Lezersvraag: Worden Travelers cheques in Thailand geaccepteerd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 augustus 2015

Beste lezers,

Binnen twee maanden is het weer zover terug naar het laatste Paradijs…. Thailand! Nou zit het zo dat ik altijd veel cash bij mij heb. Dat geld uit de automaat, nou je kaart moet maar eens niet aangenomen worden? Eigenlijk vertrouw ik dat niet 100%.

Dus toen dacht ik aan iets simpel de oude bekende Traveler’s Cheque. Weet iemand of ze deze overal in de banken en wisselkantoren aanvaarden ?

Bedankt voor de nodige informatie.

Met vriendelijke groet,

Eddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Worden Travelers cheques in Thailand geaccepteerd?”

 1. Corinne zegt op

  Hallo Eddy,

  Ik ben 3 jaar geleden naar Thailand geweest en had ook nog oude traveller cheques bij me. Je kon ze toen niet overal inwisselen. Ik ben zelf in Bangkok geweest bij een grote bank (de naam weet ik niet meer). Maar of je ze nu nog kan inwisselen, zou ik niet meer weten.
  Succes en informeer in de stad, dan kom je er vast wel uit.

  Corinne

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Bij Siam Commercial blijkbaar nog wel denk ik want ze staan nog steeds genoteerd.
  Wel niet de beste bank als het om omwisselen van geld gaat en je moet maar eens rondkijken.

  http://www.scb.co.th/scb_api/index.jsp

  Je krijg wel een iets betere koers voor een TC, maar ze kosten geld ook natuurlijk en als ik me niet vergis rekenen ze in Thailand 150 Baht per TC aan bij het omwisselen.

 3. Kees zegt op

  Ik heb mijn laatste TC ( in euro ) circa een jaar geleden ingewisseld bij een kantoortje in soi 8 in Pattaya. De koers was toen iets beter dan van contant geld. Paspoort verplicht bij inwisselen.

 4. willem zegt op

  Eddy,

  Ik kom gemiddeld 4 keer per jaar in Thailand. Ben er in totaal ongeveer 3 maanden. Ja ik werk nog en kan vaak niet meer dan 3 weken vrij krijgen. Ik doe alles met de normale betaalpas. Heb er nog nooit problemen mee gehad. Soms doet een machine het niet maar dan pak je de volgende. Ik geloof dat Thailand het land is met de meeste ATM machines. Letterlijk nagenoeg op iedere hoek van de straat. Bijna overal binnen een paar minuten lopen. Zeker in de grote steden bij iedere Familymart, 7/11 etc.

  Ik zou me over een bankpas geen zorgen maken. Ik heb daarnaast een creditcard achter de hand. Die heb je toch al nodig voor diverse internet transacties. En voor dat je antwoord dat je dat al helemaal niet vertrouwd, ik zal je zeggen er is niets beter beveiligd en verzekerd dan creditcard. Een fraude transactie, wat best eens kan gebeuren, of een niet geleverde bestelling en je hebt zo je geld terug. Vol lof. 2 jaar gelden een ticket gekocht voor een kerstvlucht naar Thailand van een nieuwe airline en de vlucht ging plots niet door. De airline en agent wezen naar elkaar voor het terugbetalen van de ticket. ING gebeld en ik had na 2 weken het geld op de rekening.

  Met de checks moet je maar weer eens zien waar je ze kunt inwisselen en je zult zien dat gebeurt altijd als kantoren dicht zijn. Maar het kan. Aan u de keuze.

  Succes en veel plezier in het paradijs. Ik kom ook snel weer.

  Willem

 5. Ruud NK zegt op

  Blijkbaar beschik je over veel contant geld en zit daar het probleem.
  Zo niet, toen ik nog in Nederland woonde had ik een extra bankrekening en daardoor beschikte ik over 2 bankpassen. Nu moet het heel gek gaan als je die bijde verliest. Hetzij in een automaat of normaal op andere wijze.
  Wel appart houden van elkaar natuurlijk.

 6. Fransamsterdam zegt op

  De kans dat Traveler cheques ergens niet worden aangenomen is aanzienlijk groter dan dat een ATM je pas niet lust.
  Ik heb één keer een probleem met een ATM gehad, in september 2009. Ik had toen nog geen Thaise Sim-kaart, dus kon het telefoonnummer dat op de ATM stond niet bellen.

  Uit het archief :

  Nog wel wat bankperikelen: Frans had bankpasje in ATM gestopt en plotseling viel hele scherm van pinpasgelduitgeefautomaat uit en op welke knop Frans ook drukte, pasje was wel ingeslikt maar kwam niet meer naar buiten. Wat is goede raad?

  Even verderop zat een concurrerende bankinstelling met een kantoortje erbij, dus daar naar toe gelopen en verteld wat er aan de hand was. Frans werd meteen gerustgesteld – dat is in zo’n situatie al heel erg prettig – en kreeg de opdracht om terug te lopen naar de pin-automaat en daar eenvoudigweg te blijven wachten. Binnen vijf minuten arriveerde een heer op een scooter die de automaat uit de muur haalde en mij mijn pasje teruggaf.

  • Paul Schiphhol zegt op

   Heb een identieke ervaring, echt snel hulp ter plekkede, man viste 3 pasjes uit de automaat, ik wees de mijne aan en zonder verdere legitimatie gaf hij deze aan mij. Niet goed, maar wel prettig. In de ATM nog geen 10 passen verder kon ik alsnog met het gewenste resultaat pinnen. Een bankpas samen met een credit Card zijn voldoende om geen contanten probleem te krijgen.

 7. Pascal Chiangmai zegt op

  Het in wisselen of verzilveren van travelers cheque,s ,is niet gemakkelijk,heb zelf usdollars cheques,s van mastercard,kan die nergens verzilveren,waar ik ook ben geweest werd mij gezecht dat alleen travelers cheque,s van American express wel kom zijn,ik stuur de cheques nu naar de Bank die ze heeft uit gegeven zodat de bedragen van de cheque,s op mijn rekening bij mijn Bank kan worden bij geschreven,
  wens je veel sukses.

 8. Christina zegt op

  Travel cheques blijven altijd geldig. Bij sommige banken zie je ook de koers staan voor cheque’s.
  Gr. Christina

 9. theoS zegt op

  Ik gebruik al jaren een Nederlandse betaalpas van de ING, nog nooit problemen mee gehad buiten de Euro 2.25- die de ING van mij steelt bij elke geld opname. Heb ook nog een 2e betaalpas op naam van mijn vrouw plus een creditcard. Dus volledig gedekt in geval van verlies ( is mij al eens overkomen) Er zijn zat banken die, in Thailand, Traveler cheques weigeren en je naar Bangkok sturen, is een bank daar die het doet maar niet allemaal in 1x, moet je elke dag terugkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website