Beste lezers,

Wie kan mij helpen aan het adres van een Thais sprekende psychotherapeut in de randstad? Mijn Thaise vriendin leeft al twintig jaar in Nederland, maar zit met onverwerkte trauma’s en dit heeft een negatieve invloed op onze relatie.

Haar Nederlandse psychiater kan niet veel voor haar doen vanwege de taal en cultuurverschillen.

Alle info is welkom.

Met vriendelijke groet,

Cor

3 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een Thais sprekende psychotherapeut in de randstad?”

 1. Khun Peter zegt op

  Beste Cor, ik denk dat het niet gemakkelijk zal zijn om een Thais sprekende psycholoog te vinden in Nederland. Mocht dat niet lukken, waarom probeer je dan niet om psychotherapie te krijgen via Skype van een psycholoog uit Thailand?

 2. wibart zegt op

  Niets ten nadele van het vakterrein Psychotherapie maar is het praten met een of twee goede Thaise vriendinnen hier in Nederland over haar onverwerkte problemen niet eveneens bruikbaar? Ik denk dat dit ook de wijze is waarop men in Thailand in eerste instantie problemen probeert te verwerken. Mocht dat niet voldoende lukken dan is een andere optie een wat langduriger verblijf in Thailand pakweg 3 maanden.

 3. Frans de Beer zegt op

  Hallo Cor,

  Waarom ga je niet met haar naar de Thaise tempel en laat haar met een van de monikken aldaar praten. Deze benaderen alles vanuit de Thaise cultuur. Daarnaast geeft het voor velen van hen een goed gevoel, wanneer ze thambun in de tempel gedaan hebben.
  Probeer het in ieder geval niet met onze westerse psychologie. Dit werkt (naar ervaring) vaak negatief.
  In Thailand kent men geen psycholoog, alleen een psychiater. Mijn vrouw heeft ook last van spanningen gehad en ik heb haar een psycholoog aangeboden. Hierdoor kwam mijn vrouw op de gedachte dat ik dacht dat zij gek was en werd het alleen maar erger.

  Groeten,
  Frans de Beer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website