Beste lezers,

Sinds een tijdje ben ik met een Thaise vrouw aan het communiceren, het blijft steeds oppervlakkig. Ze is single en rond de 45 jaar oud, werkt zeker niet in een bar of iets degelijks. Binnenkort ga ik zelf naar Thailand en zij wil me onmiddellijk zien. Had die reis al geboekt voor ik haar kende.

Nu wat me opvalt ze lijkt me zeer godsdienstig, stuurt me steeds teksten van de Bijbel en prentjes enzovoort. Ikzelf ben atheist en zit me er eerlijk gezegd enorm aan te storen ook al kennen we mekaar haast niet. Heb al eens gedacht om dit vlakaf te zeggen, goed idee of niet? Ik begrijp niet als je mekaar haast niet kent ga je toch niet dadelijk teksten over de bijbel, enzovoort doorsturen?

Is dit normaal bij sommige Thaise vrouwen, iemand ervaring met zulke situatie?

Met vriendelijke groet,

Jan


» Laat een reactie achter


34 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise date stuurt mij Bijbelteksten, is dat wel normaal?”

 1. Davis zegt op

  Beste Jan. Jullie kennen mekaar nauwelijks. Die Bijbelse zaken, lijkt wel dwangmatig gedrag, gaat alleen maar (meer) problemen geven. En nee, dit is helemaal niet normaal voor een Thaise vrouw. Ook niet voor een Europese vrouw, toch?
  Confronteer haar, vertel gewoon dat het je stoort.
  Of vraag naar de reden waarom ze dat doet; het is geen zendelinge?
  Succes verder!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Franky R. zegt op

  Beste Jan,

  Het is inderdaad iets heel raars. Ik heb in al die jaren nog nooit een christelijke Thai of Thaise ontmoet. Weet je zeker dat ze Thais is en niet -per ongeluk- Filipijns?

  Verder zou ik, na je verhaal te hebben gelezen, de betreffende dame op een behoorlijke afstand houden. Sowieso als het contact ‘oppervlakkig’ is gebleven, en je nu opeens Bijbelse teksten om de oren krijgt.

  Je stoort je eraan. Dat lijkt mij een goede, instinctieve reactie. Als je via mail je al stoort aan de ander…

  Wil je haar nog steeds ontmoeten, dan zou ik dat in een openbare plaats doen. een restaurant of zo. Ze hoeft niet te weten waar je verblijft.

  Achterdochtig? Misschien, maar ik kan je nog wel een verhaal of drie vertellen over ‘foute ontmoetingen’. Ik heb het wisselgeld tot nu toe kunnen behouden.

  Gewoon mijn ervaring.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
 3. Samee zegt op

  De drie R-en die voor mij showstoppers zijn; Roken, Religie en Rosse buurt.

  De meerderheid van de Thaise bevolking is Boeddhist. Jij treft net die ‘ene’ christen.
  Mijn ervaring; waar je je nu aan ergert is waar later je relatie op stuk loopt ( als ie stuk loopt)

  Als mede-atheist zeg ik; zoek wat anders 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. jan zegt op

  Ja ik vond dit ook al heer raar, hier een voorbeeld van wat ik dagelijks ontvang ” http://bible.com/12/1co2.9 but as it is written, Things which eye saw not, and ear heard not, And which entered not into the heart of man, Whatsoever things God prepared for them that love him. ”

  Wat mij ook opviel ze was zeer snel om haar gsm nr te geven,meestal doen vrouwen dit toch niet. Heb al eens google op haar nr en haar naam zowel Thais als Europese naam maar daar vind ik niets
  Voorts krijg ik wel regelmatig foto’s van haar daar is nu niets verdachts aan, enfin blij dat ik dit forum toch gevonden heb, bedankt voor de raad in ieder geval, ik hou jullie op de hoogte

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. theoS zegt op

  Nou, waar ik woon staat anders een grote Katholieke Kerk met alles d’r op en d’r an, kerkklokken en nog meer van die gein. Ook is er bij mij in de soi een Christelijke Gemeenschap (moeilijke naam) dus er zijn wel degelijk Thaise Christenen in Thailand. Voor zover ik weet staat er in Pattaya ook een Katholieke Kerk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • khun moo zegt op

