Beste lezers,

Mijn vrouw heeft haar Thaise identiteitskaart verloren maar ze heeft wel een Belgische identiteitskaart. Als ze nu een Belgische paspoort aanvraagt, kan ze naar Thailand voor vakantie? Of moet ze bij de immigration in Thailand ook haar Thais identiteitskaart aantonen?

Groet,

Cetin

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Thailand vraag: Thaise identiteitskaart verloren en van Belgie naar Thailand?”

 1. Johan zegt op

  Ze kan gewoon met een Belgisch paspoort Thailand inreizen. Daarbij gelden dan natuurlijk wel dezelfde voorwaarden & vereisten zoals deze voor Belgische touristen gelden (beperkte verblijfsduur zonder visum) en kan ze in Thailand geen “voordelen” genieten vanuit de Thaise ID-kaart.

 2. Martin zegt op

  Wat is er mis met inreizen op haar Thaise paspoort
  Geen vragen over retiour tickets, verzekeringen, Covid gedoe, TM30 , TM47 en alle rompslomp van een buitenlands paspoort.

  Ik begrijp dat vele Thaise dames hun nieuwe status aan de vriendinnen en familie willen tonen, maar dit is niet de juiste manier…..

 3. RonnyLatYa zegt op

  Een een nieuw ID of een Thai paspoort aanvragen gaat niet?

  Thai Identity Card renewal
  In case of card loss, a police report which specifies the detail of “the loss of Thai ID card” is required.
  https://www.thaiembassy.be/2021/08/24/thai-id-card/?lang=en

  Thai passport application
  https://www.thaiembassy.be/2021/08/24/passport-application/?lang=en

 4. Lung addie zegt op

  Indien uw echtgenote een Belgische ID kaart heeft, dus geen F-kaart, dan kan ze heel eenvoudig, op het gemeentehuis van de gemeente waar ze ingeschreven is, een internationaal paspoort bekomen. Hiermee kan ze naar Thailand reizen. Ze zal bij binnenkomst in Thailand niet naar haar Thaise ID kaart gevraagd worden. Zoals hierboven aangegeven, onder dezelfde voorwaarden als een gewone toerist. In Thailand kan ze dan, veel gemakkelijker dan bij de Thaise ambassade in Belgie, een nieuwe Thaise ID kaart aanvragen en bekomen. Bij het terugkeren naar Belgie, na haar vakantie, reist ze gewoon Thailand uit met haar internationaal paspoort, wat eigenlijk moet in haar geval daar je moet in- en uitreizen met hetzelfde paspoort.

 5. Grumpy zegt op

  Wat is dat nou toch? Als jouw vrouw een Belgisch paspoort aanvraagt en deze toont na aankomst in Thailand mag zij gewoon als “buitenlander” 30 dagen het land in. Wil zij langer dan dient zij een visum aan te vragen, zijnde Belgisch staatsburger.
  Maar waarom zou ze? Dat tergt elke logica! Ze kan toch gewoon met haar Thaise paspoort als Thai Thailand binnen. Onbeperkt! Een Thai verliest nooit de Thaise nationaliteit en jouw vrouw kan dus bij de Thaise Ambassade gewoonweg een nieuwe Thai identiteitskaart aanvragen. Ik mag toch hopen voor haar dat zij nog wel haar (al dan niet verlopen) Thaise paspoort in bezit heeft. Zo niet: dan zullen er heel wat velletjes A4 van handtekeningen en stempels gezet worden. Overigens: een Thai ID-kaart heeft voor een Thai in Thailand een ontzettende meerwaarde ten opzichte van een Thai paspoort. Ik zou een en ander maar eens snel in orde brengen en er voor zorgen dat zij beide documenten in bezit krijgt en netjes effectief deftig bewaard.

 6. Nonkelwin zegt op

  Ze kan een nieuwe thaise id aanvragen bij de thaise ambassade in brussel.

 7. Eddy zegt op

  Geen enkel probleem. Onlangs reisde mijn echtgenote naar Thailand met haar Belgisch internationaal paspoort. Haar Thais paspoort met arrival card voor Thailand lag gewoon thuis. Ze word gewoon behandeld als Belgische met op dat ogenblik een max verblijf van 30 dagen.

  Groetjes,
  Eddy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website