Lezersvraag: Mijn Thaise telefoonnummer in Nederland werkt niet meer

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 september 2014

Beste lezers,

Ik ben nu in Nederland. Ik heb een Thaise bankrekening bij Kasikornbank. Maar nu doet mijn Thaise telefoon nr. in Nederland het niet meer (ais 12call 0800694784).

Ik heb 4 maanden terug nog met sms van de Thaise bank geld overgemaakt toen deed mijn Thaise nr het nog gewoon (nu zegt de telefoon geen netwerkdekking).

Wie weet raad?

Vrolijke groet,

Peter Yai

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise telefoonnummer in Nederland werkt niet meer”

 1. Henk j zegt op

  Probeer de instellingen handmatig aan te passen.

  Bij netwerk operator handmatig zoeken naar het netwerk.
  Misschien staat roaming uit?
  Kijk wel even of je simkaart niet is verlopen.
  Geef eventueel door wat voor telefoon je hebt. Misschien dan een oplossing.
  Mail
  Sawasdee2012@rocketmail.com

 2. eddy zegt op

  Dag Peter,

  hoe lang is het geleden dat jij je Thaise telefoonkaart nog eens opgeladen hebt ??? Indien meer dan 3 maanden dan is je nummer gewoon geschrapt en wordt opnieuw, na een tijd, aan een ander uitgegeven. Ik ken het probleem met internetbanking in Thailand, in plaats van een digipas of kaartlezer werken ze hier met een SMS – code nummer ….. vervelend als je geen SMS kan ontvangen want dat betekent meteen dat je ook niet meer kan internetbankieren .
  Groeten, lung addie

 3. Marco zegt op

  Wellicht heb je geen abonnement maar een pre paid kaart. Als deze niet op tijd wordt “gevoed” kan het zijn dat je sim kaart verloopt. Je zou beste even kunnen bellen / mailen met jouw provider en vragen of je sim nog actief is en of deze eventueel ge-her-activeerd kan worden.

 4. William zegt op

  Je thaise provider heeft geen roamingcontract met buitenlandse providers, althans geen europeese providers. Je kunt – naar mijn ervaring – wel gebeld worden maar nie zelf bellen. Gewoon een simcard kopen in NL.

 5. Geert zegt op

  Wat je schrijft is normaal.
  Een Thais telefoonnummer, gsm nummer is slechts bruikbaar in Thailand alleen, niet in om het even welk buitenland, zelfs niet in de omringende landen zoals Cambodia… (betreft bilaterale en andere zendersakkoorden) je kan je nummer inderdaad gebruiken inside Thailand om bankverrichtingen te doen maar erbuiten niet, dan moet je gebruik maken van je internet Kasikornbanking via je pc, eenvoudig ter plaatse aan te vragen in je bank, kan niet aangevraagd worden vanuit Europa… let wel hier moeten de bankrekeningen toegevoegd worden na akkoord en na de nodige juiste docs via Bangkok hoofdbureau… men werkt aan een beter systeem om nummers toe te voegen… beter is ter plaatse je veel gebruikte nummers te laten toevoegen, per post kan wel eens lang duren en online gaat voorlopig nog niet…
  Je nummer zal ook niet meer werken als je lang wacht om opnieuw naar Thailand te reizen, er staat namelijk een gebruikerslimietdatum op… die datum is te zien bij elke keer dat je minstens 300 baht oplaadt, minder laden geeft je geen of bijna geen verlenging van je uiterste gebruiksdatum saldo…

  • Kees zegt op

   Klopt niet, mijn AIS prepaid doet het prima: ik kan Kasikorn-sms ontvangen in NL, in Philippijnen….
   Mijn tegoed is altijd 1 jaar geldig, hetgeen aangegeven wordt nadat ik beltegvoed (50 baht, of 100 baht) gekocht heb.