   Mijn thais neefje is christen.
   Ook ken ik in nederland meerdere thaise die het christelijk geloof aangenomen hebben.
   Ik kende er eentje die in het kerkkoor zong.
   In bangkok in de skytrain werd ik met kerstmis verrast door een christelijk koor die kerstliedjes begonnen te zingen.
   Er bestaat in Udon een christelijke school.
   Elk jaar kom ik enkele leden van de amerikaanse jesus people tegen (herkenbaar aan hun pak met stropdas).
   Blijkbaar leeft het christendom in Thailand meer dan de gemiddelde thailand ganger denkt.
   Zelf heb ik meer met het buddhisme op.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. chris zegt op

  beste Jan,
  Laten we – met Westerse ogen – maar geen discussie voeren over wat normaal is in dit land. Ik ken Boeddhistische Thai vrouwen die menen dat hun geluk afhangt van het dagelijks in alle vroegte eten koken voor de wijkmonk die om 6 uur langskomt, het zichzelf volghangen met (soms dure) amuletten, het leggen en lezen van kaarten (geen klaverjassen) en het dagelijks spellen van de horoscoop.
  Christenen vormen in Thailand een minderheid maar zijn net zo normaal als Thai die een ander geloof aanhangen. Ik woon in Bangkok en kom geregeld Christenen tegen. In mijn condogebouw wonen enkele Thai vrouwen (leeftijd 35-50 jaar) die zich tot het christelijk geloof hebben bekeerd. De reden waarom is ook voor jou interessant. Deze vrouwen, geen bartypes en niet interessant als nieuwe vaste partner voor een Thai man, denken via de kerk (en het trouw naar de diensten gaan op zondag; de buurtsuper is daarom op zondag gesloten tot pakweg 2 uur in de middag) een buitenlandse man te vinden. Dat is eigenlijk nog niet zo gek bedacht. De christelijke mannen die de kerk bezoeken zijn met name buitenlanders, nog steeds (sterk) gelovig, wonen hier al wat langer en spreken soms een beetje Thai.
  Het is voor mij dan ook niet zo vreemd dat jouw contact zoveel Bijbelse teksten stuurt. Ze denkt vast dat jij net zo bijbelvast bent als de buitenlandse mannen die ze elke week in de kerk ziet. Daarnaast heeft ze zeer waarschijnlijk zeer weinig andere contacten met buitenlandse mannen.
  Houd dit maar in het achterhoofd als je haar ontmoet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Het nadeel is dan wel, als ze alle regels strikt naleeft, ze tegen seks voor het huwelijk is. Toch wel iets om rekening mee te houden lijkt mij 😉

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • chris zegt op

    hallo Kuhn Peter,
    Thai zijn tamelijk praktisch ingestelde mensen. Zoals de overgrote meerderheid van de Thai ook de regels van het Boeddhisme niet strikt volgt, zijn de christelijke vrouwen niet strct in de christelijke leer. Zij gaan vooral naar de kerk om mannen te ontmoeten, niet om te bidden.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • Leo Th. zegt op

    Beste Khun Peter, wat jij als nadeel bestempelt, geen seks voor het huwelijk, kan voor een ander juist weer een voordeel zijn. Een ieder heeft zo zijn eigen waarden. Begrijp dat jij er een grapje over maakt maar toch is het zaaks zo veel mogelijk andermans/vrouws opvattingen te respecteren, waarbij ik niet beweer de opvatting van de desbetreffende Thaise dame over seks voor het huwelijk te kennen. Tegen vragensteller Jan zou ik willen zeggen duidelijk tegen de desbetreffende dame te communiceren. Als jij na de eerste bijbeltekst niet heb laten weten met dergelijke teksten niets te hebben, denkt zij wellicht jou een plezier te doen. Dus zeg haar dat jij niet godsdienstig ben. De keren dat iemand mij, ook in Thailand, God Bless You, heeft toegewenst, zijn niet te tellen. Heb ik niets mee maar ik zoek er ook niets achter, de bedoeling is sowieso goed. Als je verder leuk met elkaar kan communiceren en jullie voelen er toch nog wat voor om elkaar op je vakantie te ontmoeten, zou ik dat gewoon doen. Als het niet klikt dan is er ook geen man overboord maar misschien is het wel prachtmens. Wens je in ieder geval een fijne vakantie!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 7. Rob V. zegt op

