Beste lezers,

Ik heb nog een vraag betreffende het reizen vanuit Nederland naar de Phuket Sandbox. Wordt er in het hele traject van het verkrijgen van alle benodigde documenten om naar Phuket te kunnen vliegen ook om een bewijs van financiële middelen gevraagd? Bijvoorbeeld een bankafschrift(en)? Moet dat een recent afschrift(en) zijn? Welke eisen, wat moet daarop staan, hoe oud?

Ik lees daar tegenstrijdige/veranderende info over op internet.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoord.

Groet,

Rein

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Thailand vraag: Zijn er financiële gegevens nodig voor de Phuket Sandbox?”

 1. fred zegt op

  https://www.thaiembassy.be/2021/07/14/phuket-sandbox/?lang=en

  een compleet overzicht
  maar ook hier zullen de regels elke maand minder en minder streng worden
  en wat gaat er in december nog van over blijven ?

  • Rein van Londen zegt op

   In bovenstaande reactie niets over het aanleveren van financiele gegevens. Toch heb ik dit verschillende keren gelezen op internet.

 2. Ton zegt op

  Reis geboekt voor 28 september, staan nu op het punt om te boarden, heel veel papieren en verklaringen en qr codes nodig, maar geen enkele keer naar opgaven van inkomen of bankafschriften gevraagd.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Verwar je die financiele eisen die je gelezen hebt niet met het aanvragen van een visum.
  Dat staat echter los van gelijk welk traject.

 4. herman buts zegt op

  Ondanks dat ik mijn loonstaten van 3 maanden had ingediend , vroeg men mij inderdaad een bankafschrift , moet een datum op staan en er moet minimum 700€ op je rekening staan, dus print het even af , als ze het niet vragen kost het je ook niks en beter dan het nadien te moeten afleveren. Ik heb bij mijn visaaanvraag gewoon mijn paspoort afgegeven en dan telkens zij iets vroegen het afgegeven, dus beter een papiertje teveel bij dan nog een keertje terug te moeten komen.Er staat trouwens op de site dat het consulaat vrij is om bijkomende documenten te vragen 🙂

 5. PEER zegt op

  Recente afschriften, waarop te zien is wat je maandlojkse inkomsten- cq bijschrijvingen zijn.
  En belangrijk dat die boven het minimumgevraagde van de Th ambassade is

 6. Rein van Londen zegt op

  Ook hier tegenstrijdige berichten. Van niets tot 700 euro tot wat de ambassade vraagt…. En bij mij gaat het dus om een touristen visum icm. COE

  • RonnyLatYa zegt op

   Het aanvragen van het visum staat los van elk traject. Er bestaat geen speciaal visum voor pakweg het Phuket traject
   Als je financiele bewijzen leest is dit om een bepaald visum aan te vragen.

   Dat visum heb je dan wel nodig om een CoE aan te vragen. De eisen van het CoE zijn afhankelijk welk traject je kiest. Tijdens de aanvraag van dat CoE worden geen financiele bewijzen meer gevraagd. Dat heb je al gedaan bij je visumaanvraag.

   Ga je op Visa Exemption heb je natuurlijk ook geen visum nodig. In het slechtste geval zou dan immigratie bij het toekennen van je verblijfsperiode kunnen vragen of je voldoende financiele middelen bij je hebt. Dat is dan 20 000 Baht als reiziger alleen of 40 000 Baht als familie. Maar die eis was er vroeger voor Corona ook al alhoewel het zelden gevraagd werd en wordt vermoed ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website