Beste lezers,

Mijn gezin en ik met 2 pubers gaan in augustus naar Thailand en we zouden dolgraag de Mae Hong Son loop willen rijden en beleven (watervallen, trekking, outdoor), maar ik vrees het regenseizoen en heb me suf gegoogled, maar kan nergens vinden of af te raden is of wel kan?

Hoe hard en lang regent het gemiddeld echt? Dat je zeker zo nu en dan een bui hebt, snap ik, maar helemaal wegregenen is zonde, dus wie woont in de regio of heeft ervaring voor wat betreft het gemiddelde weer in augustus? We zijn er de hele maand dus zouden kunnen schuiven indien nodig.

Heel benieuwd naar lokale ervaringen.

Groet,

Mascha

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Thailand vraag: Mae Hong Son loop rijden en beleven tijdens het regenseizoen?”

 1. peter zegt op

  Met de auto is dat denk wel te doen,maar volgens de weersvoorspellingen krijgt Thailand dit jaar met een droogte te maken,vanaf half juni tot en met half juli,daarna wordt er gewaarschuwd voor zware regenval in augustus en september,dus als zij gelijk krijgen,kan het best gevaarlijk zijn in de bergen.

 2. Ruud zegt op

  Heb dit 2 maal gedaan in juli, en je kan natuurlijk pech hebben maar ik heb enkel regen gehad in de late namiddag en s avonds… laat je niet afschrikken

 3. Eddy zegt op

  Ik heb deze route ( waanzinnig mooi ) vorig jaar gedaan en met de wagen is dit geen enkel probleem. Enkel als het regent moet je toch wel even je rijstijl aanpassen daar op sommige plaatsen het asfalt gitzwart ziet en bij regen gevaarlijk glad word. Zeker in de ontelbare bochten die je zal moeten aanpakken. Tureluur gedraaid was ik maar zeker een aanrader.

  Groetjes,
  Eddy ( BE )

 4. Jan de Jong zegt op

  Heb ik gedaan in 2018 in het regenseizoen. De incidentele regenbuien hebben we niet al belemmering ervaren. De wegen zijn prima. De rit, uitzichten en dorpen onderweg zijn prachtig. Plan het wat ruimer dan kan je het rustig aan doen.

 5. Hans zegt op

  Vorige jaar deze loop gedaan en in totaal 8300 km gereden rond Thailand in Mei en Juni op mijn big bike. Toen ik vertrok waren er ernstige storm waarschuwingen. In 1 maand tijd heb ik echter maar 1 dag zeer zware regen gehad en 2 dagen matige regen terwijl ik reed. Daarnaast een paar kleine regen buitjes waarbij ik mijn regenkleding niet eens heb aangedaan. Niet echt prettig op een bike, maar het is nooit koud en ik droog vanzelf weer op als het droog wordt.
  Voordeel van het regen seizoen is dat de smog in het Noorden nagenoeg verdwenen was. Ik ga daarom altijd in het regen seizoen naar het Noorden. De smog is voor mij een absolute deal breaker.
  Wel start ik altijd om 6.00 uur en ben op mijn volgende locatie voor 12:00 uur. En inderdaad de regen schijnt meer in de middag en avond te vallen dan in de ochtend.

  • peter zegt op

   ja dan valt het nog mee,maand mei dit jaar ook zowat geen regen,maar de vraagsteller gaat in augustus.

 6. Jay zegt op

  Ik heb de loop meerdere malen over verschillende perioden op de scooter gedaan.
  De eerste keer was in mei/juni en dan regent het volop.
  Op de scooter was ik dan helemaal doorweekt.
  Als je met de auto of met bus gaat valt dat wel mee.
  Ben je outdoor bezig, dan is zo een regenbui iets dat er gewoon bij hoort.
  In augustus zal het wel meevallen met de regen trouwens.
  De loop blijft een mooie ervaring, regen of geen regen.
  Draag regenkleding, zorg voor een waterdichte rugzak of rugzak cover en je zit wel goed.

  Mocht je een kort filmpje willen zien dat ik gemaakt heb van de loop in juni 2018:
  https://youtu.be/h0J4-GOW0lk

  En hier 1 van maart 2023:
  https://youtu.be/GcGRVu_bWqI

  • peter zegt op

   Normaal gesproken valt de meeste regen in thailand in de maanden juni,July en augustus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website