  Tja, wat is normaal? De meeste mensen in Nederland of Thailand zullen geen bidprentjes en dergelijke rond sturen, maar dat betekent niet dat het niet “normaal” is als iemand dat wel doet. Gewoon je gevoel volgen, haar een keertje ontmoeten kan geen kwaad lijkt me. Dan voel je snel genoeg of er wederzijds iets is of dat je haar in het echt maar een vreemde vogel vind (of zij jou een rare snuiter 😉 ). Weet ze dat jij niet gelovig bent, laat staan Christen en het jouw niets doet? Als ze je dan probeert te bekeren zou ik weg wezen. Maar als ze een doorsnee gelovige is (van welk geloof dan ook), dan is daar niet persé iets mis mee, ligt er maar net aan hoe je daar beide in de praktijk mee om gaat: Geloof je losjes of ben je super fanatiek? “Je” is hier in het algemeen bedoeld. Iemand die doorgeslagen is lijkt me geen pretje, of dat nu Christelijk geloof is of bijvoorbeeld spiritualisme… Gewoon ontmoeten dus en je gevoel volgen. Voor nu zou ik netjes aan geven dat ik niet gelovig ben en dat ik niet enthousiast wordt van bidprentjes… Als ze daarop in jou ogen doorgeslagen op reageert dan weet je genoeg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. erik zegt op

  Ik heb eens rondgereden in Nongkhai en de kerken gefotografeerd. Men gaat hier ter kerke hoor en niet alleen ter tempel.

  Katholieken, baptisten, getuigen van Jehova met een koninkrijkszaal, moslims met een moskee, mormonen, je vindt ze allemaal tussen de meerderheid die Boeddhistisch is.

  Ik zou Jan willen adviseren die mevrouw gewoon te vertellen wat hij denkt van die bijbelteksten. Wees duidelijk dan is voor haar helder dat jij niet te bekeren valt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 9. MarkD zegt op

  uit jouw vraag of dit normaal is bij Thaise vrouwen, begrijp ik dat je nog geen ervaring hebt met Thaise vrouwen (en niet eerder in Thailand bent geweest?)

  Deze vrouw zal je gaan claimen zodra je in Thailand bent en het zal lastig worden om van haar af te komen denk ik (in ieder geval zonde van je vakantietijd dat je daarmee bezig bent).

  Als ik jou was zou ik stoppen met het contact, want je kent er toch niet, en veranderen kan je haar ook niet (al zou je dat willen)

  Ga heerlijk genieten van het mooie Thailand en de vele prachtige Thaise dames, die je daar vanzelf zal ontmoeten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Hoe kom je zo tot die conclusie Mark? Zelfs als jij persoonlijk tientallen (Thaise) vrouwen hebt gedated die strenger religieus (christen) hebt gedated hoeft dat nog niets te zeggen over deze vrouw. Wat gaat deze vrouw dan precies claimen? Bedoel je bekeren (zal niet lukken en als een relatie met een heel erg fanatiek gelovig persoon gaat denk ik niet werken) of dat ze hem als ” de hare” ziet? In dat geval spoort iemand niet en kun je nog makkelijk alle contact verbreken. Maar wat deze dame nu precies wil, hoe ze nu werkelijk is dat weten we niet.

   We weten niet of ze echt streng gelovig is weten we niet, misschien denkt ze dat Jan dat wel is en hoopt ze zo te laten zien dat ze “zijn geloof” van A tot Z weet. Laten zien dat je al behoorlijk veel van de cultuur, religie, taal etc. van de ander afweet en zo door te imponeren in de smaak hoopt te vallen.