  • Henk j zegt op

   De thaise providers hebben gewoon roaming overeenkomsten met bijna alle landen. Het klopt dus niet wat je zegt dat de thaise simkaarten niet bruikbaar zijn in de omliggende landen.
   Je moet alleen wel de roaming aan zetten.
   Bij kasikorn krijg je een SMS voor de code (soort tan)
   Je kunt echter ook een pin 2 regelen. Dit kan op de site wanneer je inlogt.
   Het enige probleem kan zijn dat je geen nieuwe rekeningen kunt toevoegen. Maar wel gewoon betalingen kunt verrichten aan de reeds toegevoegde nummers.
   Opwaarderen kan ook gewoon.

  • Lex.K zegt op

   Beste Geert, om het maar plat te zeggen; klopt niets van wat je zegt, ik heb een Thais nummer van Dtac en ik ben in Nederland gewoon te bereiken op dat nummer, door mijn Thaise familie, als ze mijn Nederlandse nummer weer eens kwijt zijn en ik kan er ook gewoon, vanuit Nederland naar Thailand mee bellen, net nog even geprobeerd om te kijken of het klopt wat ik zeg, ik kreeg gewoon contact, persoon was alleen niet blij vanwege het tijdsverschil, hij lag nog lekker te slapen.
   Tevens, toen ik de kaart aanschafte heb ik gelijk contact met Dtac op genomen omdat ik dit nummer wilde behouden, het is een mooi/makkelijk nummer, maar wel op prepay basis, natuurlijk geen probleem, ik moet alleen minimaal 1 keer par jaar een bedragje op de kaart storten, kan gewoon via de Siam City bank en ik houd dit nummer zolang er beltegoed op staat en het minimaal 1 keer per jaar gebruikt word.

   Met vriendelijke groet,

   Lex K.

 6. S.van de velde zegt op

  Beste Peter Ray,
  Nu je in Nederland bent kan je het proberen met Televergelijk dat is goedkoop bellen vanuit Nederland naar Thailand.
  Ik bel al zeker zeven jaar naar onze zoon die in Chiang-Mai woont voor 3 euro cent per minuut.
  Je kan t het zo op zoeken op je p.c. Succes.

 7. Eef zegt op

  Ik ben ingelogd op het netwerk van kpn en bij mij werkt het nummer
  Succes Eef

  • Jos zegt op

   ik heb sinds 2009 een 12call nummer in gebruik … staat de hele dag aan.. heb bereik via KPN .. heb via vrienden die geregeld naar TH gaan een setje opwaardeer kaartje voor een bedrag van 500 Bth laten meenemen. eens per jaar laad ik de tel. op voor 100 Bth … en kan dus nog enkele jaren gebruik maken ( allen ontvangen) van dit nummer .. heb nooit meer dan 100 Bth beltegoed er op staan.. dus bellen kan ik niet. en bij mijn volgende vlucht naar TH . heb ik direkt bij aankomst in BKK een telefoon ter beschikking. .. Succes .. Jos

 8. Jörg zegt op

  Wanneer heb je voor het laatst opgewaardeerd? Dat moet je wel minimaal één keer per jaar doen.

  Ik zit ook bij dezelfde provider en bank en woon in Nederland, ben nu niet thuis. Maar zal als ik thuiskom eens kijken of ik wel dekking heb. Kleine maand geleden in ieder geval nog wel. Ik zorg er dus wel altijd voor dat ik op tijd opwaardeer.

 9. Theo zegt op

  Beste telefoonbezitter,wijzen vragen en andere vragen af.deze vraag behoord tot een
  Andere categorie????????.je gaat met een Nederlandse telefoon naar Thailand en
  Je laat er een thai simkaart inzetten.hiermee kun je alleen in Thailand bellen.dus de simkaart
  Bij thuiskomst eruit halen en bewaren tot je volgende reis naar Thailand.geldigheid van saldo
  Komt erop aan hoeveel je erop hebt staan.
  Succes

 10. eduard zegt op

  je kunt alleen nog op dit nummer gebeld worden want je kaart is verlopen had tijdig opgewaardeeerd moeten worden je moet nu met spoed je thaise kaart opwaarderen vanuit nederland dit kan via prepaid union dan gaat tie wel weer werken succes

  • Jörg zegt op

   Als de telefoon aangeeft dat er geen netwerkdekking is dan kan je ook niet meer gebeld worden of SMS ontvangen. Opwaarderen lijkt mij dus zinloos voor Peter Yai.

