Thailand vraag: Logica van PCR-testen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 oktober 2021

Beste lezers,

Is het betrouwbaar? Zoals je zou verwachten, niets concreets. Hoe ga je een langeafstandsreis plannen? En hoe dan ook, wat zijn 2 PCR-tests? Dus een in Nederland dan bij aankomst in Thailand, de incubatietijd is ongeveer vijf dagen. Ik kom aan met een test die niet ouder is dan 72 uur, zal bij aankomst opnieuw worden getest. Waar is de logica?

Wie kan daar een antwoord op geven voor meer duidelijkheid.

Groet,

Caspar

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

12 reacties op “Thailand vraag: Logica van PCR-testen in Thailand?”

 1. Cor zegt op

  Beste Caspar
  Ik denk dat je je vraag beter onderbouwt door te beschrijven waarom jij die tweede test onlogisch vindt.
  Onzinnig vind ik de redenering absoluut niet, rekening houdend met jouw stellingen dat a) de incubatietijd 5 dagen en b) de test voor vertrek maximaal
  3 dagen (72 uur) oud is.
  Volledige zekerheid dat je een eventuele besmetting niet vanaf je vertrekplaats of tijdens je heenreis invoerde verkrijg je aldus pas indien er op dag zes nog een test volgt.
  De onlogica ontgaat mij dan ook, tenzij u meent dat er beter pas op dag zes ee eerste test na aankomst wordt uitgevoerd, en die op dag een gewoon weg te laten.
  Dan moet u in dezelfde logica wel bereid zijn om te aanvaarden dat er een quarantaineperiode van minimaal zes dagen (tot nadat het resultaat van de test op dag zes bekend is) blijft behouden voor inreizende mensen.
  Want de logische redenering is dat een persoon tijdens de intubatieperiode nog niet besmettelijk is voor anderen, maar dat hij dat wel wordt vanaf het moment dat de intubatiefase overgaat naar effectieve besmetting. En dat moment kan dus gedurende 120 uur (5 dagen) vanaf aankomst optreden.
  Cor

  • Caspar zegt op

   Incubatietijd. De periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je klachten krijgt heet incubatietijd. Dat is juist Cor, je te laten testen op de dag 6 of na dag 6. De incubatietijd van SARS severe acute respiratory syndrome – CoV -2 ligt tussen de 2 en 14 dagen. Als je besmet raakt duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt!!

   • Cor zegt op

    Klopt ook Caspar.
    Met mijn excuses, ik begrijp mijn vergissing ook niet echt.
    Ik weet namelijk best dat eens je incubatietijd verstreken is, je intubatietijd beter niet komt.
    Omdat anders je tijd van gaan wellicht snel komt.
    Ook logisch, als je tenminste in staat bent om logisch te denken.
    Cor

 2. Jan S zegt op

  In deze Corona toestanden zijn zoveel dingen onlogisch. Als je naar Thailand wil domweg aan alle voorwaarden voldoen. Ik wens je een prettige vakantie.

 3. john koh chang zegt op

  Dag Caspar, je vraagt naar de logica van een vereiste om thailand in te komen. De nieuwe covidtest bij binnenkomst
  Les een in Thailand is dat er veelal geen logica is bij maatregelen. Het vragen ernaar is dus wat men noemt een “academische kwestie” . Leuk om je erin te verdiepen maar zinvol is het niet en praktische waarde heeft het juiste antwoord, als het bestaat, ook niet.

  • john koh chang zegt op

   als aanvulling op bovenstaande het volgende. In “the Nation “van vandaag.
   CCSA okays reopening of 15 provinces to welcome back foreign tourists from Nov 1 to november 30. Vandaag in de pers. Trat en chonburi vallen onder deze regeling. Even wachten op de officiele bekendmaking dus.Wordt mogelijk wel volledige vaccinatie geeist!

  • Tom zegt op

   Er is nergens logica met alle corona maatregelen.

   Ga je in Nederland naar de supermarkt dan hoef je geen QR code te tonen , ga je met dezelfde groep naar de kroeg moet je wel de QR code tonen.
   Waar is de logica? Met zulke maatregelen ga je toch direct denken dat er wat anders speelt .
   Maar goed op dit moment heeft iedereen er mee te dealen .

   Groeten Tom

 4. haki zegt op

  Aan Thaise logica brandt ik liever niet mijn vingers. Maar je schreef “72 voor aankomst” terwijl dat “72 uur voor vertrek” moet zijn. Kleine correctie……

 5. John D. Kruse zegt op

  Hallo, is er niet sprake van logica?

  Of toch? Ben op 14 Aug. van Barcelona naar Dubai gevlogen. De controle streng, op Barcelona.
  Geen geldige PCR en certificaat Vaccinatie? Dan niet mee! Het toestel was uiteindelijk bartens vol.
  Dubai naar BKK halfvol. Controle matig.
  Dus het zou kunnen dat ofschoon 2x gevaccineerd, je toch een besmetting op zou kunnen lopen.
  Vergeet niet de luchthavens zelf.

  Dus was 1 PCR herhaling na 5 of 6 zes dagen zo gek nog niet. Maar 3 in 14 dagen daar is de logica
  bij zoek. Een besmetting oplopen in het hotel, dat leek me uitgesloten. De 14 dagen waren zondermeer
  een farce. Had die beter thuis uit kunnen zitten. Heb dat vandaag ook gezegd tegen de Immigratie
  politie die bij ons thuis op bezoek kwam; voor een ander akkefietje.

  John.

 6. janbeute zegt op

  Mijn Thaise stiefzoon kwam Zaterdag middag weer thuis in het noorden van Thailand na een verblijf van 3 en een halve week in Bangkok.
  Hij werkt in de software bij een bedrijf dat in Bangkok zijn hoofd kantoor heeft en zijn vriendin woont ook in Bangkok.
  Na thuiskomst hij reisde met zijn eigen auto op en neer zonder ook maar een keer gestopt te zijn voor een kontrole voor wat dan ook,kreeg hij vandaag al een vrijwilliger van het lokale health centrum bij ons aan de deur over het hoe en waarom aangaande corona.
  Hij werkt nu weer hier bij mij thuis online , en heeft in Bangkok zijn beide vaccinaties gekregen, daar het hier in Pasang niet kon aangaande zijn jongere leeftijd.
  Voor mij is die hele Corona crisis alhier en over de hele wereld een steeds grote klucht aan het worden.

  Jan Beute.

  • janbeute zegt op

   Vandaag kreeg mijn stiefzoon zelfs nog een telefoontje tijdens zijn werk thuis, van het lokale Tambon hospitaal, dat hij zich direkt moest melden bij het staats ziekenhuis in Pasang voor een PCR test. Toen hij weer thuis kwam zij hij dit was de regel in de provincie Lamphun voor inwoners die naar Bangkok of andere gebieden afreizen.

   Jan Beute.

 7. rik zegt op

  Ja hoor het kan dus wel want op mijn vlucht waar iedereen een avant 72 uur test moest hebben zat een besmette persoon vandaar de logica dat ze die er uit hebben gehaald op de phuket luchthaven met negatieve gevolgen voor mezelf heb er in Juli hier een artikel over geplaatst https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-phuket-sandbox-geen-bangmakerij-maar-realiteit/
  dus wel logisch want het kan dus wel en een dubbele filter kan eigenlijk geen kwaad alhoewel ze nu de passagiers van een besmette vlucht niet meer opsluiten omdat er nog nooit iemand van de medereizigers als besmet is aangeduid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website