   Ik zou wel op mijn hoede zijn, netjes aan geven dat je zelf niet in een god of goden gelooft. Dan heeft ze duidelijkheid. Mogelijk is ze inderdaad doorgeslagen religieus maar dan doet het niet ter zaken dat de Thai is. Dan werkt een relatie niet als je partner zijn of haar geloof jou op probeert te leggen. Maar ze kan ook een dame zijn die zoals Chris zegt via de kerk aan een man hoopt te komen, al zou ik dan ook voorzichtig zijn. Iemand die op basis van afkomst oordeelt is ook niet realistisch. ” de westerse” man is is niet perfect (jai dee, rijk, gul) , de Thai is niet ideaal. Iedereen is uniek. Als iemand denkt dat “de westerse man” haar leven beter zal maken zit op een wolk en je vraagt ook kun je gaan twijfelen of het wel om jou als persoon te doen is of wat je bent (of verondersteld wordt te zijn)… Als iemand zegt “ik heb altijd al een farang/Thai/.. als partner willen hebben” moeten toch wat rode lampjes gaan branden bij de ander.

   Laat Jan eerst maar eens netjes aangeven dat hij niet gelooft en dat hij best af en toe wil praten over geloof, cultuur , dat hij christenen ook respecteert en het prima vind als zij bijvoorbeeld naar de kerk wil, maar dat hij dat zelf niet zal doen. Als ze een fanaticus is merkt Jan dat snel genoeg. Jan moet verder gewoon op zijn gevoel af gaan, al kun je face to face toch beter een inschatting van de ander maken dan via het internet. Mogelijk staat deze vrouw inderdaad te ver van hem af, mogelijk probeert ze hem op een voor Jan ongelukkige manier te imponeren, misschien is haar aandacht oprecht, misschien niet. Volg je hart en als Jan denkt “dit klopt niet (ze is gek, dominant, op mijn veronderstelde welvaart af, …)” of “dit wil ik niet (ze is te gelovig, dit botst teveel)” dan kan hij altijd nog vrij gemakkelijk het contact verbreken.

   Mocht hij inderdaad de pech hebben iemand te treffen die niet helemaal goed in de bovenkamer is (claim gedrag, een intolerante religieuze fanatiekeling die dwangmatig wil bekeren etc.) dan neem ik aan dat Jan ook wel weet dat hij beter door kan reizen naar elders en zo toch lekker van zijn vakantie te genieten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • MarkD zegt op

    Rob,
    Dat deze vrouw hem zal claimen, schreef ik omdat ze hem onmiddelijk wil zien zodra hij in Thailand is (ondanks hun oppervlakkige contact) . (Dit vind ik op voorhand claimgedrag).

    Ondanks hun oppervlakkige contact, stuurt deze vrouw hem telkens bijbel teksten en bijbel afbeeldingen. (Dit vind ik opdringerig gedrag, zeker aangezien Jan niet enthousiast hierop zou hebben gereageerd (neem ik aan)).

    Ik zou het contact direct verbreken om alle toestanden en miscommunicatie (als je daar in Thailand bent) te voorkomen (want zij zal het toch niet (willen) begrijpen,

    Er zijn zoveel leuke en ook ongecompliceerde vrouwen te vinden in Thailand.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 10. Anita zegt op

  Ik zou zeggen: stoppen nu het nog kan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 11. Stefaan zegt op

  Misschien denkt ze dat Nederlanders katholiek zijn, en probeert ze je daarmee te imponeren?

  Zeg haar dat je atheist bent, en dat die bijbelse teksten bij jou vreemd overkomen. Doe dit diplomatisch zoals de meeste Thai dit doen. Als je hierna nog een goed gevoel houdt bij de communicatie, zou ik niet nalaten haar op een neutrale plaats te ontmoeten.

  Thaise dames veroorzaken zelden problemen. Uitzonderingen bevestigen de regel.

