Beste lezers,

Ik zou graag weer terug gaan naar Nederland of België maar wil mijn Thaise levenspartner wel meenemen, onze relatie duurt immers al acht jaar en dat geef je niet op.
Wie heeft er ervaring met deze kwestie? Mijn vrouw is 61 jaar en ik ben 64 jaar.

Graag serieuze adviezen als dat kan.

Groet,

Fred

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Thailand vraag: Terug naar Nederland of Belgie en mijn Thaise partner meenemen?”

 1. Luit van der Linde zegt op

  Hallo Fred,

  Misschien heb je er wat aan om op de volgende site te gaan kijken.
  https://www.stichtinggoed.nl/terugkeer-naar-nederland/

  Dat je acht jaar niet zomaar opgeeft snap ik.
  Voor je Thaise partner gelden denk ik dezelfde regels als voor iedere Nederlander of Belg die zijn partner wil laten overkomen uit Thailand, voor Nederland dus eerst een inburgeringsexamen doen in Thailand en dan de MVV aanvragen.

  • Alex Witzier zegt op

   Ja dat klopt wel, eerst in BKK examen doen en als je daarvoor slaagtop naar Nederland en je MVV aanvragen ( ongeveer 25 A viertjes) en als je in Nederland bent op gaan voor je Inburgering en dat is echt NIET eenvoudig. Mijn ega is net als ik ouder dan gemiddeld en leert dus niet zo snel en dan moet je toch dat inburgerings-examen positief afsluiten. Veel succes in elk geval.

 2. Rob V. zegt op

  Ik neem aan dat jij Nederlander bent, dan zou bij terugkeer naar Nederland de reguliere immigratiewetgeving van toepassing zijn (jj moet een “duurzaam en voldoende inkomen” hebben, jouw partner moeten een examen afleggen op de ambassade etc.). Zie voor details het “dossier immigratie Thaise partner” hier op het blog, menu aan de linkerkant. Is wel achterhaald wat betreft de inburgering NA immigratie maar voor het opstarten van de procedure prima hulp.

  Maar als je net zo makkelijk elders gaat wonen, België (of Duitsland, Spanje, elke EU land uitgezonder het land waar jij Europees staatsburger van bent), dan gelden er veel soepelere eisen. Geen taaleisen, geen verplicht inburgeren, geen exacte inkomenseis enzovoort. In principe moet je dan alleen genoeg verdienen om samen van te kunnen leven, geen gevaar voor de staat zijn en dat is het bijna wel… Dit heet de EU route (België route als je naar België gaat, Duitsland route als je naar Duitsland gaat etc. Stip ik kort aan in mijn dossiers maar voor nadere details raad ik aan om te kijken op het forum van buitenlandsepartner.nl

  NB: Voor wie Belg is: de EU route kun je dan niet in België doen maar dan wel weer via Nederland, Duitsland enzovoorts.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website