Lezersvraag: Transitvisum voor overstap in Cairo

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 oktober 2012

Beste lezers,

Ik ben Belg gehuwd met een Thaise onderdaan en wij reizen dit jaar met Egyptair uit Brussel over Caïro naar Bangkok.

Iedereen zegt dat mijn vrouw geen transitvisum nodig heeft. Ze reist met haar Thaise reispas en haar Belgische ID kaart waardoor ze geen visum nodig heeft bij het verlaten van Thailand richting België.

Nu heeft de Egyptische ambassade anders gereageerd en zeggen deze dat mijn vrouw een visum nodig heeft om de transit van 3 uren te doen. Deze aanvraag duurt 5 weken en de beslissing ligt in Egypte schrijft men me.

Ik stuurde alle stukken op naar Egyptische Ambassade in Brussel en ben ik afwachting van het vervolg. Toch raar dat de meeste instanties zeggen dat er geen visum nodig is voor transit in Cairo en dat de Egyptische Ambassade tegenovergestelde zegt. Zij zijn nu eenmaal laatste beslissers en kunnen deze regeling aanpassen naar believen.

Heeft iemand dit ook reeds meegemaakt en is er een reden voor…?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Geert

16 reacties op “Lezersvraag: Transitvisum voor overstap in Cairo”

 1. Friso zegt op

  Beste Geert,

  Bgin dit jaar vloog ik met Egyptair van AMS naar BKK. Zelf ben ik Nederlander. Ze vroegen iedereen aan boord of ze een visum wouden. Bleef je op de luchthaven.. dan hoefde je deze niet te hebben. Ik ben daarna ook nergens op het vliegveld meer gevraagd naar een Visum.. Nu zou jouw vrouw met haar belgische ID net zoveel rechten hebben als jijzelf,en ik voorzie dan ook geen problemen.

  Succes!

 2. franky zegt op

  hallo, visum is niet nodig ,ik heb het ook niet nodig gehad 3 jaar geleden

 3. Arie zegt op

  Een transitvisum is niet nodig, zolang je niet probeert het vliegveld te verlaten. Duizenden mensen maken per dag gebruik van Cairo op doorreis en nooit wordt om een visum gevraagd. De informatie van de Egyptische ambassade is onjuist.

 4. kees zegt op

  Ik ben vorig jaar ook met Egypt Air vanuit Amsterdam via Cairo naar Bangkok gevlogen en ook weer terug, samen met mij Thaise partner.
  Zij had geen visum voor Egypte en wij hebben in Cairo ook ongeveer 3 uur moeten wachten op de aansluiting zowel op de heenreis als de terugreis en wij hebben geen enkel probleem gehad.
  Ik denk dat je wel een visum nodig hebt als je het vliegveld verlaat.

 5. Cornelis zegt op

  Vreemd dat je zelfs in transit een visum nodig zou hebben. Ik denk dat de Egyptische ambassade hier fout zit. Wel is het zo dat je, wanneer je de transitzone verlaat, gewoon aan de visumverplichtingen moet voldoen. In dat geval gelden er voor mensen met de Thaise nationaliteit andere voorwaarden dan voor o.a. de Nederlanders en Belgen. Thais moeten dan inderdaad tevoren een visum aanvragen en kunnen het niet aankopen op het vliegveld in Cairo. Zie o.a. http://www.egyptianconsulate.co.uk/Visas_SectionI.php

 6. John D. Kruse zegt op

  Tja Geert,
  ik ben al vele malen als nederlander daar geweest voor transit naar Spanje, en er viel mij wel op dat er bepaalde mensen van andere nationaliteiten apart genomen werden.
  Maar normaal gesproken ga je niet door de douane naar bijvoorbeeld de bagage-hal.
  Vaak wordt ook geroepen “Transit”, en dan kun je eigenlijk gelijk door de handbagaje check voor Transit.