   Verder zijn een aantal andere, eerder gegeven reacties onjuist.

   AIS / 12call werkt gewoon in Nederland, via het KPN netwerk volgens mij, je moet dat wel aanzetten van te voren. Theoretisch kan je zelfs internet gebruiken, zal je alleen heel snel al je beltegoed kosten. Peter Yai geeft nota bene zelfs aan dat het gewerkt heeft.

   Afhankelijk van je ingestelde ‘callplan’ geeft je opwaardering een bepaalde geldigheid. Wat ik ook opwaardeer, ik krijg er altijd een jaar bij. Opwaarderen kan ook via je bank, in mijn geval Kasikorn, maarja dan moet je SIM natuurlijk nog wel werken.

 11. eduard zegt op

  ik weet zeker dat je met een thaise prepaid (mits er genoeg op staat) vanuit Holland en Duitsland naar Thailand kan bellen.12 call werkt samen met kpn.Als je eventueel een jaar houdbaarheids tegoed wilt hebben voor 120 baht, dan hangen er hier en daar buiten automaten waar je de prepaid op kan laden met 10 baht en dan krijg je een geldigheid van 1 maand maar als je dit 12 keer doet dan heb je voor 120 baht een jaar geldigheid

  • LeoT zegt op

   Heb je het landnummer van Thailand (+66) wel ervoor geplaatst ?
   Bij AIS kon ik pas bellen met Thailand nadat deze erbij geplaatst was en zie ik T-Mobile als provider verschijnen.

 12. peter zegt op

  Wat een onzin allemaal het betreft een prepaid kaart of hebben alle Nederlanders in Thailand een abonnement.denk het niet.
  Wat je niet moet vergeten bij een prepaid kaart is dat hij in eerste instantie geschikt is alleen voor gebruik in Thailand en meestal een paar maanden geldig wat verlengd wordt met elke keer opwaarderen.
  als je dus naar NEDERLAND gaat werkt je kaart niet in Nederland en als je langer wegblijft dan de geldigheids duur na het laatste op waarderen werkt je kaart dus ook niet meer wanneer je terug komt in Thailand.
  Dus wat te doen als je een prepaid koopt dan moet je hem meestal een paar maanden gebruiken en dan kan je hem opwaarderen naar een jaar geldig. en daarnaast moet je meestal je kaart geschikt laten maken voor reizen naar welk land dan ook dus internationaal laten maken.
  Dat gaat in een stap door.
  Dan kan je rustig naar Nederland je kaart in een andere telefoon stoppen en heb je gewoon netwerk van een Nederlandse provider van bijvoorbeeld KPN.
  En krijg je ook je smsjes van de bank in Thailand om Geld over te maken.
  Geen hokus pokus geen roaming aanzetten vooral niet.kost je geld.
  Kan je ook je beltegoed opwaarderen via de bank.

  succes

  Peter

 13. Roel zegt op

  Ik heb Dtac en mijn sms werkt gewoon in NL, kan alleen sms ontvangen niet bellen.
  Ik waardeer altijd op met 500 bath en dan verzoek ik om datumlimiet op 1 jaar te zetten, dat gebeurt dan ook. Als je een lager bedrag neemt voor opwaarderen en je wilt een langer datumlimiet dan betaal je daar 20 bath voor.

 14. Richard zegt op

  Bij Dtac ( of happy ) kun je zien op de telefoon hoeveel bel te goed je hebt .

  Wat je ook kunt zien is de geldigheid tot wanneer .

  Toets : X 101 H ( hekje ) druk dan op verzenden , dan krijg je te zien hoeveel bel te goed je hebt .
  In dat zelfde sms bericht onder aan staat tot wanneer de sim geldig is

  Bij mij staat er 25-00-58 dus 25 januari 2015


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website