Thailand vraag: Mag een enkele reis van Bankkok naar Amsterdam?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 september 2021

Beste lezers,

Mijn vriendin wil eind van de maand naar Nederland komen vanuit Thailand. Zij wil met de KLM heenreizen met een enkele reis vanuit Bangkok naar Amsterdam. We willen samen terug naar Thailand om gebruik te maken van Phuket sandbox. KLM vliegt deze winter niet meer op Phuket en zijn we dus aangewezen op een andere maatschappij voor de vlucht naar Phuket.

Mijn vraag is of zij een enkele reis met de KLM mag kopen van Bangkok naar Amsterdam en ook een enkele reis met China airlines om van Amsterdam met een tussenstop in Singapore naar Phuket te reizen?

Moet bij het inchecken in Bangkok een retourticket getoond worden of mag je 2 enkele reizen boeken?

Ik zie jullie antwoord graag tegemoet.

Bedankt.

Groet,

Wim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand vraag: Mag een enkele reis van Bankkok naar Amsterdam?”

 1. Willem zegt op

  Beste Wim,

  Dat is afhankelijk van het visum van uw vriendin:
  – Als ze voor deze reis een visum aanvraagt, is retourticket bij aanvraag nodig (anders vrijwel zeker geen visum)
  – als ze al een geldig schengen-visum heeft, kunnen de onderliggende stukken (waaronder retourticket) bij binnenkomst schengengebied door douane worden gecontroleerd
  – als ze een mvv heeft (en dus ook langer dan 90 dagen mag blijven) dan is een retourticket bij binnenkomst niet noodzakelijk

  Iemand aanvullingen?

  • TheoB zegt op

   Ja beste Willem,

   Ik heb ‘n aanvulling.
   Voor de aanvraag van een visum C is ‘n reservering op een retourvlucht voldoende. Voor een ‘Nederlandse’ visumaanvraag wordt men zelfs aangeraden om een reservering op een retourvlucht te nemen die geannuleerd kan worden, voor het geval de visumaanvraag geweigerd wordt.
   Bij het uitzoeken op internet van een retourvlucht voor de visumaanvraag maak ik altijd één stap vóór het afrekenen een document van de beoogde vluchten en voeg die bij de aanvraag. Na toekenning van het visum een retourvlucht gekocht. Nooit problemen gehad.

   @Wim,
   Luister naar Rob V. Hij is hier nog steeds dé autoriteit op dit gebied.

 2. Rob V. zegt op

  Beste Wim, een retourticket is uitdrukkelijk niet verplicht. Wat een Thaise reiziger wel moet kunnen tonen aan de grenswachter (KMar, die checkt reizigers, de douane checkt koffers) is bewijs dat je weer tijdig het Nederlandse / Schengengebied zult verlaten. Een retour is het makkelijkst maar twee enkeltjes mag ook, of andere bewijzen die aannemelijk maken dat je op tijd weer kunt en zult vertrekken.

  Goede kans dat incheck personeel de pet van de grenswachters op zetten en hier om vragen. Is hun bevoegdheid of kennisgebied niet maar dat doen ze om boetes te voorkomen indien ze iemand meenemen die aantoonbaar geen toegang heeft. Een goede voorbereiding help en hou het zo simpel mogelijk om discussies met personeel te voorkomen. Zie voor details het downloadbare Schengendossier in het menu hier links op de site.

 3. Michiel Spaapen zegt op

  Beste Wim,

  Om elk mogelijk probleem te voorkomen kan je toch je ticket AMS-HKT alvast boeken.

  Dan toon je in BKK aan dat je weer terug komt en in AMS dat je weer weggaat.

  Tot maart 2022 is zo’n beetje elk ticket gratis wijzigbaar. Dus de vlucht naar Phuket kan je met een natte vinger dateren.

  Groet,

  Michiel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website