 7. rj zegt op

  Mijn partner – een Thai met een Thais paspoort en ik -Nederlander met een Nederlands paspoort – reizen al jaren (soms 2x per jaar ) via Caïro ; nooit enekel probleem gehad .

  En ja : we blijven op het vleigveld binnen de transsit ; overigens worden altijd gecontroleerd op onze papieren (dat doen ze bij iedereen ).
  Zou het zo zijn dat we een visum nodig moeten hebben dan hadden we allang – jaren terug – problemen moeten hebben .

  Overigens reis is zeer veel en heb ook vaak transits buiten Europese Unie ( Rusland ; China : Maleisië etc ) en heb nog nooit een probleem gehad .

  Ik begrijp dit dan ook niet .

  Laat nader van u horen als “alles rond is aub ” .

 8. marijke zegt op

  Het lijkt mij ook niet nodig dat je een visum nodig hebt.Alleen als je cairo ingaat maar niet voor een transver.Wij hebben ook wel eens met hun naar bangkok gevlogen via cairo maar geen enkel probleem met de overstap.Alvast een goede vlucht.

 9. Ronny zegt op

  Als ze een Belgische ID kaart is ze Belg zoals jij dus wat is het probleem. Gewoon Belgisch paspoort aanvragen bij de gemeente voor haar. Mijn vrouw is ook Thaise en heeft sinds enkele jaren ook de Belgische nationaliteit. Ze bezit beide nationaliteiten omdat je de Thaise nationaliteit niet moet opgeven bij het verkrijgen van de Belgische.

 10. Tak zegt op

  een Thaise kennis met Thais paspoort vloog alleen van Amsterdam terug naar Bangkok via Cairo. Je krijgt in Amsterdam al je boarding card voor de vlucht Cairo – BKK. Je hebt dus absoluut geen visum nodig. Je verblijft in het transit gedeelte. Ik zou me geen zorgen maken. Dit was een jaar geleden voor de duidelijkheid.

 11. Lambert Smeets zegt op

  Beste Geert.

  Blijf in de luchthaven en stap gewoon via de juiste gate op het vliegtuig naar BKK.
  Geen probleem. Transit is alleen als jullie je buiten de luchthaven begeven om b.v. te overnachten.
  Lambert

 12. piet van leest zegt op

  voor ’n transit heb je nergens ’n visum nodag ieder internationaal vliegveld heeft ’n apparte transitruimte , je mag het vliegveld natuurlijk niet verlaten.

 13. Cor zegt op

  Hoi Geert,

  Raar verhaal hoor. Ben je van plan in Egypte door de immigratie te gaan, heen of terug? Blijf je in transit dan ben je dus niet in Egypte en heb je ook geen visum voor dat land nodig. Maar wellicht gaat het daar net zo raar als in de USA. Bij een overstap ga je daar 2 keer door de immigratie. Waarom? Ik snap dat nog steeds niet!

 14. willem lood zegt op

  Ben reeds 10 jaar getrouwd met Thaise vrouw. Ben eer verleden jaar via Amsterdam / Cairo naar Bangkok gevlogen . Mijn vrouw had ook alleen Thais paspoort en I.D. kaart Heb geen enkel probleem gehad .
  Willem

 15. Ronny zegt op

  Beste Geert ,
  Uw onderdaan heeft geen visum nodig als ze de luchthaven niet verlaat….
  Met vriendelijke groeten

 16. Robert zegt op

  Mijn vrouwtje is Thaise en woont in Belgie.
  In Januari zijn we met Egyptair met tussenlanding in Cairo naar Thailand gereisd.
  Mijn vrouw had haar Thais paspoort en Belgisch identiteitsbewijs.
  Helemaal GEEN probleem. Toch logisch ook daar ze de transitzone van de luchthaven
  niet verlaat. Ben er zo goed als zeker van dat uw vrouw zeker geen visum nodig heeft.
  Mvg Robert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website