Lezersvraag: Zijn er ook Thaise simcards die in Nederland werken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 januari 2015

Beste lezers,

Zijn er in Thailand simkaarten verkrijgbaar die OOK in Nederland gebruikt kunnen worden? Zo ja, welke aanbieder(s)?

TrueMove doet het volgens mij niet in Nederland.

Graag advies.

Met vriendelijke groet,

Klaas


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Zijn er ook Thaise simcards die in Nederland werken?”

 1. Agnes zegt op

  12call heeft minicards voor IPad

 2. roja zegt op

  Mijn D-Tac simkaart werkt ook in Nederland , maar het is wel erg duur . Dus heb ik een Nederlandse simkaart en een Thaise en afhankelijk waar ik ben gebruik ik de “thuissimkaart” . Wel kan je dan zien wie er belt .

 3. BA zegt op

  Veel Thaise simcards werken gewoon, bijvoorbeeld die van AIS ook. Maar je moet voor je uit Thailand vertrekt international roaming inschakelen.

 4. eduard zegt op

  Hallo, niet alle Thaise simkaarten werken, maar van 12-call wel,die doet samen met kpn, verrekenen het onderling,maar het bellen met een Thaise simkaart vanuit Holland is beduidend duurder.

 5. Jörg zegt op

  Ik heb een simkaart van AIS, als je in Thailand naar http://www.ais.co.th/en/index.html kan je daar je nummer invoeren en krijg je via SMS een code (otp) waarmee je kan inloggen. Dan kan je internationale roaming aanzetten en werkt de kaart ook in Nederland (Europa)

 6. Jeanine zegt op

  ik heb in Thailand een simkaart van ais en deze zijn gek op berichten sturen die ik moet betalen. Ben al 2x naar villa market geweest om die berichten stop te laten zetten maar zodra ik weer geld stort beginnen de berichtjes weer. Heb vanmiddag 100 bath gestort, 4 berichtjes van ais en nu is mijn 100 bath weer verdwenen.

  • Leo Th. zegt op

   Een andere simcard kopen lijkt mij een goedkopere optie.

  • Berry zegt op

   Hallo Jeanine,

   Wat je stelt is vreemd want sms’ en die je ontvangt zijn gratis.

   Mvg. Berry

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Er zijn er wel meer die hier last van hebben in Thailand.

    Deze vraag heeft enkele maanden geleden nog op het blog gestaan.
    https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/one-to-call-schrijft-geld-af/

   • Leo Th. zegt op

    Berry, misschien heeft Jeanine een keer onbewust een betaald sms-abonnement afgesloten . Wellicht heeft zij eens een sms gehad voor muziekberichten, het weer, voetbaluitslagen of wat dan ook en heeft zij dat abonnement, zonder dat zelf te weten, geactiveerd. En dan moet je dokken voor elke ontvangen sms die onder dat abonnement valt. Vandaar mijn reactie om een andere simkaart aan te schaffen omdat je dan van die irritante sms-jes verlost bent maar misschien werkt de tip van Ronny ook wel.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Jeanine

   Bel naar het callcenter 1175. Leg het uit en zij kunnen dit stoppen voor je.

   http://www.ais.co.th/12call/en/12call2_ais_callcenter.html

  • noah zegt op

   Hebt u een smartphone Jeanine? Internet uitzetten bij instellingen! Internet is aan het werken zonder dat u het gebruikt en dan gaat het het beltegoed idd heel snel naar nope!

   Wat Berry zegt klopt 100% overigens!

 7. Seba zegt op

  Je moet zeker eens langs een winkel langsgaan om dit na te vragen. De winkels in BKK is de perfecte plaats. Zo vroeg ik dit vorige week voor alle zekerheid even na bij DTAC en bleek dat mijn DTAC Happy simkaart dit niet kon. Ze hebben dan kosteloos een andere simkaart gegeven met zelfde oproepnummer en klaar.

 8. Ron zegt op

  Net zoals jouw Europese simkaart in Thailand werkt via roaming zal dit omgekeerd ook het geval zijn. De vraag is wat voordeel je daarbij hebt want dat gaat bakkenvol geld kosten. Met Skype naar een Thais nr. bellen kost haast niets !

 9. Klaas zegt op

  Dank voor de tips! Uiteraard is bellen vanuit NL naar TH veel duurder. Maar ik heb een speciale reden die ik niet ga verklappen 🙂

  • Leo zegt op

   Ik ken, denk ik, de reden wel. 🙂 Ik heb onze DTAC sims ook geactiveerd voor internationaal gebruik. Jaren terug hiervoor de DTAC customer service gebeld. Die zetten de raoming netjes aan.

 10. Bruno zegt op

  Ik gebruik al jaren een prepaid sim van AIS (One-2-Call).
  Werkt prima eens je roaming hebt geactiveerd.

  Bruno


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website