Beste lezers,

Kan ik een Thaise aannemer aanklagen wegens plaatsen van slechte materialen qua zonne-energie, batterijen en omvormer?  In 7 maanden al 3 keer naar Bangkok voor revisie. Na de 4e maand begon deze situatie.

Kan iemand me raad geven of een goede advocaat bezorgen, want deze man is een chageraar.

Dank u.

Groet,

Hedwig

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thaise aannemer aanklagen wegens wanprestatie inzake plaatsen van zonnepanelen, batterijen en omvormer?”

 1. Herman B. zegt op

  In Thailand hanteert men gecombineerd een Burgerlijk Wetboek met een Wetboek voor Koophandel. De teksten komen overeen met wat gangbaar is in NL/BE/EU. (immers die van FR als leidraad.) De bescherming van consumenten terzake aankoop van defecte goederen is er prima geregeld. Als je de Nederlandse manier van handelen bij miskoop aanhoudt, kom je een heel eind. Zie Civil and Commercial Code vanaf Book ll art 194 e.v. https://www.thailandlawonline.com/
  Je moet wel weten waarover je het hebt, en teleurstelling en boosheid voorbij zijn. In Thailand dragen emoties minder bij aan een goede afloop dan in NL. Ga voor jezelf na en maak notities of je voldoende geïnformeerd bent? Heb je uitleg gekregen en begrepen? Zijn de materialen geleverd zoals afgesproken, en afspraken gemaakt over plaatsing, installatie, werking, service, bediening, etc.? Bleek de ingeschakelde firma bonafide? Heb je reviews nagetrokken? Zijn er voldoende pogingen in het werk gesteld om tot een vergelijk te komen? Stelt de firma zich voortdurend weigerachtig op? Is die firma vervolgens mondeling in gebreke gesteld en aangezegd dat per aangetekend schrijven de ingebrekestelling wordt bevestigd? Is de firma in kennis gesteld dat je overweegt een jurist in te schakelen? Let op: een gang naar de rechtbank moet begeleidt worden door een Thai Lawyer en is zeer kostbaar.

  Maar als je juridisch verhaal wilt halen, klik dan op deze link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/advocaten-thailand en als je wat dichter bij huis zoekt, laat dan weten in welke plaats de ergernissen zich afspelen.

 2. Atlas van Puffelen zegt op

  Bij de kreet aannemer, Hedwig, ga ik er van uit dat je geen gespecialiseerd bedrijf deze opdracht heb gegeven.
  Vermoed dat beide partijen ‘schuld’ hebben in aankoop en overweging.
  Hoewel ‘maandagochtend producten’ natuurlijk altijd mogelijk is
  Je kan niet iedere omvormer gebruiken voor een accu/batterij is mij bij mijn installatie ooit eens verteld, trouwens.
  Kreeg trouwens toen netjes door een erkend solar bedrijf een nota met materialen garantie periode merknamen en uiteraard de totaalprijs van materialen en montage.
  Dan kan je wat bij een Lawyer.
  Mijn advies laat er eens een ander naar kijken die meer kennis van zaken heeft en veranderingen, reparaties eventueel uitvoert.

  Lawyer, op papier krijg je na lang en veel betalen je gelijk, misschien, in de praktijk kan je waarschijnlijk een nieuwe correcte installatie betalen voor die onkostenpost.
  In veel grote steden zijn Lawyers beschikbaar trouwens.

 3. Jan S zegt op

  Procederen in Thailand is een zeer langdurige en kostbare geschiedenis.

 4. eugeen zegt op

  Zonnepanelen mogen in Thailand ankel gelegd worden door een aannemer die door de overheid doorvoor erkend is. Die zal ook alle administratieve documenten in orde brengen. Als je een aannemer had die niet erkend is en de papieren niet in orde heeft gebracht, heb je weinig verhaal denk ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website