  Succes!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. ron bergkotte zegt op

  Jan, beter bijbelteksten dan een verzoek om geld voor haar zieke moeder/vader. Geef het een kans en kijk het aan, wel op voorhand laten weten dat je niet gelovig bent. Veel plezier in het land van de glimlach. Ron.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. Jacob zegt op

  Jan,

  Ben zelf al 13 jaar getrouwd met een thaise vrouw die oprecht christen is. Heb een heel fijn huwelijk. Wij gaan ook elke zondag naar de protestantse thaise kerk en dat is een goede belevenis. Net een grote familie. Ikzelf blijf alleen bij het half uurtje samenzang, evangelische liederen omdat ik de preek in de thaise taal niet versta. Mijn vrouw blijft tot de dienst afgelopen is om 12 uur en daarna blijft ze nog een tijdje, omdat samen gegeten wordt op de kerkvloer, nadat alle stoelen aan de kant zijn gezet. Daarna nog wat gesprekken met elkaar omdat men van verschillende dorpen komen. Best wel goed met elkaar.

  Dus de christelijke kerk in Thailand is voor mij, in dit geval, een goede zaak.

  Maar voor een atheist kan het wel merkwaardig overkomen als een thaise bijbelteksten stuurt. Ik vind het ook wat overdreven, maar goed. Kan best wel een goede betrouwbare vrouw zijn. Probeer het maar, je bent niks verplicht.

  Voor ons is het christen zijn ook geen keursslijf in de thaise samenleving. Ik voel me heel vrij in deze leefsituatie.

  Jacob

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 14. Hudion Boutmy zegt op

  Dat is zeker niet normaal. Mensen die het christelijk geloof aanhangen hier in Thailand zijn in de minderheid. Het overgrote deel van de bevolking behoort tot het Buddhisme. Het lijkt mij dat Uw date lid is van een van de (meestal Amerikaanse of Australische) fundamentlistische faith missions, De omgang met Uw date als U hier in Thailand bent, zal vele beperkingen met zich meebrengen, zodat U misschien niet in contact komt met Thai people buiten haar kring.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. Daniel zegt op

  Hier In CM heb je verschillend christelijke groepen (sekten). Maar ik weet slechts één katholieke kerk. Enkele jaren terug vierde ik Kerstmis met en Amerikaans getinte kerk. Met veel gezang, armgezwaai en een orkestje. Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met een groep uit de samlanroad. Wat bleek een groep mormonen te zijn. Aanstonds trachtte men ook mij te bekeren maar dat is niet aan mij besteed.
  Ik kan beter in een boeddhistische wat mijn eigen gebeden doen dan in al die verschollende groepen welke teveel de christelijke verdeeldheid tonen.
  Het maakt en relatie met een andere zienswijze enkel ingewikkeld en heel moeilijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. dyna zegt op

  Jan ,
  Wellicht kun je eigenlijk de vrouw ontmoeten van je dromen . Vele thais zijn naast boedhistisch ( wat overigens geen religie is ) ook christelijk . Alleen in Pattaya zijn drie katholieke kerken die elke zaterdag en zondag vol zitten ,met name de grote St Nicolaaskerk . Vele thais bezoeken de thaise missen en
  de buitenlanders gaan naar de engelse vieringen. Met je vriendin hoeft eigenlijk helemaal niets mis te zijn -in tegendeel……….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 17. BramSiam zegt op

  Een verklaring die ik nog mis is dat Thais en Aziaten in het algemeen erg religieus ingesteld zijn. Dat je geen Boeddhist bent is niet zo erg, want jij met jouw cultuur mag Christen zijn, maar je moet wel iets zijn. Niet geloven kan voor een Thaise shockerend zijn. Wie niet gelooft is geen mens in die opvatting.
  Voor mensen die alle geloof als bijgeloof beschouwen is het anderzijds ook lastig met iemand te leven die diep religieus is. De meeste Thais zijn dit, of het nu om de religie aangaande boze geesten gaat of om de Boeddha.
  Wat betreft khun Peter z’n argument over geen seks voor het huwelijk denk ik dat er een nog veel groter risico bestaat, namelijk ‘geen seks na het huwelijk’. Misschien ook een leuk issue voor een stelling van de week.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 18. Hemelsoet Roger zegt op

