Thais leren, het blijft moeilijk

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 april 2019

Beste lezers,

Ik probeer van alles. Er is voldoende gratis content op internet, Thais en Isaan. Maar wat ik nu eigenlijk zoek zijn Thais/Isaan gesproken video’s met NL of EN ondertitels.

Het idee is dat je zo’n video 20 of 50 keer kunt zien en steeds meer een beetje begrijpt van de taal.

Iemand een tip? Een YouTube video misschien?

Groet,

René Chiangmai

13 reacties op “Thais leren, het blijft moeilijk”

 1. Kees zegt op

  Het leren van de Thaise taal is een zaak van lange adem, veel frustratie, een beetje muzikaal talent en uiteindelijk gaat het ergens op lijken. De meest gemaakte fout is deze: elke cursus begint met de opmerking dat Thai een toontaal is met 5 verschillende tonen. Veel cursisten denken dan “dat komt later wel”. Maar het is essentieel dat je je van begin af aan hierop concentreert. Die filmpjes zou je pas wat aan hebben als je de basis onder de knie hebt. Elke dag een uur studeren en elke kans aangrijpen om een kleine gesprekje in het Thai aan te knopen. Als je de taal ook kunt leren lezen, gaat er een wereld voor je open.

 2. Eddy zegt op

  Beste René, herkenbaar je situatie.

  Op YouTube vindt je het kanaal “Thai head” met grappige korte verhalen, gesitueerd op het Isaanse platteland. Sommige video’s zijn Engels ondertiteld. De sketches zijn in het Thais en Lao. Verder in het kanaal “Easy languages” vind je een paar Thaise straatinterviews die Engels ondertiteld zijn.

  Veel leer-plezier hiermee.

 3. Wil zegt op

  Ik heb in CM een.goeie thaise lerares, 2x p/week. We beginnen de les dat ik een verhaal over iets in het thais vertel, dan half uurtje lezen/schrijven en op het eind vertelt zij iets in het thais. Werkt goed. Verder overal waar je bent, oefenen (winkels, restaurant, massage), en luister ook al versta je niet alles. Ik kan al heel wat zeggen (hou mijn vocab elke dag bij!), maar luisteren en begrijpen in een conversatie blijft moeilijk punt. Op YouTube: typ 20 minutes of thai listening (of 30 of 45 minuten) is heel goed van ThaiPod101.com. Succes

 4. Daniël M. zegt op

  Beste,

  Hangt er van af wat je wilt leren:
  – wil je leren spreken?
  – wil je leren lezen?
  – wil je leren schrijven?

  Als je wilt leren spreken, dan kan je best beginnen met de medeklinkers en de klanken te leren spreken en dan de woorden met behulp van fonetisch schrift. MP3-bestanden op je smartfoon zijn een handig hulpmiddel om onderweg (als je te voet of met het openbaar vervoer bent) te beluisteren. Zo ben ik begonnen, met de boeken en bijhorende CD’s van Paiboon.

  Nu leer ik zelf lezen… Maar dat is een ander verhaal…

  Veel sukses!

 5. Chander zegt op

  Ik vind dit een heel goed methode:

  https://youtu.be/7JfwCyyD1go

 6. Gerhard W. zegt op

  naar school disipline huiswerk maken docent Engels Thai zoeken , zijn in iedere stad of stadje te vinden , er zijn farang die na 10 jaar nog geen woord Thai kennen en dan mopperen op het land ………….

 7. F.J.de Leeuw zegt op

  Ronald Schutte komt uit NL en woon in Phuket en die heeft wat boeken vertaald neem contact op met hem vis F.B.kan je hem vinden en anders door de Ambassade van NL. Succes er mee het blijf moeilijk hoor!!!

  • Rob V. zegt op

   Je kunt Ronald Schütte vinden via
   http://www.slapsystems.nl

 8. Lode zegt op

  Learn Thai with Mod
  Zij hebben vele videos en maken alles heel begrijpelijk.
  Je kan zelfs met hen Skypen om te leren.

  Een aanrader

  http://learnthaiwithmod.com/2018/08/video-10-cities-youve-been-mispronouncing-your-entire-life/

 9. Ron zegt op

  Even zoeken op youtube:
  Bv, thai drama with english subtitles of thai movie with english subtitles

 10. Peter zegt op

  Dag Rene, kijk bij u-tube eens naar thai listening practice. Korte dialoogjes op 3 niveau’s. Voor mij het beste wat ik kon vinden. Succes!

 11. Peter zegt op

  You tube, learn thai Bon’s way,

 12. Pepe zegt op

  Kijk eens op thaipod101.com je kunt er een gratis account aanmaken. Ik ben daar begonnen met het leren van de letters. Wordt zeer goed uitgelegd. Ze hebben ook een YouTube kanaal waar je leuke lessen kunt volgen.
  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website