Lezersvraag: Thais leren omgeving Surin, Buriram

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 augustus 2016

Beste lezers,

Deze winter is het weer zover… Lekker 2 1/2 maand naar Thailand! Nu wil ik mijn tijd daar graag goed besteden om de taal echt goed onder de knie te krijgen, spreken maar ook het lezen en schrijven er van. Omdat ik me zo goed mogelijk wil voorbereiden om Thailand te gaan wonen over een paar jaar.

Nu is de vraag of iemand een goede opleidingslocatie weet in de omgeving van Surin, Buriram mag ook. Of een private teacher Daar heb ik ook al wat over gevonden: https://www.learnthaistyle.com/thailand/thailand

Weet iemand of dit een degelijke manier van leren is? Of heeft iemand hier ervaring mee?

Ik verneem graag jullie advies en of opmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Arnoud

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Thais leren omgeving Surin, Buriram”

 1. dirk zegt op

  Beste Arnoud,
  Een verstandig en moedig besluit om de Thaise taal te leren, zeker als je je hier wilt vestigen. Wat je niet hebt vermeld in je vraag is je leeftijd en vooropleiding.
  Als je van mening bent , dat je redelijk Thais kunt spreken na een aantal maanden studie, begeleid of niet zal ik je waarschijnlijk moeten teleurstellen. Laat ik het dan nog niet over lezen en schrijven hebben. Het Thaise alfabet behoort tot de moeilijkste ter wereld qua logica en het vergt toch wel een geruime tijd van studie, omdat enigszins onder de knie te krijgen.
  Op internet, met name You tube kan je veel vinden. Start simpel met de dingen rondom het huis, dat is tenslotte de plaats waar je het meeste verblijft. Tafel, stoel, gordiijn , deur, raam, plafond, tuin , plant gras,
  vork, mes, open en dicht, voor en achter.
  Voordat je een beetje “huis, tuin en keuken” Thai verstaanbaar kunt spreken ben je al gauw een jaar of twee verder. Doorgaan en niet opgeven dus..
  Veel succes.

  • Tino Kuis zegt op

   Hoe snel je een taal leert is geheel afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je er aan besteed. Als je drie maanden dag en nacht 🙂 ondergedompeld wordt in Thais spreek je het bijna vloeiend.
   Een uur les per dag van een leraar (ga naar een middelbare school en vraag of een leraar Engels jou Thaise les wil geven en vertel hem dat hij alleen maar Thais mag praten terwijl jij telkens herhaalt wat hij zegt) en een uur zelfstudie en, voila, na twee maanden kun je een eenvoudig gesprek voeren. Voor het lezen en schrijven koop je boekjes die ze op de kleuterschool en de lagere school gebruiken. Heb je een Thaise partner vraag, nee smeek, of ze Thais met je wil praten. Nooit alleen woordjes leren maar altijd in een kort zinnetje. Niet ‘huis’ maar ‘dat is mijn huis’. Niet ‘houden van’ maar ‘ik houd van jou’ . Niet ‘boos’ maar ‘ik ben boos’ etc.
   En natuurlijk de vele leuke video’s maar die moet je zelf maar opzoeken. Volhouden! Daar gaat het om zoals dirk al zei.

 2. Brian zegt op

  Ik heb 10 taal lessen gehad in Amsterdam bij het consulaat
  En als je echt Thai goed wilt leren gaat er echt jaren inzitten ben ik bang voor
  Alles is omgedraaid en wij spreken van uit onze keel en hun meer uit de mond

 3. Rob Huai Rat zegt op

  Beste Tino jemaakt op mij de indruk dat je een een slimme man bent, maar ik moet je tegenspreken. Ga naar een middelbare school en vraag de leraar Engels of hij je les kan geven. Het probleem is dat die leraren Engels in Surin en Buriram en de rest van de Isan zelf geen Engels spreken. Ik spreek uit ervaring, want ik heb enige tijd Engelse conversatie gegeven op de platselijke middelbare school en ik kon met mijn Thaise collegas alleen in het Thais communiceren. Rob.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website