Lezersvraag: Thaise kennis gaat werken als masseuse in Dubai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 juli 2017

Beste lezers,

Vandaag verteld een goede Thaise kennis van mij dat ze gaat werken als masseuse in Dubai. Nu staat mij bij dat hier een tijd geleden iets over geschreven is op Thailandblog. Dat ze gedwongen worden in de prostitutie te werken. Of was dit een ander land?

Ik maak me zorgen om haar.

Groet,

Berth


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Thaise kennis gaat werken als masseuse in Dubai”

 1. erik zegt op

  Wat de pers haalt zijn de gevallen waarin men gedwongen wordt om, etc. De dames die echt alleen maar masseren halen de media niet. Dus het kan goed gaan maar ook goed verkeerd.

  Ik denk dat haar familie de eerste is die wat merkt; als er niet regelmatig geld naar Thailand komt is er aanleiding wat te gaan ondernemen. Ook als contact via de media of telefoon niet kan mag je je vragen gaan stellen.

  De Thaise ambassade daar lijkt me dan het eerste aanknopingspunt.

  • jasper van Der Burgh zegt op

   Het hangt er van af of ze in Dubai westerse toeristen moet masseren of arabieren. Is dat laatste het geval is er altijd sprake van een happy ending. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen waarom.
   Dus al er regelmatig veel geld wordt overgemaakt zou ik mij als familie zorgen maken – als je niet wilt dat je dochter in de prostitutie werkt tenminste.

  • jan zegt op

   Sorry Eric ik ben n beetje dom ?
   1 Wat de de pers haalt ? Ik denk dat in de meeste gevallen ,als het fout gaat .de daders moeilijk te vinden zijn en de waarheid nooit naar boven komt.
   2 De dames die echt alleen masseren ? Geloof jij,.. nog in sprookjes?
   3 Jij…De Thaise ambassade daar lijkt…me dan etc.. JA..natuurlijk mag en kan je vragen stellen..
   4 Zeker weten dat (DE) ambassade zijn nek niet uitsteekt voor n ( DAME die beter had kunnen weten)..
   5 Video bericht van Khomeini..(Het is maar dat je het weet )..
   Khomeini: Islam respects the Rights of Women and Animals… No Sex with Donkey under 9 years
   6 De mening , van n vrouw uit het midden oosten over sex slavery !
   5..https://www.youtube.com/watch?v=cNqTAZp-2dw
   6>https://www.youtube.com/watch?v=cNqTAZp-2dw
   Wij kijken met n westerse bril..foutje Bedankt even Apeldoorn bellen is er niet bij

   • jan zegt op

    sorry Link 6 :https://www.youtube.com/watch?v=kZE8zT62h5A

 2. Thomas zegt op

  Zoek eens in google of youtube met de termen sex slaves, Dubai, Qatar etcetera. Sowieso zijn de strenge islamitische landen geen feest lijkt me zo. Als de eigen vrouwen in burka moeten lopen onder begeleiding, is het beeld van buitenlandse masseuses nou niet echt positief. Geen haan die ernaar kraait als zo’n meisje/vrouw er de dood vindt of zwaar mishandeld/misbruikt wordt.
  Maar ja, de belofte van geld, hè …

 3. Gerrit zegt op

  tja,

  Bij arabieren heeft alles een happy end, moet je eens in Dubai gaan kijken het kan niet op.
  Dus verwachten ze bij een Thaise massage ook een happy end.
  Ik kan niet geloven dat een arabier “weg” loopt na een massage zonder happy end. Echt onmogelijk.

  Dus ga je kennis maar vertellen, dat er van haar verwacht wordt, dat de arabier tot in de puntjes verwend wil worden. Maar ze kan het ook treffen en met een of ander neefje van de sjeik, als 37e vrouw verder door het leven te gaan.

  Maar pas op he, bij het niet nakomen van een happy end, kan ze zonder pardon het land worden uitgezet. Zonder een cent op zak. Moet ze met spoed geld uit Thailand laten komen (binnen 24 uur) Als er geen ticket gekocht is binnen 24 uur, wordt ze het land uitgezet. Als ze dan in Saudie Arabië wordt gedropt, kan ze daar opgepakt worden voor prostitutie en zit ze voor vele jaren in de sahara.

  Een gewaarschuwd mens tel voor twee in Europa en voor 37 in het midden oosten.

  Groetjes Gerrit.
  Gepensioneerd internationaal verkoper
  en weet waar de klepel hangt.

