Beste lezers,

Vraag: Wie heeft dit ticket wel eens geboekt: BKK naar Surat Thani (Ratchaprapa Dam)? Wij willen graag overnachten op het meer in de floating bungalows (Khao Sok).

Is bovenstaand ticket verstandig om te boeken of kunnen wij beter georganiseerd gaan?

Vanuit Khao Sok zijn er veel georganiseerde trips te boeken maar ivm gezondheid (geen afstanden kunnen lopen) zouden wij graag alleen een bungalow willen boeken zonder verdere activiteiten.

Wie kan mij verder helpen om zo’n bungalow voor een redelijke prijs te boeken (incl. vervoer er naar toe). Wij backpacken door Thailand.

Groet,

Irma

5 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft een ticket BKK naar Surat Thani (Ratchaprapa Dam) geboekt?”

 1. happyelvis zegt op

  beste, ik weet niet of je hier iets aan hebt. Maar ik heb deze route gedaan, met de trein BKK Surat Thani. vanaf het station vertrekken met regelmaat minivans Kao sok, die je aan je hotel van keuze afzetten( wat ook een zeer mooie omgeving is om door te rijden). Wij hebben in de bungalows op het meer geslapen waar we werden opgegeten door de muggen(misschien de periode van het jaar). En hebben gewisseld voor een klein hotel in buurt (Khao Sok Las Orquideas ) met een heel lieve Spaanse gastheer die je alles in de buurt uitlegt ivm jungle trips. Van daaruit kan je prima doorreizen richting kust Kao lak …Phuket…

 2. José zegt op

  2 zaken.
  1.vliegen naar Surat Thani betekent niet dat je zomaar in Khao Sok bent. Je moet vanaf het vliegveld eerst naar Surat Thani. Waar 1 reisburo zit, waar je geheid wordt afgezet. De lokale bussen worden (bewust?) omzeild. Het duurt minstens 3 uur om vanaf het vliegveld in Khao Sok te komen.
  Maar je wilt naar het meer, dat ligt voor het Khao Sok park.
  2. De meeste hutjes op het meer zijn erg primitief, bamboe drijvend op het water. Geen electriciteit na 22 uur, en minstens 200 meter lopen over een losjes aan elkaar geknoopt houten bruggetje naar het toilet.
  Dus kijk goed naar wat je gaat boeken.
  Georganiseerd voor een goeie prijs raad ik je persoonlijk aan.

 3. gonnie zegt op

  Hallo Irma,
  Wij zijn net terug vanuit Thailand, en hebben voor de tweede maal de dam bezocht.
  Vanaf Suratthani busstation gaan mini busjes naar Ban ta Khun,dan ben je dicht bij de dam, Khao Sok ligt 70 kilometer verder,maak je dus een onnodige reis.De mini bus brengt je naar het door jou opgegeven hotel(meerprijs 200 Bath)Zoek een hotel in Ban ta Khun dan zit je vlak bij de dam.
  Het viel ons wel op dat de prijzen voor de huur van een hutje op het water vergeleken met 6 jaar geleden gigantisch zijn gestegen, maar als je het voor voor over hebt is het prachtig.
  Wil je meer informatie geef ik je die graag.

  Succes,
  Gonny.

 4. Martin zegt op

  Beste Irma,
  Al twee keer daar geweest in de Moutain view bungalows. Vriendelijke mensen, eenvoudige maar prima bungalows en uitstekende service.
  Vorig jaar waren de bungalows nog ฿300 per dag. Alle maaltijden kan je tegen een geringe vergoeding daar krijgen, evenals de normale drankjes.
  Maar, en nu komt het, voor een relatief klein bedrag kan je je door hen laten afhalen op de luchthaven.
  Voor verdere gegevens, zie de website op,internet.

 5. Irma zegt op

  Hallo Gonny, heb jij ook tips mbt welke bungalows toch nog redelijk goedkoop zijn? Weet jij ook de kosten van het transport naar de bungalow toe (heen/terug)? Heb jij wel het idee dat het goedkoper is om zelf te boeken (voor 2 nachten, 4 personen) of toch beter georganiseerd? Kan de minibus je ook tot aan de dam brengen?

  Hallo Martin, klopt het dat Mountain view bungalows in Khao Sok zit en niet op het meer?

  Bedankt voor je reactie.
  Irma


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website