Beste lezers,

In januari willen wij met onze twee kinderen en hond een langere periode naar Thailand. Genoeg hotels, vakantiewoningen etc. om uit te kiezen, maar liever zoeken we plekken waar we ons wat langer ‘thuis’ kunnen voelen en die niet al te duur zijn.

We starten in Bangkok, misschien ook de omgeving van Hua Hin en gaan in ieder geval naar het noorden in de omgeving van Chiang Mai.

Alle tips zijn welkom! Graag ook van websites met appartementen en woningen waar we kunnen zoeken.

Alvast bedankt!

Nathalie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Tips gezocht voor huren van woning/appartement voor maand of langer”

 1. jurgen zegt op

  Voor huahin hebben we een condo te huur
  https://www.airbnb.nl/rooms/2611058

  Voor Buriram hebben we een huis te huur voor lange tijd
  https://www.airbnb.nl/rooms/2491086

 2. peter zegt op

  gewoon AIRBNB.

 3. Herman buts zegt op

  The opium ( serviced appartments) is prijs kwaliteit een aanrader in chiang mai , wel tijdig boeken

 4. ko zegt op

  ik zou eerst eens kijken naar de opmerking: met hond! Zo simpel is dat niet ( en veel papier rompslomp om die Thailand binnen te krijgen) en honden zijn zeker lang niet overal welkom. Hebben zelf lang moeten zoeken naar een huis waar een hond welkom was en ongeveer 2 maanden voor de hele kraam om dat beest hier te krijgen.

  • Marianne Kok zegt op

   Advies: Hond thuis laten of in pension. Heel vervelend voor de hond en ongemakkelijk voor uzelf. De hond heeft er helemaal niets aan en u heeft er heel veel rompslomp aan. Zie opmerking Ko.

 5. bhuddaboll zegt op

  Ik heb ook een appartement in Jomtien. Maast pattaya Op Park lane Kijk even en als je interesse hebt Laat even wat horen. In de omgeving is vanalles te doen .
  Je zit daar lekker rustig 600 meter van het strand met vervoer van het appartement naar het stand om het uur.

  • fons zegt op

   waar is het gelegen in jomtien hoe groot en huur prijs.

  • B.mossel zegt op

   Ik heb voor half jan tot half febr wel intresse.zou graag nadere info willen qua voorzieningen en prijs.met vriendelijke groet.
   Bernardo.

  • Pim zegt op

   Ik heb eventueel interesse voor +/- 6 mnd in 2016 maar hoe kan ik het bekijken en wat is evt. de prijs en grootte.
   Gr Pim

   • marc zegt op

    Ik heb condo te huur in jomtien in paradise park .36 meter .1 slpkamer apart met terras .vraag per maand voor langere tyd 13500

 6. Marcel zegt op

  V.w.b. de hond meenemen naar Thailand indien je een ‘eigen’ huisje hebt, … is een slecht idee (zie eerder bericht hierover boven). Je bent hem tijden kwijt i.v.m. quarantaine kwesties en bezorgt het dier erg veel stress. Wil je een keer ergens iets bezoeken, wandelen, etc. dan … (zie ‘problemen’ met rondreizen).

  Rondreizen met een hond in Thailand raad ik sowieso af. Het arme beest zal constant worden aangevallen door straathonden of honden op straat (daar is een verschil tussen) die hun territorium koste wat het kost verdedigen. En dit doen deze viervoeters als de beste. Mag je hondje vanwege bijtwonden op de terugweg nogmaals lange tijd in quarantaine. En dan maar hopen dat je hem nog terugkrijgt (omdat ie iets heeft opgelopen).

  • Nathalie zegt op

   Onze hond is/was een Roemeense straathond. Wellicht daardoor heeft hij nooit problemen met andere honden. Daar komt bij dat hij super relaxed is…. We nemen hem altijd overal mee naartoe op reis en dat is voor hem echt prima.
   Ik snap wel dat het minder makkelijk reizen is en het kan belemmeren in het zoeken naar een plek, niet overal binnen kunnen etc.
   Ik heb overigens begrepen dat honden niet in quarantaine hoeven, mits alle inentingen goed op orde, bloedtest gedaan is (ik geloof max 10 dagen voor vertrek) etc. Als iemand echter, ook als aan deze voorwaarden is voldaan, andere ervaringen heeft hoor ik het graag.

   • ko zegt op

    Honden hoeven voor Thailand niet in quarantaine, maar wel alle inentingen hebben gehad en inderdaad binnen 10 dagen voor vertrek de laatste. Daarna naar Utrecht voor toestemming om een hond uit te voeren. Alles moet gemaild worden naar de dierenarts op het vliegveld in Thailand en dan wachten op toestemming. Ondertussen heb je natuurlijk al wel een vliegtuigplaats geregeld voor het beest. Je moet ook geen vlucht hebben met een tussenlanding ergens, dat is voor de hond niet te doen. Thuis laten dus! Ik ging hier wonen en dan is het te doen (voor ons) maar voor de hond was het zeker geen pretje. En buiten alle kosten voor de hond moet je ook nog een duur ticket boeken want niet iedere maatschappij neemt honden mee.

  • Henny zegt op

   Waar haalt Marcel deze informatie weg betreffende quarantaine? Zelf een hond ingevoerd via Schiphol naar Bangkok. Benodigde papieren via de dierenarts halen plus internationaal paspoort en een goedgekeurde kennel. Hond inchecken bij Schiphol cargo en gaat dezelfde dag met jou mee in het vliegtuig. In Bangkok ook dezelfde dag weer opgehaald. Noot: moest wel extra betalen in Bangkok om de hond mee te krijgen!

 7. petra zegt op

  boek op de plek die je leuk lijkt een hotel voor een paar dagen,
  en ga dan rondrijden .
  Je zult zeker iets naar je zin vinden.
  Breng je hond niet mee !! dat is problemen zoeken.
  Voor het geld dat je betaald om je hond mee te nemen kun je hem ook onderbrengen
  bij mensen die aan familiale opvang doen.
  Wij hebben voor diezelfde vraag gestaan , en besloten om dat onze hond niet aan te doen.
  Veel stress voor je hond en vele beperkingen voor jezelf.
  Adressen zijn op internet te vinden.
  Denk aan ong. 1000 euro kosten voor 2 maand.

 8. peter chiangmai zegt op

  hallo nathalie wij wonen 20 km buiten chiangmai kinderen en hond geen probleem wij heben een huis geheel prive op 1600 4kant meter stuur maar een email voor meer info lancee 1956@ hotmail,com vrgr peter lancee

 9. marc zegt op

  Ik heb condo te huur in jomtien in paradise park .36 meter .1 slpkamer apart met terras .vraag per maand voor langere tyd 13500


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website