werken ook niet gratis. Als je goed geinformeerd bent wat je moet doen, kan je het gerust zelf doen. Wel wat geloop tussen ambassade, vertaler en ministerie van Buitenlandse zaken voor legalisaties maar dat moet je zien als een uitstapje. Je kunt alles zelfs per skytrain en minivan doen. Busjes stoppen voor het ministerie. Als je je Thaise vrouw bij hebt kan dat geen probleem zijn. Ik zou wel een hotel nemen in BKK voor 5 werkdagen. Kan je op je gemak je ding doen.
  Neem ook eerst kontakt met Amphur. In Ban Rak waar wij getrouwd zijn ( liefdes Amphur ) trouwen ze maar 12 koppels per dag. Beste dat je enkele dagen voordien gaat want er moeten daar nog formulieren ingevuld worden. Zorg ook voor 2 getuigen want het personeel van het gemeentehuis mag of doet dat niet meer.
  Keep cool, alles komt Ok. Op voorhand proficiat!

  • yvan zegt op

   Hallo Freddy,
   bedankt voor een wel heel heldere uitleg! Ik was al bezig een foto-albumpje aan te leggen, zal er nu nog enkele namen aan toevoegen. Ware het niet dat mijn liefste zo het interview vreest, ik zou van e.e.a. geen probleem maken.
   Ook bedankt voor de gelukwensen,
   Gr Yvan

 9. pascal dumont zegt op

  Yvan,

  Laat je vooral niet in met wat ze hier allemaal schrijven en mail eerst naar de ambassade : bangkok@diplobel.fed.be. De meesten hier zijn al langer getrouwd en alles is inmiddels al terug
  veranderd. (ik ben er zelf ook mee bezig)

  Je moet een afspraak maken om je dossier binnen te brengen en een interview te doen waar je dus al die vragen krijgt. Ga deze ook niet van buiten leren want dan val je ook door de mand.

  alvast veel geluk want dat ga je nodig hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website