Lezersvraag: Met mijn Thaise vrouw emigreren naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 maart 2018

Beste lezers,

Ik ben al bijna 30 jaar getrouwd met een Thaise vrouw. Zij heeft geen Thais paspoort, wel een Nederlands paspoort en een Thaise ID card. Nu willen wij gaan emigreren.

Ik ga een retirement visum aanvragen en moet dan 800.000 baht op een rekening in Thailand hebben. Zowel mijn vrouw als ik gaan in eerste instantie met een toeristenvisum naar Thailand. Nu kan ik na een paar maanden een retirement visum aanvragen.

Mijn vraag is hoe dat dan moet voor mijn vrouw. Weet iemand misschien hier iets over wat dan te doen?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Met mijn Thaise vrouw emigreren naar Thailand”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Als je vrouw de Thaise nationaliteit heeft, en dat heeft ze vermits ze een Thai ID card heeft, dan gewoon een Thai paspoort aanvragen op de Thaise ambassade.
  Je vrouw heeft geen visum nodig om naar Thailand te gaan.

  Zelf heb je een Non-immigrant “O” Single entry nodig.
  Daarmee bekom je bij binnenkomst een verblijf van 90 dagen, dat je 30 dagen voor afloop kan verlengen met een jaar.
  Je kan eventueel starten met een toeristvisum, maar dat moet je dan in Thailand ook laten omzetten alvorens je een jaarverlenging kan bekomen.
  Nutteloze omweg als je toch achter een toeristvisum moet.

  Voor die jaarverlenging heb je de keuze.
  Retirement (moet je minstens 50 jaar voor zijn)
  -Inkomen van 65 000 Baht per maand
  of
  – 800 000 Baht op een Thaise bankrekening (moet er minstens 2 maand op staan bij de eerste aanvraag, en 3 maand bij vervolgaanvragen)
  of
  – Combinatie van inkomen en een bankbedrag voor een totaal van 800 000 Baht op jaarbasis

  Thai marriage
  – Inkomen van 40 000 Baht permaand
  of
  400 000 Baht op een Thaise bankrekening (normaal volstaat 2 maanden op de bankrekening bij eerste en vervolgaanvragen, maar reken ook maar 3 maanden bij vervolgaanvragen voor zekerheid)

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  lees “Je vrouw heeft dan geen visum nodig om naar Thailand te gaan.”

 3. erik zegt op

  Dat die 800.000 ‘moet’ is niet waar want je bent getrouwd met een Thaise en kunt dus gaan voor een verlenging op basis van huwelijk en de eisen daarvoor zijn lager. Je praat ook niet over een ‘visum’ maar over een ‘verlenging’ of extension. Indien je toch gaat voor 800.000 dan kan dat ook op basis van inkomen (780.000) of de combinatieregeling (8 ton).

  Jouw vrouw is Thaise en heeft in haar eigen land geen paspoort nodig; ze kan er wel een aanvragen en dat kun je al in Nederland doen al zal het in Thailand goedkoper zijn. Ik zou de voorkeur geven aan het aanvragen van haar Thaise pas in NL; dan kan ze daarop naar Thailand reizen en komt een visum ‘nicht im Frage’.

  Succes.

 4. Edward zegt op

  Beste Rob, niet te moeilijk lezen a.u.b. U stapt beiden met het NL paspoort op het vliegtuig, in Thailand aangekomen toont uw vrouw haar ID card en kan daarna gewoon doorlopen, U toont uw Nederlands paspoort, hier op krijgt U een toeristen visum en kan dan ook doorlopen, dan hebt 30 dagen, ruim tijd genoeg om uw 800.000 baht op een Thaise bankrekening te storten en bij de immigration een jaarverlenging aan te vragen, wat later omgezet word in een retirement.

  Suc6, Edward.

  • Nico zegt op

   enne,

   Om die 800.000 baht op een bankrekening te storten heeft hij tijd genoeg, MAAR, jij denkt “ruim de tijd” om een bankrekening rekening te openen? vergeet dat maar, met alleen een toeristen visum krijgt hij geen bankrekening. Die vragen een werkvergunning of een retirement visum, juist en die laatste krijg je als je 800.000 Bhat op de bank heb staan of bij de ambassade een inkomsten verklaring van minimaal 65.000 Bhat per maand kan aantonen.

   Dus, zoals iedereen zegt; met je Nederlandse paspoort naar Thailand komen, zij via de Thai immigratie via een Thaise ID het land binnen komen. (belangrijk; zij mag niet haar Nederlandse paspoort tonen) Dan direct bij de Nederlandse Ambasade een inkomstenverklaring halen, dat je een inkomen heb van minimaal 65.000 Bhat per maand. (Kan je op wachten).

   Dan daarmee naar de Chiang Wathanna Road om bij de immigratie een jaar visum te halen, zullen ze waarschijnlijk niet geven, maar wel een 3 maanden visum. (loket J) Dan over 3 maanden een jaarvisum (retirement) aanvragen.

   Veel plezier in Thailand
   Nico

 5. Andre zegt op

  @ Eric en Edward,
  Waarom nog reageren als Ronny het heeel duidelijk heeft uitgelegd.
  Nogmaals aan Edward, dit moet er 2 of nagelang je visa 3 maanden opstaan zoals Ronny het schrijft, Meneer Rob wordt gek van al die verschillende verhalen.
  Redactie kan in het vervolg beter de rest van de reactie’s niet meer vermelden.
  Succes Rob.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website