Thais cash geld (bankbiljetten) uit- en invoeren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
4 mei 2022

Beste lezers,

Voor een vriend van mij in Nederland wil ik binnenkort 90.000 Thaise Baht meenemen. Mocht hij daar toch geen gebruik van maken dan wil ik het bedrag dit jaar weer invoeren in Thailand.

Wat zijn de huidige, geldende, regels in Thailand betreffende uit- en invoeren van cash geld? Ik zou ook graag weten op welke site je deze informatie zelf kan terug vinden.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Groet,

Piet

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

13 reacties op “Thais cash geld (bankbiljetten) uit- en invoeren?”

 1. Erik zegt op

  Heel gemakkelijk, Piet. Dit is de site:

  https://www.bot.or.th/English/FinancialMarkets/ForeignExchangeRegulations/FXRegulation/Pages/default.aspx

  en ga naar ‘summary’. Negentigduizend thb (2.500 euro) mag dus maar denk er aan, het maximum geldt voor ALLE valuta en waardepapieren tezamen. Voor Schiphol is die grens 10.000 euro of meer.

  • UbonRome zegt op

   Il lees duidelijk op de site
   Een limiet van 50.000 THB en een totaale tegenwaarde van ook andere valuta van 15.000USD uitvoer en ongelimiteerd herinvoor

   “A person traveling to Vietnam, the People’s Republic of China (only Yunnan province) and Thailand’s bordering countries is allowed to take out up to THB 2,000,000. A person traveling to other countries is allowed up to THB 50,000.”

   Veel reis plezier!

   • Erik zegt op

    Klopt voor uitvoer. Dus in 2 reizen of via reisgenoot.

 2. Stan zegt op

  Om te beginnen vind ik het maar een vreemd verhaal als ik eerlijk mag zijn.
  Verder, de wisselkoersen kunnen alle kanten op. Vandaag is 90.000 baht 2481 euro. Dadelijk heeft uw vriend het geld niet nodig en neemt u het weer mee terug. Kan meer waard geworden zijn, maar ook minder. Dat is dan uw risico en uw pech als het minder waard is.

  • Lung addie zegt op

   Idd Stan, een vreemd verhaal wat reeds begint met ‘voor een vriend’…..
   In de eerste plaats, wat kan het nut zijn van THB mee te nemen naar Nederland? Je kan er daar totaal niets mee aanvangen. Probeer maar eens die THB, in Nederland, om te wisselen naar Euro’s. Dat hij dan gewoon zegt dat hij 90.000THB op overschot heeft bij zijn terugkeer naar Nederland en die niet wil omwisselen in Thailand voor Euro’s, of, indien hij een bankrekening heeft in Thailand, het daar ook niet wil laten opstaan.
   Wat de uitvoer uit Nederland en de invoer in Thailand van geld betreft, wat hier niet de werkelijke vraag is, daar is iedereen toch reeds bekend mee.

 3. JV zegt op

  Beste Piet,

  de grens voor valuta is 9999 euro uitvoer dus geen 10000 euro vanuit Nederland.

  groet Jac

 4. Erik zegt op

  JV, er is een meldgrens, geen fysieke grens, bij in- en uitvoer van waarden in NL. Tot en met 9.999 euro is melden niet verplicht, bij 10.000 euro en meer is het wel verplicht en meld je het niet dan krijg je problemen. Uiteraard worden bedragen van 10 k euro en meer aan de belastingdienst doorgegeven maar wie kan daar nu bezwaar tegen hebben….?

  • Thai thai zegt op

   Ter toevoeging: ook als je onder de 10.000 euro meeneemt, bijvoorbeeld 6.000 euro, hun dit te weten komen, kunnen ze onderzoek doen naar de herkomst van dit geld; is het legaal verkregen of niet en mogen hier beslag op leggen als het voor hun niet duidelijk is.

 5. peter zegt op

  Let wel, de 9999 euro is het totaal plaatje.
  Heb je nog geld in je portemonnee of Thai bahts bij je, dan wordt dat erbij opgeteld.
  Mochten ze zo’n “speciale dag” hebben op Schiphol en alles wordt gecheckt, dan kan je hangen.
  Kan je zomaar al je geld kwijt zijn, omdat je niet hebt aangegeven meer dan 10000 euro mee te nemen.
  Zo werkt onze overheid en zijn afdelingen.

  • Cornelis zegt op

   Geen onzin verkopen, Peter. Wanneer blijkt dat je meer dan het grensbedrag bij je hebt en je geeft het niet aan, ben je niet per definitie je geld kwijt. Je kunt een boete krijgen, dat wel. Mocht bij onderzoek blijken dat het bij het geldtransport om witwassen gaat – ja, dan zit je in een heel andere situatie natuurlijk.

   • peter zegt op

    Het is geen onzin. Indien ze willen, KUNNEN ze het confisqueren.
    Dat heb ik zo ook neer gezet, niet per definitie, maar KUNNEN dat.
    Kwestie van lezen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik geloof ook niet dat men je geld zomaar kan aanslaan bij de douane.
     Daar zal wel een hogere authoriteit over moeten beslissen

     Niet omdat iemand na controle 10 050 Euro bij zich zou hebben en een douaneambtenaar dan maar beslist om dat aan te slaan.
     Een boete krijgen is weer wat anders natuurlijk…

     Vergelijk het maar met een verkeersovertreding en het inhouden van het rijbewijs.

    • Cornelis zegt op

     Ja, ze kunnen, maar alleen in die gevallen dat daar een wettelijke grondslag voor is. Zijn er geen verdenkingen m.b.t. de herkomst van het geld dan mag je het direct weer meenemen – afgezien van een eventuele boete voor het niet aangeven Als er redenen zijn om nader onderzoek in te stellen kan er tot inbeslagname worden overgegaan. Het geld ben je pas echt kwijt als de rechter tot verbeurdverklaring overgaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website