  • willem zegt op

   Erg kort door de bocht en vol vooroordelen.

   Ik heb in Dubai geleefd en bezit nog steeds een geldig UAE rijbewijs.

   Zoals overal zijn er verschillen. Niets is het zelfde.

   Daarbij is Dubai niet veel slechter of beter dan Nederland.

   Ja er zijn gevallen bekend van moderne slavernij. Dat was ook op de Wallen in Amsterdam nog niet zo lang geleden. weet u nog?

   Ik ken een aantal Thaise vrouwen die door een goede agency bemiddeld zijn om te werken voor een zeer goed hotel in Dubai.

   Dus Gerrit. Je verhaal zit vol met halve waarheden.

   Geen stemmingmakerij aub

 4. Jacques zegt op

  Ik zou haar ten stelligste afraden deze riskante onderneming te gaan doen. Het geld dat haar meestal wordt voorgehouden en de werkomstandigheden, zijn vaak een lokkertje en als je er eenmaal bent dan ben je aan de Arabische goden overgeleverd. Als vrouw zijnde en zeker als buitenlandse ben je daar redelijk vogelvrij. Paspoort afpakken en mishandelen verkrachten ga zo maar door. De realiteit is hard en de wereld zit vol met mensen die geen respect hebben voor de ander. Zeker in die cultuur. Immers iedere niet gelovige moslim is minder waard dan een hond en mag als zodanig behandeld worden. In Mekka kom je niet binnen als je niet moslim bent, want dan ben je niet rein. Waarom je naar dit soort landen toe wilt is mij een raadsel. Een keer naar Egypte geweest en nooit meer. Maar ja als je van een gokje houd moet je vooral gaan. Alleen achteraf en het zal je maar overkomen is de ziel en vaak ook het lichaam voor het leven geschaad en door niet te gaan weet je in ieder geval dat dit je niet overkomt.

 5. jan zegt op

  ja ze proberen in alle landen massage werk te gaan doen , ook gaan ze veel naar zuid Korea, maar het is vaak allemaal illegaal en worden dan weer na een tijd ,jaar of zo weer opgepakt en terug gestuurd, als ze eenmaal in een land bij een massage werken , ze gaan vaak ook naar een massage, dan doen ze hun werk en natuurlijk happy end erbij , daar verdienen ze dan extra mee, maar dat ze verplicht in de prostitutie moeten heb ik nog niet gehoord, maar je weet nooit , wat er allemaal gebeurt, als ze ergens illegaal zijn dan maken ze een hoop stampij als dat gebeurt en worden opgepakt en uitgezet.

  je moet iets doen als je niets hebt ,

  groetje

 6. Willem zegt op

  Volgens mij is dat ook zo. Heb eerder een artikel gelezen dat ze zo naar het land gelokt worden en paspoort inleveren en dan de prostitutie in. Succes met het uitleggen en hopen dat ze het dan ook maar gelooft.

 7. teun zegt op

  Berth,

  Zorgen maken lijkt me heel logisch. In Midden-Oosten landen is positie van de vrouw een wat andere dan in Europa of hier. Het is heel goed denkbaar, dat ze daar straks zit en niet meer weg kan zonder toestemming van de uitbater. Ook wel genaamd “sponsor”.
  Als je kennis dan toch masseuse wil spelen buiten Thailand dan zijn er nog wel andere landen te bedenken, waar het risico op gedwongen prostitutie minder groot is en je er bovendien zonder al te veel kleerscheuren weg kunt komen.
  Ik heb zelf ruim 5 jaar in het M-O gewerkt en ken de situatie dus redelijk goed.

 8. Alex zegt op

  Dit is vragen om problemen! Natuurlijk komt ze in de prostitutie terecht, en natuurlijk “happy endings” ( Maar dat is ze hier uiteraard ook gewend)…
  Maar daar wordt ze een slaaf. Ik ken drie van dit soort gevallen, en alle drie slecht afgelopen. De organisatie betaalt vaak het ticket, en na aankomst wordt direct het paspoort ingenomen, vogelvrij!
  Ze hebben geen leven daar! Een meisje is als een wrak terug gekomen, zowel geestelijk gebroken, als lichamelijk een wrak “van de massage tafel gevallen” compleet invalide, dus ook hier geen toekomst meer.
  Een advies: blijf lekker hier, want het grote geld wat lokt, is er niet!

