Beste lezers,

Sinds een aantal jaar weet ik het zeker, en wil ik na mijn studie emigreren naar Thailand. Alles wat ik nu doe, is met het oog op het succesvol opzetten van een bestaan aldaar. Wat daarbij hoort is natuurlijk het beheersen van de Thaise taal, en dat is de volgende stap.

Vanaf januari zal ik een semester studeren aan Kasetsart University (Chatuchak / Don Mueang area). Naast dat ik Thaise les krijg op de universiteit wil ik ook 3 á 4 dagen per week extra les volgen. Om er helemaal zeker van te zijn dat ik in een half jaar de Thaise taal (voor zover mogelijk in deze periode) onder de knie krijg ben ik van plan om in een Thais gastgezin te gaan wonen om zodoende echt alleen omgeven te zijn met de Thaise taal (natural way of learning).

Hier kom ik tevens op mijn vraag uit. Ik heb gezocht op internet en je hebt websites zoals homestay.com and homestayfinder.com. Helaas zijn er niet gek veel mogelijkheden hier en de meeste advertenties zijn wat twijfelachtig, te ver van de universiteit, alleen voor dames of gehost door een buitenlander zelf.

Graag zou ik de lezers van Thailandblog willen uitdagen om mee te denken hoe ik een passend Thais gastgezin kan vinden enigszins in de buurt van Kasetsart University voor de periode januari tot juni 2017. Zelf ben ik zeer respectvol, rustig, meedenkend, easy going maar vooral een serieuze 24 jaar oude engineering student. Misschien is er wel iemand hier met ervaring op dit gebied met advies? Wat ik een gastgezin kan bieden is natuurlijk financiële ondersteuning in de huur, stroopwafels en vooral typische gezelligheid in huis zoals we die alleen in Nederland kennen ;-P.

Eigenlijk waar ik naar opzoek ben, idealiter gezien, is om een onderdeel te worden van de familie tijdens deze periode.

Ik ben heel benieuwd wat hier eventueel uit kan rollen en wacht met enthousiasme af.

Met vriendelijke groet,

Thomas


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Thais gastgezin vinden voor mijn studie aan de Kasetsart University?”

 1. henry zegt op

  U zoekt dus een een gezin in de middenklasse. Deze gezinnen zijn over het algemeem zeer traditioneel en ik twijfel sterk dat zij Hollandse gezelligheid zouden waardere . Financiele steun hebben zij hoogstwaarschijnlikjk niet nodig. Omdat ze normaal gezien kapitaalkrachtiger zijn dan een een Nederlands middenklasse gezin.

  Als ik U was zou ik een typische Thaise kamer huren, huurprijs tussen de 2500 en 4000 Baht. Daar woont U echt tussen de Thai. Er zijn er duizenden beschikbaar in regio die u omschrijft. Er zijn er zelfs in heel toffe, bruisende en heel veilige buurten waar u hoogstwaas0rschijnlijk 1 van de weinig2 westerling3n zukt zijn.

 2. jan zegt op

  thomas

  wat is het probleem , een thai wil zelf altijd graag gast zijn , dus om iemand in huis te nemen is geen geld , en die geld hebben nemen niemand in huis , men kent dat niet , daar.
  wat je wel kan doen is een condo huren in jou wijk , daar zijn er veel van voor 100 per maand heb je er een , dan zit je ook tussen de bevolking , en in de avond kun je heel veel leren op een terrasje , drink een paar pilsjes en je spreekt zo thais, en emigreren zal ik eens heel goed over nadenken , als ik jou was ,er gaat daar heel veel veranderen als de koning dood gaat en dat kan ieder moment gebeuren

  veel succes jan

 3. Nico zegt op

  Tja Thomas,

  ik woon in Lak-Si, (bus 52 rijdt van hier, naar de universiteit in 15 minuten) maar ik heb niet de mogelijkheid om je overnachtingen aan te bieden, onze logeer kamer zit vol met twee nichtjes.

  Het lijkt mij moeilijk om een “gast” gezin te vinden,.
  Maar als je geslaagd bent, lijkt het mij nog veel moeilijker, om een baan te vinden hier in Thailand.
  Thailand is van de Thai hé, en van niemand anders, dat heeft de Koning beslist.

