Thailand vraag: Trouwen in Thailand en de gevolgen bij echtscheiding?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 mei 2023

Beste lezers,

Ik ben jaren geleden in Bangglamung getrouwd in gemeenschap van goederen voor de Thaise wet. Dit huwelijk is door mij nooit geregistreerd in Nederland. Blijkt dat het wel zo is, in hoever gelden de NL wetten dan? Dit i.v.m een eventuele echtscheiding.

Is er iemand die daar een zinnig woord over weet?

Ggraag info.

Alvast bedankt.

Groet,

J.R.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Thailand vraag: Trouwen in Thailand en de gevolgen bij echtscheiding?”

 1. Leon zegt op

  Nederlandse wetten gelden niet in Thailand.

 2. Luit van der Linde zegt op

  Nederlandse wetten gelden misschien wel niet in Thailand, maar als Nederlander ben je wel verplicht volgens de Nederlandse wet om een in het buitenland aangegaan huwelijk in Nederland te laten registreren,
  Wat de gevolgen zijn als je dit niet hebt gedaan weet ik niet.

  • Ger-Korat zegt op

   Geldt alleen als je als inwoner staat ingeschreven in Nederland. De Nederlandse wetten gelden voor de inwoners van Nederland en daarvan zijn er een paar miljoen met een buitenlandse nationaliteit plus de Nederlanders welke in Nederland wonen. De Nederlanders welke in Thailand wonen vallen onder de Thaise wetgeving.

   • Luit van der Linde zegt op

    Zolang je geen afstand hebt gedaan van je Nederlandse nationaliteit zijn er ongeacht waar je woont, nog wel terdege Nederlandse wetten die voor jou gelden.Jouw opmerking is wat dat betreft nogal kort door de bocht.

    • William-Korat zegt op

     ‘Woont u in Nederland? Dan bent u verplicht om uw in het buitenland gesloten huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten registreren in de Basisregistratie Personen. Het niet-registreren van een buitenlands huwelijk kan gevolgen hebben.’

     Deze mensen kunnen er erg veel zinnigs over zeggen.

     bit.ly/43iBmPE

 3. Martin zegt op

  Gewoon naar de Amphur en daar de scheiding registreren en vergeet niet je document mee te nemen
  Als je een of andere regeling met je partner hebt getroffen dan dien je die bij de scheiding op schrift in, ondertekend door beiden, zodat je partner later niet anders kan claimen

  Ik zou een advocaat regelen indien er een overeenkomst is, kost je 750-1000 euro maar dan ben je wel verzekerd van een duidelijke overeenkomst naar beiden.

  Niet zeker of je een ‘getuige’ moet meenemen

 4. Soi zegt op

  Met de informatie die je geeft valt eigenlijk helemaal niets aan te vangen. Jaren geleden getrouwd in Thailand, zeg je. En waar wil je dan scheiden? In TH of in NL? Jouw huwelijk is nooit in NL geregistreerd, maar misschien ook wel: je vraagt je immers af wat er gaat gebeuren als blijkt dat die registratie wel is gedaan? Hoezo? Door wie dan? Dat weet je zelf toch het beste? Maar goed. Laten we het simpel houden:
  1- Als jullie gehuwd in Nederland wonen scheiden jullie volgens NL-procedures. Boedeldeling in NL is fifty-fifty.
  2- Indien jullie in Thailand wonen scheiden jullie ter amphur in Thailand. Boedelscheiding in TH is fifty-fifty van alles wat tijdens het huwelijk is bijeengegaard. Kortom: TH is voordeliger.
  3- Wonen jullie NL-ongeregistreerd als Thai-gehuwd in NL en jullie gaan in NL scheiden kan zij via een scheidingsadvocaat 50% opeisen en krijg jij administratief een douw. Registratie is nl verplicht.

 5. Eric Donkaew zegt op

  Ik kan je dringend adviseren om het huwelijk niet in Nederland te laten registreren. Je hebt er geen enkel belang bij.
  Ik (inmiddels gescheiden) ben blij dat ik het niet heb gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website