 9. patrick zegt op

  Berth,

  Ik denk dat het belangrijk is om te weten waar precies het werk word aangeboden.
  Is dit voor een hotel of een groot Wellnes center, geen probleem.

  Is de werkgever niet duidelijk, laat het gaan.
  Is het te mooi om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo.

  Normaal gesproken als de werkgever serieus is, wordt er een zogenaamde offer letter overlegd.
  deze is geregistreerd bij het ministerie van arbeid.
  hierin worden salaris, ticket en verlof genoemd.
  Let op dat de werkgever, alle kosten, huisvesting, eten, vervoer etc betaald.

  Mijn vrouw en ik wonen en werken inmiddels bijna 10 jaar in Dubai.
  Mijn vrouw heeft bijna 10 jaar met veel plezier voor Dusit Thani in Dubai gewerkt.

  De Thaise gemeenschap(6000 mensen) is een leuke gemeenschap waarin geregeld activiteiten georganiseerd worden.

 10. joy zegt op

  Ik sluit me aan bij vorige reacties, sterk af te raden daar als vrouw alleen heen te gaan en dan ook nog als ‘masseuse’. Arabieren kijken niet alleen neer op ongelovigen, maar hun vrouwbeeld is ook ernstig verstoord, laat staan een ongelovige Thaise vrouw, in hun ogen gewoon een hoer en niets anders.

  Groet Joy

 11. Fransamsterdam zegt op

  Wat is het verschil tussen werken als masseuse en werken in de prostitutie?
  Dat verschil kan heel groot zijn, maar dat hoeft niet.
  Tenzij ze een gedegen opleiding als masseuse heeft genoten en de nodige ervaring heeft is de kans groot dat ze ergens terecht komt waar het verschil klein is.
  Dat weet ze waarschijnlijk zelf ook wel.
  Maar ze gaat toch vrijwillig?
  Er zal heus wel geld komen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet in de prostititie zit.
  Ik zou haar maar eens goed uithoren over de plannen; van wie heeft ze dat idee, wie is haar contactpersoon, waar gaat ze werken (welke shop of welk hotel), waar gaat ze wonen (welk hotel, of waar met wie), hoe lang blijft ze weg, hoe gaat dat met het visum, wie betaalt de vlucht, etc.
  Overtuig haar er maar van dat het meestal prostitutie betreft en dat je heus wel begrijpt dat ze dat niet wil vertellen.
  En vertel haar ook maar dat als haar ‘contacten’ haar voorhouden dat het alleen maar gewone massage is, er geen enkele reden is om aan haar ‘contacten’ concrete antwoorden te vragen op de vragen die jij eerder bij het ‘uithoren’ gesteld hebt, als daar geen bevredigende antwoorden op zijn gegeven.
  Als de situatie dan schimmig blijft en ze gaat toch, heb jij gedaan wat je kon doen, en weet je eigenlijk wel zeker dat zij heel goed wist waar ze mee bezig was.
  .
  Er zullen ongetwijfeld gevallen van dwang zijn, maar in het algemeen weten de dames heel goed waar ze aan beginnen. Aan het thuisfront wordt dat natuurlijk niet verteld, en als het dan later uitkomt, kunnen de ouders alleen nog maar beweren dat ze gedwongen is, omdat ze niet beter (wilden) weten en om gezichtsverlies te voorkomen.
  .
  Overigens laat je in het midden hoe oud die kennis van je is, maar voor een stevige tante vaak is het massageverhaal aannemelijker dan voor een dartele deerne van net 20.

 12. Sir Charles zegt op

  Zou het ten hoogste afraden, ze is daar minder waard dan een kameel. Het ergste is ook nog dat Thaise vrouwen als ronselaars actief zijn die al die massagesalons aflopen om ze over te halen en vervolgens daar een provisie voor ontvangen.
  Heb zelf diverse keren ook vragen gehad van masseuses, ging weliswaar om Japan en Zuid-Korea, ook dat afgeraden want ook in westers georiënteerde landen wordt op een mensonterende manier misbruik gemaakt, ook in Nederland/West-Europa denk maar aan vrouwen uit het Oostblok.
  Al met al lijkt het me toch beter als ze dan toch persee willen gaan om dan niet voor een islamitisch land te kiezen.

