Thailand vraag: Fietsen met Google Maps

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 september 2021

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het fietsen in Thailand met Google Maps met een oortje? Ik wil routes uitzetten in Maps, en deze fietsen dmv de spraak via het oortje zodat de telefoon in mijn zak kan blijven.

Heb voorheen Garmin gebruikt maar dit is zo gebruiksonvriendelijk dat ik op zoek ben naar een alternatief.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Willy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

18 reacties op “Thailand vraag: Fietsen met Google Maps”

 1. Thailandganger zegt op

  Beste Willy,

  In Thailand heb ik hier weinig ervaring mee. Des te meer in Nederland.
  Ik heb een telefoonhouder op het stuur gemonteerd zodat je de route ook kunt zien.
  Dit werkt een stuk prettiger en beter dan alleen op de spraak.
  De spraak laat je soms afslaan terwijl alleen bedoeld wordt rechtdoor te rijden aan de andere kant van de weg. Ook mis je minder snel een (fiets) paadje als dit niet zo erg opvalt tussen de andere wegen etc.
  Ook kan je dan zonder oortje fietsen. Bevalt mij erg goed en kost een paar euro.
  Fijne tochten gewenst!

  • Willy zegt op

   Beste??

   Heb het geprobeerd met telefoon op het stuur, maar mijn telefoon kan niet lang tegen de hitte, en ook de batterij zal het geen rit van 80 tot 129 km volhouden….

   • Erik zegt op

    Willy, houdt jouw mobi het wel uit in je zak in die hitte en al die uren? Daar geloof ik niks van. Thailand is nu eenmaal warm. Of kom je in de winter? Dan heb je enige kans.

    Doe dan wat ik altijd deed: kompas in mijn zak en een papieren kopie van de route. Dan kom je er ook als je de taal spreekt.

 2. Erik zegt op

  Ik heb jarenlang gefietst en lichte motor gereden in Thailand en had geen Garmin noch Google Maps maar wel een kompas in mijn binnenzak alsmede een kopie van een wegenkaart. Grote wegen heb ik zoveel mogelijk vermeden; die zijn wel gemakkelijk maar ook gevaarlijk want een afgescheiden (brom)fietspad kent men niet in ruraal Thailand.

  Dan kom je op wegen met 3 en 4 nummers en de laatste wegen zijn soms niet eens verhard en vaak hebben ze geen naamborden met het ‘eindstation’ van die weg maar slechts het volgende dorp. En alleen in het Thais maar dat kan ik lezen. Jij ook, Willy?

  Taalkennis is een grote hulp als je ergens in een gat staat, voor een kruising van wegen en weggetjes, zonder richtingborden of alleen in het Thais, en jouw kompas zegt rechtdoor maar je kunt alleen links of rechts. Dan is het fijn als je de weg kunt vragen aan een tuktukchauffeur, postbode of leraar. Hou er rekening mee dat iemand die de weg niet weet toch iets zal aanwijzen want anders is dat gezichtsverlies….

  Ik zou de tip volgen van Thailandganger en een stuurbeugel monteren. Dan hou je je oren vrij voor verkeersgeluiden en hou je jouw concentratie voor wat op de weg gebeurt beter vast. Heus, dat is nodig want men houdt geen rekening met elkaar en een fietser wordt gezien als een lastige voetganger op wielen.

  Dat je bandenplak, pompje en extra binnenbanden mee moet nemen zullen ze je wel al verteld hebben, neem ik aan.

  Veel succes en goeie reis!

  • Willy zegt op

   Beste Erik,

   Bedankt voor je reactie. Heb redelijkwat fiets ervaring in Thailand. Paar jaar geleden nog van Bkk naar Phuket gefietst. Heel goed te doen, en ik kan gelukkig ook een beetje Thais lezen. Is zeker handig.

 3. Jan Gossens zegt op

  Hallo Willy

  Probeer het eens met RideWithGPS. Je kunt hier een gratis account aanmaken.
  Hierin kun je makkelijk een route uitzetten op je computer of tablet en deze via je telefoon navigeren. Online navigeren is volgens mij gratis en offline kost dit ca €6 per maand.
  Deze app is speciaal gemaakt voor de fiets. Het maakt gebruik van Google Maps en andere formaten. Je hebt dus ook streetview tot je beschikking. Dat is in Thailand erg goed en compleet.
  Er zijn ook heel veel routes te vinden in dit programma.
  Ik heb inmiddels vele duizenden kilometers gefietst in Thailand naar volle tevredenheid.
  Succes met fietsen.

