Beste lezers,

Ik wil in april samen met mijn zoontje van bijna 4 jaar oud reizen naar Nederland maar Thaise moeder gaat niet mee. Hij heeft een Thais en Nederlands paspoort maar welke documenten heb ik nog meer nodig om samen met hem te kunnen reizen.

groet,

Co

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand vraag: Samen met mijn zoontje van bijna 4 jaar oud naar Nederland?”

 1. Dimitri zegt op

  Hi,

  Ik ben vorig jaar met mijn half Thaise dochter naar Nederland gegaan. Ze was toen 2 jaar oud. Ze heeft ook een NL en Thais paspoort. Ze heeft mijn achternaam.

  Ik had verder niets geregeld en alles ging goed. Een paar vragen bij de paspoort controle. Toen ik ze vertelde dat de moeder nog op het vliegveld was om eventuele vragen te beantwoorden lieten ze me snel door. Waarschijnlijk hadden ze daar geen zin in.

  Op de terugweg naar Bangkok kreeg ik op Schiphol ook wat vragen bij de paspoort controle. Toen ik ze vertelde dat we op weg naar huis waren lieten ze ons zonder problemen doorlopen.

  • koos zegt op

   Het is verstandiger om je eigen wel voor te bereiden.
   Kleine moeite om copies pasport vrouw/ id en huisboek + met copy van kind.
   Vrouw alles laten ondertekenen.
   Verder even dit formulier invullen en klaar om te reizen zonder problemen.

   https://open.overheid.nl/repository/ronl-2f862864-a354-4d21-94b8-70a8a5ccd205/1/pdf/toestemmingsformulier_invulbaar_2019%20_1_.pdf

   Op deze manier heb ik nooit veel vragen gehad.
   Succes

 2. RonnyLatYa zegt op

  Je kan altijd een “Consent Letter for Child Travelling Abroad” opmaken.

  Op onderstaande link vind je zulk een brief.
  Gaat dan over “Consent letter for minors travelling outside the Netherlands”” maar dat werkt in beide richtingen.
  Heb je hem niet nodig zoveel te beter, maar komen er toch vragen dan heb je alvast toch dat document.

  https://www.government.nl/documents/forms/2016/06/17/consent-letter-for-minors-travelling-abroad

  file:///C:/Users/ronny/Downloads/authorisation-form-version-25-7-2017%20(1).pdf

 3. pedro zegt op

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland

  dit invullen en meenemen (eigen ervaring) en je hebt geen problemen. wordt 99% zeker gevraagd .
  fijne reis.

 4. Jos K. zegt op

  Ze controleren nogal op ontvoeringen.
  Je vrouw kan beter even een brief opstellen dat je toestemming hebt om het kind mee te nemen.
  Foto erbij met brief en familie in beeld, contactgegevens Line/Facebook enz. en copy Id kaart, ondertekenen.
  1 keer in engels, 1 keer in Thai, dan zul je de minste problemen hebben.
  Een filmpje maken als bewijs in natuurlijk ook een optie.

  Groet,
  Jos K.

 5. Sjoerd zegt op

  Beter is een toestemmingsformulier door de moeder te laten ondertekenen. Is ook bij het inchecken soms gemakkelijker; heb ik altijd gebruikt..

 6. Etienne zegt op

  Ik heb in het verleden veel met mn zoontje alleen gereisd. OFormeel moet je toestemming hebben van de moeder, dus je zou een brief kunnen opstellen met haar handtekening. Ik heb dat gedaan, maar nooit echt naar gevraagd bij de douane.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/vraag-en-antwoord/moet-ik-een-toestemmingsformulier-invullen-als-mijn-kind-alleen-naar-het-buitenland-reist

 7. Dennis zegt op

  Je kunt bij de plaatselijke amphur een formulier op laten maken waarin de moeder toestemming geeft. Dat kostte mij in 2022 welgeteld 50 baht.. Schijnt een officieel formulier te zijn en als je googled, dan krijg je de Thaise naam ook wel te zien. Ieder gemeentehuis in Thailand weet het wel.

  Voor inreis in NL kun je het beste het “toestemming reizen met minderjarige” downloaden (of als je via overstap reist de Engelstalige versie ervan).

  Mijn zoon was/ is 13. Op Suvarnabhumi kreeg ik enkel de vraag of ik de vader was (zelfde achternaam als mijn zoon). Ik gaf aan het toestemmingsformulier van de amphur bij me te hebben, maar daarin waren de 2 dames van immigration niet geïnteresseerd, kon gewoon doorlopen toen ik aangaf de vader te zijn. Op Schiphol helemaal geen vragen; paspoortcontrole en door….

  Op zich hoef je je hier niet erg zenuwachtig over te maken, maar gewoon toestemmingsformulieren meenemen, laten ondertekenen door de moeder en kopie paspoort van haar erbij. Voor ‘t geval dat…

 8. Co zegt op

  Hartelijk dank voor de reacties die ik mocht ontvangen, ik kan hier verder mee.

 9. Eddy zegt op

  Moderator: het is natuurlijk niet de bedoeling om een vraag van een ander te gebruiken om zelf hier een vraag te gaan stellen over je eigen situatie. Daarom staat er ook onder iedere lezersvraag de volgende tekst: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website