  Jan, ik denk dat die vrouw ‘n fanatieke Christen is, misschien ‘n Getuige van Jeova, die proberen iedereen en alles te bekeren. Ik ben daar ook al mee geconfronteerd geweest in het verleden. Als het zo een is, zou ik die maar links laten liggen.Ik ben ook Kathliek, maar bij mijn weten en ervaring stuurt ‘n zelfs diep gelovig mens toch geen bijbeltexten, zeker niet naar iemand die ze nog nooit ontmoet heeft? Ik zou, zoals eerder aangehaald is, haar zo diplomatisch mogelijk duidelijk maken dat je atheist bent en niet gediend bent met die voor jou aanstootgevende bijbelverhalen en je niet te bekeren valt. Aan haar reactie daarop zal je allicht kunnen zien wat voor persoon ze is. Dat geen voorhuwelijkse sex willen, komt ook bij Bouddhisten voor hoor, het zijn niet alleen Christenen die daar aan houden. Dat is voor ons althans ‘n erg verouderde opvatting die nog altijd bij de Thais in zwang is. Bij ons geld het gezegde: als je ‘n paar schoenen gaat kopen, probeer je die toch ook eerst of ze wel passen? 😉
  Veel succes en ‘n mooi verblijf hier in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 19. thailandganger zegt op

  De teksten die ze stuurt geven aanleiding te denken dat haar engels van een behoorlijk niveau is. Je zou het heer ook gewoon kunnen vragen. Waarom ze de teksten stuurt en wat ze er mee bedoelt. Het kan ook zijn dat ze in een goed blaadje wil komen te staan bij je, omdat je uit een christelijk land komt.

  Wat het geven van een telefoonnummer betreft zou ik me geen zorgen maken. Dat is gebruikelijker in Thailand dan bij ons is mijn ervaring. Twee keer chatten en je krijgt een nummer omdat dat gemakkelijker praat.
  Thai zijn soms ook erg kortaf in digitaal contact. Je stelt een uitgebreide vraag en motiveert die en je krijgt als antwoord: Yes. (of no, maar ik bedoel zonder verdere motivatie of interpretatie)
  Ze praten doorgaans liever.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 20. Wim van Beveren zegt op

  Er zijn in Thailand zeker wel heel veel christenen, of ik heb toevaliig die andere getroffen 3 jaar geleden, bij ging alles ook een beetje zo,ik kwam in haar huis waar het vol hing met bijbelse schilderijen, de eerste keer dat we samen sliepen zat ze ‘smorgen 5.30 uur in de bijbel te lezen (en dat kan haast geen verveling geweest zijn)
  Nu ben ik zelf ook nogal atheist en ik vond dat ook niet prettig.
  Maar inmiddels zijn we 3 jaar samen en alles gaat geweldig goed, zijn getrouwd, dat toen nog wel met een dominee erbij op het strand, maar daarna heb ik het christendom er behoorlijk uit kunnen krigen.
  veel vrouwen hier worden door een vriendin de kerk ingelokt, waar ze soms gratis engelse les krijgen of dat soort dingen, ze verwachten er vriendschappen op te doen, maar echt christelijk zijn ze dan volgens mij niet.
  Ik zeg, leer ze eerst maar eens in het echt kennen, zal dan heus wel meevallen, gewoon proberen.
  Er zijn trouwens ook wel aardige christenen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. SevenEleven zegt op

  Zou het niet gewoon ook zo kunnen zijn dat deze Thaise vrouw met deze Bijbelteksten en Bidprentjes aan wil geven dat ze geen Boeddhist (meer)is,en niet uit is op een “one night stand”om het zo maar eens te zeggen,en dus ook niet het geijkte bar-type is waar sommige Farangs naar op zoek zijn.
  Misschien wat omslachtig om dit op zo’n manier te doen,maar wie weet wil ze misverstanden voorkomen.
  Zij weet tenslotte ook niet hoe Jan precies in het leven staat,al was het makkelijker geweest als hij haar dat meteen had laten weten,toen hij zich aan de Bijbelteksten begon te ergeren.Kan veel problemen in de kiem smoren,denk ik zo.
  Zou het sowieso eerst even aankijken,is deze dame al te opdringerig en “bekerend”bezig,kun je altijd nog aan je stutten trekken,en nog vele andere Thaise dames gaan bekijken.
  In ieder geval een fijne vakantie toegewenst,met of zonder deze dame.
  Groet,SevenEleven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. David zegt op

  Jan heeft in ieder geval al vele antwoorden gehad.

