Vraag & antwoord: Triple entree visum voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 juli 2014

Beste forumleden.

Ik heb een vraag over een triple entree visum voor Thailand.

Ik heb sinds 6-04-2014 een visum met 3 binnenkomsten, dit visum is 6 maanden geldig, te weten tot 30-09-2014. Nu dacht ik te weten hoe het werkt met dit visum, maar de immigratie officier vertelde me dat ik hier niet langer kan blijven tot het einde van dit visum 30-09-2014.
Ik ging er zelf vanuit dat als je eerste 60 dagen voorbij zijn je dan met een maand (visa extension) kan verlengen bij een kantoor. Dan het land uit en dan je tweede entree activeren weer 60 dagen en dan weer met een maand verlengen bij een kantoor van immigration.

Maar dan zou je dacht ik zelf net voor het verloop van het visum 30-09 je laatste entree kunnen activeren door het land te verlaten met een visarun, maar het schijnt vertelde die officier dat als je er dan weer 60 bij krijgt en je zit tegen je einddatum aan je die 60 dagen niet keer kan gebruiken tot eind november in dot geval, wat weten jullie daar van, ik dacht tijd dat je die laatste entree wel volledig kon benutten zelfs als je visum al is verlopen.

Groetjes,

Robert


Beste Robert,

Allereerst verbaasd de geldigheidsduur van het visum me. Dit is tot 30 september daar waar het 5 oktober zou moeten zijn. Tot 30 september kan dan wel 180 dagen zijn (een schatting, want ik heb het niet uitgerekend), echter de geldigheidsduur van een visum wordt uitgedrukt in maanden/jaren en niet in dagen, dus 3 en 6 maanden of 1 en 3 jaar(voor een bepaald soort visum).
De verblijfsduur/verlengingen daarentegen, welke u bij binnenkomst krijgt of in het geval van een verlenging bij een immigratiekantoor, worden wel uitgedrukt in dagen, dus 7, 15, 30, 60, 90 dagen. Kijk hier maar even: http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15398-Issuance-of-Visa.html

Wat u dacht is juist. U kan de derde entry gebruiken tot het einde van de geldigheidsperiode van het visum (NIET tot en met , want er staat Enter before…(datum) op uw visum). In uw geval moet u de derde entry dus uitvoeren ten laatste op 29 september want het visum verloopt op 30 september (wachten tot de laatste dag is echter geen goed idee, want er kan altijd wat voorvallen of u voelt zich misschien net die dag niet lekker).

De verkregen verblijfsduur heeft geen invloed op de geldigheidsduur van het visum. Indien dus het visum verloopt voor het einde van de verblijfsduur heeft dit geen invloed.

De immigratiebeambte heeft u dus niet de juiste informatie verstrekt, zich verkeerd uitgedrukt, u vraag niet begrepen of u hebt hem verkeerd begrepen of u vraag was niet duidelijk. Dit komt wel vaker voor en is meestal niet bewust maar komt door het taalprobleem. Akkoord, dit zou niet mogen voorvallen bij personeel dat voor immigratie werkt. Echter, het kan ook zijn dat de vraagsteller niet de juiste vraag stelt, of zijn kennis van het Engels is ook beperkt zodat de vraag niet duidelijk is. Allemaal veel voorkomende problemen die misverstanden in de hand werken.

Ik weet niet waar u die info verkregen hebt, maar sommige kleinere immigratiekantoren hebben dikwijls hun eigen mening over de regels, of de immigratiebeambte is onervaren
met deze voorschriften. In ieder geval, wil u zeker zijn ga dan naar een groter immigratiekantoor of zelfs naar een grenspost. Daar zal u wel de juiste info ontvangen van immigratie.

Nog even iets over verlengingen in het algemeen (voor iedereen dus…). Verlengingen, voor welk type visum ook, zijn de beslissing van een immigratieofficier. Het is dus geen recht. Hoogstens kan u vragen waarom u geen verlenging krijgt. Het heeft zeker geen zin om daar toestanden over te maken. Het zal niemand verder helpen. Eenieder zou met deze mogelijke beslissing moeten rekening houden bij aanvraag van een verlenging. Uiteindelijk is het de immigratieofficier die het laatste woord heeft.

Om even uw situatie als voorbeeld te nemen. Normaal kan u telkens uw visum verlengen met 30 dagen en dat zal in bijna elke aanvraag ook wel toegestaan worden. Echter, indien de immigratieofficier zou beslissen dat u eerst uw entries moet opgebruiken voor u een verlenging bekomt, dan kan u daar niets aan doen.

Hopelijk heeft u hier iets aan.

Veel succes en indien u verdere vragen heeft laat u het maar weten.

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

Naschrijft Ronny: Wat betreft de geldigheidsduur van het visum.

Martin liet mij weten dat het Consulaat in Amsterdam rekent in dagen ipv maanden wat betreft de geldigheidsduur van het visum, dus 90 of 180 dagen ipv 3 of 6 maand
Het was me voordien niet opgevallen maar het is wel juist. De Ambassade te Den Haag en Brussel gebruiken dan weer de link van het MFA, en op deze link staat de geldigheidsduur in maanden vermeld. Het Consulaat te Antwerpen rekent eveneens in maanden.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vraag & antwoord: Triple entree visum voor Thailand”

  1. David H. zegt op

    Ik heb inderdaad zo in het verleden mijn triple entry’s zo gedaan , met elke periode een extensie 30 dagen , dan visa run , dit in herhaling , wel opletten dat de laatste visarun moet gebeuren voor de einddatum van de visa !! Dus eigenlijk heb je wel degelijk 3 x 30 dagen met 3x aanvraag extension30 dagen bij immigratie .
    Tevens opmerken dat je begin datum van de visum de AANVRAAGDATUM is op consulaat en niet de verkrijgdatum , dus daar verlies je al enkele dagen , aaneen genomen zou je zonder extensions 177 dagen hebben (windows rekenmachine heeft een datum berekening optie ingebouwd onder” weergave”)

    Dit was wel een 4 jaar geleden ,voor ik de Non O visa begon te gebruiken.

    De uitleg van immigratie is waarschijnlijk gebaseerd op enkel gebruik van de visa , zonder de extension te vermelden , daar dat géén visa is !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website