Beste lezers,

Mijn Belgisch rijbewijs vervalt in juni. Ik ben in de onmogelijkheid om tijdig naar België terug te reizen om dit te vervangen. Ik ben wel in het bezit van een geldig Thais rijbewijs.

Kan ik in Thailand een Thais internationaal rijbewijs aanvragen? Indien ja, is het dan geldig om er in België (Schengen?) mee te rijden?

Groet,

Francois

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand vraag: Mag ik met een internationaal Thais rijbewijs in Belgie rijden?”

 1. Peeyay zegt op

  In’t kort: JA

  Je kan dat geldig internationaal rijbewijs in België gebruiken mits je niet meer ingeschreven bent hier.
  Anders gezegd: ben je nog in B ingeschreven, dan moet je in B een Belgisch rijbewijs kunnen voorleggen bij een eventuele controle.

  • JosNT zegt op

   Beste Peeyay,

   Ik verkeer in dezelfde situatie als de vraagsteller. Ben uitgeschreven en mijn Belgisch rijbewijs vervalt volgende week. Ook ik beschik over een Thais rijbewijs.
   Navraag bij het transport office in Korat om een Thais internationaal rijbewijs te bekomen werd afgewimpeld. Dit zou enkel aan Thai nationals afgeleverd worden.

   Dat is ook de reden waarom ik ondertussen via e-mail een nieuw Belgisch rijbewijs aangevraagd heb aan het gemeentebestuur waar ik laatst ingeschreven was. Dat werd zonder problemen toegestaan mits het invullen van een paar documenten (aanvraagformulier en volmacht), het opsturen van mijn vervallen rijbewijs, betaling van € 28 en een pasfoto. Binnen enkele dagen kan mijn broer het ophalen en opsturen.

   Maar nu lees ik dat ik als uitgeschreven Belg een Thais internationaal rijbewijs zou nodig hebben. Ik meen te weten dat een niet vervallen Belgisch rijbewijs altijd geldig was, uitgeschreven of niet. Of zie ik dat verkeerd?

   • Kees zegt op

    https://www.dlt.go.th/en/international-driving-licence/

    Volgens de website kun je dit gewoon krijgen als je in Thailand woont. Overigens lijkt het me handiger je nationale rijbewijs te verlengen.

   • Marc DC zegt op

    Als je geen woonadres meer in België hebt kan je rijden met je eigen wagen of een gehuurde wagen met je niet vervallen rijbewijs. Alleen kun je geen wagen inschrijven in België.

  • polle zegt op

   ik veronderstel, dat je ook je vervallen Belgisch rijbewijs kan vervangen op de Belgische ambassade in Bangkok.

   • Kris zegt op

    Uw veronderstelling is helaas niet juist. De ambassade levert geen Belgische rijbewijzen af.

    Je kan wel een nieuw rijbewijs aanvragen in de gemeente waar je voor het laatst ingeschreven was. Ik ben altijd goed geholpen geweest via email. Die werden netjes beantwoord.

 2. William-Korat zegt op

  Lijk mij logisch polle, maar helaas en sta daar ook van te kijken als Nederlander dat dat vooral voor de belg in het buitenland nogal moeizaam is.

  Linkje dan maar

  https://ap.lc/E9X1x

 3. Jacob zegt op

  Je kan met een normaal Thai rijbewijs rondrijden in NL/BE en waarschijnlijk EU
  Je dient inderdaad wel uitgeschreven te zijn uit je voorgaande woonland
  Als je permanent terug gaat kan je het niet gebruiken en niet omzetten zoals hier
  Beter dus je EU rijbewijs te verlengen wanneer nodig

  • Willem zegt op

   Bron: rdw

   Toerist in Nederland
   Gaat u niet in Nederland wonen, maar bent u hier als toerist? Dan mag u met uw buitenlands rijbewijs in Nederland rijden.

   Heeft u een rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU / EVA lidstaat? Dan moeten de categorieën op uw rijbewijs wel ingedeeld zijn in de categorieën A, B, C, D, E.

   Hebben de categorieën op uw rijbewijs andere benamingen ? Dan is het verstandig om een internationaal rijbewijs naast uw buitenlands rijbewijs te hebben. Dit internationale rijbewijs regelt u in het land waar uw rijbewijs is afgegeven.

 4. Hein zegt op

  Je kunt inderdaad een internationaal rijbewijs op je Thaise rijbewijs krijgen.
  Let wel, je kunt het NIET krijgen op je eerste 2 jaar geldende Thaise rijbewijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website