 13. Peter V. zegt op

  Ik zou ook achterdochtig zijn.
  Maar, dat zit niet echt in de natuur van sommigen.
  Ik ken de auteur en de masseuse niet, maar het zomaar afraden lijkt me niet de juiste weg, dat zal mogelijk uitgelegd worden als afgunst.
  Maar, je kan natuurlijk belangstelling tonen; Als ze daar gaat werken, dan is tenslotte al van alles besproken.
  Dus, zou ze een aantal vragen moeten kunnen beantwoorden.
  Zelf kom ik tijdens het schrijven van deze reactie al op de volgende vragen:
  – Hoe komen ze bij haar terecht?
  – Heeft ze al een visum en werkvergunning?
  – Wat gaat ze verdienen, is dat vast of op commissie?
  – Hoe wordt reis en accommodatie geregeld/betaald?
  – Zijn er Thaise collega’s, kan ze via Messenger of Skype daarmee praten om een indruk te krijgen?

  Anderen kunnen dat waarschijnlijk wel uitbreiden/corrigeren.

 14. Antoine zegt op

  Hallo Bert,
  als je haar niet waarschuwd ben je niet beter dan de boeven waar ze terecht zal komen. Er valt genoeg hierover te lezen op internet en te zien op youtube bijv.

 15. jan Kamphuis zegt op

  Niet doen…heb 6 jaar in het Midden-Oosten gewerkt je zal zeker ge en misbruikt worden.
  Zo niet erger! Trek lering uit al deze waarschuwingen.

 16. tonymarony zegt op

  Als je er van overtuigd bent dat ze goed kan masseren en er voor zorgt dat ze in een goed klasse hotel zoals Hilton of noem maar op kan werken heeft ze een goed inkomen en niets met sex van doen te krijgen
  en als ze dan ook nog een beetje Engels speekt en verstaat weet ik uit ervaring dat het goed gaat komen.
  Patrick heeft het correct opgeschreven wat je moet doen.

 17. Antonio zegt op

  Deze verhalen gaan al jaren rond dat eenmaal in Quatar aangekomen je paspoort door werkgever in beslag wordt genomen en dan ligt jou lot in zijn of haar handen
  Het zijn georganiseerde Human Traffic bendes die een Thai ronselaar gebruiken om zulke meisjes met heel veel mooie praatjes zover te krijgen want zoals het spreekwoord luid ,,Het gras groener is bij de buren en de bomen in Quatar tot naar de hemel groeien……
  Advies is NIET DOEN want die kamelen drijvers hebben geen respect vd vrouw en net zoveel niet voor buitenlandse vrouwen.
  Laat haar lekker in Thailand blijven want deze verhalen hebben nooit een happy ENDing ……
  Succes
  TonyM

 18. patrick zegt op

  het gaat hem niet alleen over japan of zuid korea,maar vooral malaysia, dubai, bahrein, qatar…..ik ken verscheidene thaise meisjes die het gedaan hebben nadat velen hen het hadden afgeraden, maar ze hebben er geen oren naar, geld is al wat telt, weet echter dat velen het zich hebben beklaagd, ingehouden internationale paspoort tot 0 baht tot verkrachtingen zijn schering en inslag daar, en uiteraard gaat het niet over massage…je wordt misbruikt, ken iemand die elke dag huilt en NIET weggeraakt uit bahrein…..dus aub raad het iedereen af….vaak worden ze vetgemest omdat muslims daar van iets dikker houden…de schoonheid gaat verloren, en die sjeik of zo trouwen ???? get real !!!!!!!!!!!!!!

 19. jowe zegt op

  Mannetje bij mij in de buurt heeft in Dubai gewerkt in de bouw.
  Hij praat niet graag over die tijd maar het is duidelijk dat hij als een hond behandeld is.

  Dat Thaise vrouwtje zal wellicht heel goed weten dat die massage niet alleen met olie is.
  Wellicht heeft ze in Thailand al in de massage business gewerkt.

  Velen zitten diep in de schulden en/of problemen dat ze het risico gewoon voor lief nemen. (met of zonder geluk va de budha)

  M.vr.gr.

 20. Kritikus zegt op

  Als ze wordt uitgenodigd (offer letter) en diegene betaald alle kosten en heeft een goede reputatie kan het goed gaan.
  Meestal een 2 jaars contract en de dame mag na 1 jaar 1 maand op “vakantie” …
  Na 2 jaar de keus voor nieuw contract of stoppen.
  Een kennis van mij heeft goud verdiend daar (en nog steeds) met massage
  “plus” , maar ook door op Arabische feestjes en voor regeringleiders “bij te klussen”
  Aan haar en de omgeving om dit als prostitutie aan te merken …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website