Thaise garnalen koken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 januari 2019

Beste lezers,

Ze liggen er weer in vier verschillende maten van 260 tot 340 baht, verse Thaise garnalen. Omdat we hier toch de beperkte middelen hebben om zelf te koken wat we dan ook één á twee keer per week doen zou ik graag eens verse garnalen maken.

Op zich niet moeilijk, thuis kopen we ook soms eens diepvries scampi’s, laten ze ontdooien, bakken ze in wat fijngesnipperde look, tomatenpure en room en dat met wat brood. Maar hier liggen ze dus vers.

Omdat we het ooit eens mogen proeven hebben in Cambodja op het Ton Lesap meer tijdens een excursie zo vers uit de kookpot, pellen en even soppen in gemalen peper met limoensap. Heerlijk. Dus zou ik het ook graag eens uitproberen op de meest eenvoudige manier.

Onder de lezers moeten er zich zeker meerdere bevinden die dit soms klaarmaken of thuis misschien zelf gevangen Noordzeegarnaaltjes gekookt hebben. Aan twee standjes zie ik ook steeds een paar mensen garnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.

Wie heeft suggesties voor hoelang koken en moet er zout aan toegevoegd worden en zo meer?

Groet,

Guido

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thaise garnalen koken?”

 1. ruud tam ruad zegt op

  Jullie willen het simpel houden. Ok. Wij ook dikwijls. Verse garnalen kopen bij de vissersboten als je kan. Aan de vissershaven dus. Daar kan je vragen ( en dat doen ze ) of ze de garnalen voor je schoonmaken. Ze zijn dan bak of kook /klaar- ( thuis nog even voorzichtig wassen) drogen op een theedoek.
  In de koekenpan met roomboter bakken en gewoon zout en peper naar smaak er op doen. Wat je er bij eet kan je zelf bepalen.
  Dit geldt ook als je ze liever kookt.
  Zo simpel kan het zijn

  Eet smakelijk

 2. Han zegt op

  De hollandse garnalen zijn al gekookt,
  Dus pellen en opeten,
  In thailand bakken met knoflook en uien beetje suiker en bakken in een klein beetje boter oyster sauce evt toevoegen en lekker stokbrood , eet smakelijk
  Wel het darmkanaaltje verwijderen boven en onder er zijn mensen die dat niet doen wij wel

  • brabantman zegt op

   Grijze garnalen (hollands?) zijn nooit vers. Hebben al een hele lange vrachtwagenrit heen en weer achter de rug naar Marokko. Alwaar zij gepeld en schoongemaakt worden. En dan onder de conserveringsmiddel bedolven worden.
   Dus advies volgen, koop ze in Thailand vers in de haven. Eet smakelijk.

 3. Joseph zegt op

  Simpel even op Internet kijken

  Hoe kook je garnalen

  Vul een grote pan voor driekwart met water en voeg hier twee eetlepels zout aan toe.
  Zet het water op het vuur en breng het water aan de kook.
  Afhankelijk van de hoeveelheid garnalen laat je deze 3-5 minuten koken.
  Giet de garnalen af en laat de garnalen afkoelen.

 4. joskeshake zegt op

  Waarom hebben sommige thaise garnalen boven en onder een darmkanaal ? op 1 kg /ca 50 stuks kom je het toch zo een 15 tal keren tegen.

 5. Jasper zegt op

  Wij wassen de garnalen altijd even voor het bakken, inderdaad even droog deppen met een theedoek. Ik vindt de spaanse manier de lekkerste: gewoon met alles er op en eraan in een pan met een eetlepel hete (olijf)olie, niet te grote porties tegelijk, dan zout en peper, en wat platgeslagen knoflook zogauw ze rose kleuren. 4-5 minuten: klaar en eten maar!

 6. Rex zegt op

  De verse garnalen eerst goed wassen en drogen.
  Rijkelijk Olijfolie of kokosolie in de bakpan en daarin gesnipperde knoflook bakken tot ze net aan beginnen te kleuren.( Zout en peper toevoegen naar eigen smaak)
  Dan de garnalen toevoegen , en bakken tot ze rose/rood gekleurd zijn .
  Pan op tafel en serveren met Stokbrood.
  Stokbrood lekker dippen in de olie.
  Eventuele dipsaus, yogurt met majo en limoensap.
  eet smakelijk!!

 7. Rick van Heijningen zegt op

  Heb ooit garnalen kroketten hier in Thailand gemaakt , maar aan de garnalen zit geen smaak.
  Ik vind garnalen kroketten heerlijk, maar alléén met Hollandse of Noorse garnalen !

  • joskeshake zegt op

   Zou ik niet durven beweren, ik maak ze wel niet zelf omdat ik de perfecte hier kan kopen bij Joma die ze zelf maakt en levert aan restaurants en dergelijke. Die smaken heel goed naar garnalen en ik denk niet dat hij daarvoor Noordzee garnaal zal gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website