  Gr Jan

 4. Ron zegt op

  http://www.strava.com gratis maar voor routes na een proefperiode een fee betalen

  • Willy zegt op

   Het gaat niet om de routes, het gaat ver de manier van navigeren.

   • Jan Gossens zegt op

    Navigeren gaat erg goed met RideWithGPS
    Ook met spraak ondersteuning
    Gewoon een keer proberen, kost niets

 5. TheoB zegt op

  Willy,

  Ik heb geen ervaring met fietsen in Thailand met Google Maps met een oortje, maar wel met de motorscooter.
  Een smartphone in de blakende Thaise zon wordt inderdaad te heet en schakelt dan uit. En de batterij zal het niet lang uithouden om het scherm (weer vanwege de blakende Thaise zon) op maximale sterkte aan te laten.
  Ik neem aan dat je liever geen powerbank meeneemt op de fiets.

  Vóór vertrek met internetverbinding de route voor de fiets in Google Maps invoeren, oortje(s) in doen, op start drukken, de smartphone in je zak doen en gaan. Werkt(e) bij mij prima.
  En je hoeft niet bang te zijn dat je het overige verkeer niet hoort. De app is niet de hele tijd in je oren aan het tetteren, alleen kort voordat en op het moment dat je van richting moet veranderen.

  Succes en veel plezier.

  • Willy zegt op

   Bedankt, hier zat ik op te wachten!

 6. Koen Olie zegt op

  Niet echt een antwoord op je vraag, maar gezien mijn fiets ervaring van de laatste paar jaar hier in Nonthaburi is dit misschien ook nuttig.
  Ik fiets meestal korte stukken van zo’n 20 – 40 km in de omgeving en geef de voorkeur aan kleine wegen en paden langs khlongs, meer relakst.
  Echter loop ik soms toch tegen zaken aan waaruit blijkt dat Google Maps niet helemaal klopt, dat varieert van niet bestaande wegen tot ontbrekende stukken, zie hier voor meer details:
  https://www.art58koen.net/single-post/off-the-map

  • Willy zegt op

   Heb de link gevolgd en gelezen. Bedankt voor de tips.

 7. Marcel zegt op

  Speak even near een BeeLine een Klein’s slime GPS die is aangesloten op de telefoon. Er is een motor en een fiets versie. Ik vindt het een fantastisch apparaat vergeleken de ouderwetse modellen, met the map updates etc.. allemaal niet meer nodig. Batterij gaat op weken mee!

  • Marcel zegt op

   http://Www.Beeline.co

  • Willy zegt op

   Via de link vind ik geen info over een gps…

 8. Stef zegt op

  Google maps werkt goed op de brommer in BKK en omgeving.
  Nooit tegen grote problem aangelopen.
  Op het stuur gemonteerd met een oplader en zeker uit de zon,
  Maps heeft ook offline gebruik.
  Kan je thuis al de omgeving downloaden mocht het voorkomen dat je geen dekking hebt.
  Wat ik voornamelijk doe als ik de nationale parken inga waar slecht bereik is.

 9. Nick zegt op

  Gebruik gewoon Komoot. Eenmalig de wereld aankopen voor €25 en that’s it. Turn-by-turn navigatie, hoogteprofielen,… als je premium neemt ben je zelfs verzekerd, weerbericht tijdens je tocht en nog veel meer. Komoot is gewoon het allerbeste en ik heb ze allemaal geprobeerd. Thailand ook al meermaals doorkruist met Komoot.

  Je maakt een account op je telefoon of via de website. Je kan rustig routes plannen op je pc of laptop want die staan daarna automatisch op je telefoon (of je Garmin als je dat wil gebruiken). Je kan ze ook offline beschikbaar maken en er zijn tal van highlights die je op kan nemen in je toer. Moest je nog vragen hebben stel maar. Mijn e-mail is nick@steemans.com en help je graag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website