  Op een bepaalde reactie post Jan een link, met een van de teksten die zijn Thaise correspondente hem toestuurde. Dit is een citaat uit de bijbel. Maar wat voor een bijbel? Heb eens doorgeklikt.
  Het is een online bijbel, en de app kan je downloaden voor tablet en smartphone:

  ‘YouVersion is een eenvoudige, RECLAMEVRIJE Bijbel die Gods Woord je dagelijkse leven in brengt’.

  Nu, ben atheïst, maar wel naar katholieke scholen geweest. Deze online bijbel vertelt niet van welke strekking hij is. Het lijkt op een Amerikaanse populistische kerkgenootschap dat de bijbel gebruikt, maar niet om de doelen die door de paus worden goedgekeurd. Was zo geïntrigeerd geraakt, en verder gezocht. Deze online bijbel is van http://www.lifechurch.tv/who-we-are/ en daar heb je het antwoord.

  Om even terug te koppelen naar de Thaise mogelijke date van Jan: misschien krijgt zij de tekstjes via een app op haar mobieltje binnen en denkt ze jou daar mee te plezieren. Maar naar Europese normen zijn zulke bijbels de instrumenten van sekten, het is quasi verboden bij ons. Blijf daar van weg.
  Herhaal, zoals in de eerste reactie op jouw vraag gesteld: het lijkt dwangmatig gedrag. Wel ben daar nu zeker van. Hoe ze met die sekte in contact is gekomen, Joost zal het weten.
  Misschien is het zelfs een fake profiel, maar dit lijkt mij zelfs vergezocht. Doch ben al van meer verschoten.
  Is haar mogelijks aangepraat door kennissen die de Amerikaanse goeroe ‘aanhankelijk’ zijn, maar nu ben je verwittigd, deze bijbel heeft zich zelf verraden.

  Veel succes in Thailand, je gaat een prachtige tijd beleven, als je deze vrouw in haar geluk laat!

  Dus alle katholieke reacties ten spijt,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 23. Sir Charles zegt op

  Is het zo gek dat Thai zich kunnen bekeren tot het christelijk geloof, is het ook niet zo dat veel farang-mannen boeddhist zijn ‘geworden’ nadat ze verliefd zijn geworden op een Thaise schone…? 😉

  Vaak zijn ze nog boeddhistischer dan hun Thaise vrouw/vriendin, ken erbij die worden echt boos wanneer je ook maar een klein puntje van kritiek op het boeddhisme hebt of er een grapje overmaakt en noem vooral het boeddhisme géén religie want het is een levenswijze! 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 24. Patrick zegt op

  De dame is 45 en op zoek naar een levensgezel met wie ze gelukkig kan zijn.
  Meer hoef je er niet achter te zoeken.
  Geef elkaar een kans. Bomen ontmoeten elkaar niet, mensen wel.
  Dat ze je claimt is allicht waar voor de meeste mensen op die leeftijd die oprecht op zoek zijn naar geluk. Het is niet evident om een goede levensgezel te vinden.
  Er zijn ook sex toeristen die misbruik maken van dergelijke situatie.
  Zo’n vrouw staat dus zwak en stelt zich bloot.
  Bekijk het ook even van haar kant…
  Veel succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 25. Piet zegt op

  Beste Jan,

  Misschien ben ik wel bevooroordeeld maar het is een signaal om heel voorzichtig hiermee om te gaan.
  Zonder teveel in mijn prive situatie in te gaan, kan ik je uit ervaring vertellen dat het weleens heel moeilijk kan gaan worden als atheist. Zelf ben ik al meer dan 30 getrouwd met een Filipijnse vrouw. Katholiek uiteraard. Ik van huis uit atheist. En je kunt jezelf 100 keer vertellen “ik laat een ieder in zijn / haar waarde en respecteer een ieder zijn geloof”
  Het geloof kan na vele jaren heel extreem worden en tot botsingen tussen jullie leiden.
  En met extreem bedoel ik ook werkelijk extreem waarbij anderen worden meëgesleurd in deze “sekte”
  Het heeft er bij mij toe geleid dat mijn huwelijk alleen daardoor volledig ontwricht is.
  Ook als sympatisant van de Boedhistische levenswijze kan ik het met moeite accepteren dat een geloof zoveel kapot kan maken.
  Zoals Franky V zegt “Is ze niet toevallig Filipijns waarvan er ook veel in Thailand werken en wonen”

