Beste lezers,

Ik ben in juli teruggekomen in Thailand en heb 14 dagen ASQ gedaan in Pattaya en nog een 14 dagen quarantaine in mijn huis in Korat. Ik moest bij mijn vertrek uit Nederland de vereiste documenten overleggen als ook een negatieve PCR test max 72 uur voor vertrek. Dit was heel duidelijk op de website van de Thaise ambassade.

Ik ben in Nederland volledig gevaccineerd met Pfizer.

Nu wil ik in november weer voor 2 maanden terug naar Nederland en ben aan het onderzoeken wat nodig is aan documenten om in te checken op Suvarnabhumi. Ik vlieg rechtstreeks met de KLM.

Ik heb de website van Nederland Wereldwijd geraadpleegd maar ik kom er niet uit. Er wordt gesproken over als je geen Nederlander bent wat wel en wat niet kan maar ik kom er niet achter waar je aan moet voldoen als Nederlander.

Kunnen jullie mij een duidelijk antwoord hierop geven.

Groet,

Theo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thailand vraag: In november terug naar Nederland, wat zijn de inreisvoorwaarden?”

 1. Cornelis zegt op

  Op de door u genoemde website lees ik het volgende – en dat lijkt me vrij helder:

  Laatst gewijzigd op: 01-10-2021 | Nog steeds geldig op: 05-10-2021
  De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Als u vanuit Thailand naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine.

 2. Terugkeer naar Nederland
  Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Als u vanuit Thailand naar Nederland reist moet u een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

  Na een verblijf in Thailand moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Kijk voor informatie over gezinsquarantaine op de website rijksoverheid.nl.

  Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. Als u volledig gevaccineerd bent hoeft u niet in (thuis)quarantaine. Kijk voor informatie over uitzonderingen op de quarantaineplicht op de website rijksoverheid.nl. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Kijk voor informatie over quarantaineverklaringsformulieren op de website rijksoverheid.nl.

  Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen. Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u in (thuis)quarantaine gaan.

 3. Eddy zegt op

  Ga naar deze website van de overheid: https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl/thailand/vliegtuig?tot=2021-11-15.

  Ik heb thailand / vliegtuig / 15 nov 2021 als datum aankomst vooringevuld. En je krijgt een overzicht van wat je nodig hebt.

  Let op dat je PCR test max 48 uur ipv 72 uur voor vertrek afgenomen moet zijn. Bij de KLM site https://klm.traveldoc.aero/ staat de verkeerde informatie.

  Ik neem aan dat je je vaccinatiebewijs bij je hebt zdd je niet in thuisquarantaine hoeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website