  Ik zal het aan de familie vragen, misschien weten zij iets,

  Maar toch sterkte,

  Groetjes Nico

 4. piet zegt op

  Gewoon op jezelf wonen ;is niet duur zoek een appartementje in de buurt, vrienden maak je vanzelf
  Succes !

 5. Ambiorix zegt op

  Dag Thomas, ik woon sinds 2 jaar in een Mansion op 3,8 km wandelafstand van Kasetsart University bemeubeld met airco 3700 bath plus electro en water. Ik ken de omgeving goed, veel gefietst en gewandeld. En geen farangcontact in de buurt, dus echt midden vriendelijke Thai en Thaiprijzen, wel een grote Thaifamilie en -kozijnen. Sporadisch zie ik een farang joggen, fietsen of winkelen, blijkbaar zonder nood aan contact. Het leven is goedkoop tenzij je farangfood shopt in de grote Plaza en Centrals, maar wat des al niet te min leuk is.
  Er zijn vele Mansion of condo aan rond de 100 euro te huren maandelijks opzegbaar. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om ergens in te trekken. Ik zou eens contact zoeken bij couchsurfing.com ,hospitalityclub.org,www.hostelworld.com,9flats.com, craigslist.org, airbnb.com.
  Wil je verder contact mag acasong@gmail.com
  http://www.renthub.in.th/en/apartment/kasetsart-university

  http://www.asiaexchange.org/information/accommodation/accommodation-bangkok/

  http://www.ddproperty.com/en/property-for-rent

  Groeten

 6. Cees zegt op

  Woon op 5 min lopen van de universiteit, je zou het beste hier in de buurt een appartement kunnen huren dat doen de Thai ook en via de Uni zou je kunnen overwegen om het te delen met een Thai. sterkte en veel plezier, Cees

 7. medestudenten zegt op

  Zoals de meesten al aangeven, wat jij gastgezin noemt zal zeer moeilijk (=yaak) worden. De wat meer vermogende studenten (en daar zijn er 1000en van op Kasert, dat plaats 3 of 4 in de rangorde van de Thaise Uni’s inneemt) wonen meestal in een klein aprtmt=condo genaamd, dat vele 1000en bahten goedkoper is als hier in NL. Met een aardige groep medestudenten ben je vermoedleijk veel meer geslaagd in je ”doelstelling”, een woord dat niet eens bestaat in het Thai. En: de meeste er knap uitziende knullen van jouw leftijd hebben binnenn de maand en vriendin aan de haak.
  Let op dat Kasert een erg groot campusterrein is en deels nog andere faculteiten erbuiten, dat langsheen de hoofdplek inmiddels is begonnen met de verlenging van de BTS=skytrain, de jams die er al waren zijn nu nog eens ver10voudigd. Kasert staat vooral bekend om goede opldg in landbouw/veeteelt, zo is er jaarlijks een enorme dito show (rond febr) die enorm veel bezoek trekt.

 8. Thomas zegt op

  Dank voor de reacties!

  Ik was inderdaad al bang dat dit een lastig verhaal ging worden. Ik had gehoopt dat iemand allicht een gouden tip had waar ik tot dusver nog niet aan had gedacht.

  Nico, dank in ieder geval voor het meedenken. Mocht je nog iets via je familie horen, hoor ik dat uiteraard heel graag.

  Blijven gewoon nog even doordenken / doorzoeken.

  Eigenlijk was ik afgelopen januari al aan dit semester begonnen. Echter vanwege omstandigheden heb ik toen terug moeten reizen naar Nederland. Komende januari gaan we dus voor de herkansing. Ervaring leerde me toen dat je als groep internationals toch wel erg veel naar elkaar toetrekt, wat het leren van Thai zeker niet bevorderd

  • Jan zegt op

   Wellicht is het een idee om dit te proberen via een Rotary in die regio. Rotary-leden zijn vaak wel geïnteresseerd in internationale contacten. Daarnaast kennen zij ook studentenuitwisselprogramma’s. Het idee om een student in huis te nemen is dus wellicht in die kringen niet zo vreemd als bij de gemiddelde Thai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website