  Groet Piet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 26. Jan zegt op

  Bedankt iedereen voor de boeiende raadgevingen. Ik kreeg gisterenavond weer een text over de bible, en heb haar dadelijk en vlakaf gezegd dat ik het helemaal niet apprecieer en ik er helemaal niet van hou, en dat ik atheïst ben. Kreeg dadelijk als reply ‘’ Okay I am sorry I don’t send it again’’ ze heeft zich nog wel 3 x verontschuldigd.

  Ik schreef op mijn beurt dat ik het voor een Thaise vrouw heel raar vond dat ze Christian was ( toen had ik de postings op deze blog nog niet gelezen) Kreeg als reply dat Christians over heel de wereld bestaan.

  Ben dan blijven doorvragen ‘’ ben je een getuigen van Jehova’’ ?
  Letterlijke vertaling ‘’Neen dat ben ik niet, de teksten zijn van de heilige bijbel, dat is niet hetzelfde ’’

  Nu lees ik hier via de blog dat het om een Amerikaanse sekte gaat die de Paus niet goedgekeurd heeft. Nu heb ik zo het gevoel (en kan me sterk vergissen) dat zij helemaal niet weet hoe de vork in de steel zit. Een Thaise die geïnteresseerd geraakt in het Christendom en die via via op zulke site’s terechtkomt zonder echte goede informatie. Ook al omdat haar engels ook niet zo perfect is.

  Op een gegeven moment via de chat zei ze ‘’ A good relationship should not be factored into scene’’
  Waar ik uit besluit dat ik een drama maak om niets, iets waar ik persoonlijk wel anders over denk ook al is het maar contact via internet.

  Nu heb ik veel zin om later door te vragen hoe ze aan die site komt en haar uit te leggen dat dit een sekte is, benieuwd hoe ze gaat reageren

  Nu sinds de chat gisteren zend ze mij niets meer van religie. Ik heb ze leren kennen via Facebook haar profiel eens bekeken en daar vind ik niets terug van religie of iets degelijks . Bij haar friendslist staat maar 1 farang.

  Ik heb wel gevoel dat ze een buitenlander zoekt, ze gaf me paar dagen geleden al te kennen dat Thaise mannen nooit te vertrouwen zijn, ze moeten minstens 3 vrouwen geen enkele is trouw enzovoort. Zaken die ze helemaal niet meer wil

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • chris zegt op

   beste Jan
   Voor mij staan er in jouw stukje een heleboel indicaties dat het niet gaat om een vrouw die godsdienst-ziek is of tot een sekte behoort maar om een ‘gewone’, christelijk georienteerde, goedwillende en gedeeltelijk onwetende of naieveThai vrouw die op zoek is naar geluk met een buitenlandse man.
   Vervolgens moet je nog steeds op je hoede zijn maar niet achterdochtig. Dat zal zij ook zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Franky R. zegt op

   Hallo Jan,

   Dat deel [religieus gedoe] is tenminste achter de rug. Blijft nog wel het feit over dat ze je “onmiddellijk” wilde zien indien je je grote teen op Thais grondgebied zette…

   Als de dame jou zo graag wil zien, waarom is het contact per mail dan zo oppervlakkig? Dat vraag ik mij af.

   Zelfs als ze toegeeft puur voor een blanke man te willen gaan, zou ze meer over zichzelf willen/moeten vertellen. Vergeet niet dat jij straks in háár land ben en je als farang niet bepaald sterk staat, mocht de dame ‘dingen verzinnen’!

   Bepaal voor jezelf welke dingen je absoluut van haar wil weten en ga daarop in via de mailgesprekken. En ik zou toch achterdochtig blijven qua verblijfplaats te Thailand.

   Als ze maar blijft aandringen met de vraag waar je verblijft…bij mij zouden de rode waarschuwingslampjes dan zowat doorbranden…

   Succes, Jan!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website