Beste lezers,

Ik heb 2 mogelijkheden gevonden om me de noodzakelijke verzekeringen te verschaffen die mij een status report kunnen verschaffen die noodzakelijk zijn voor CoE. Dit is de verzekering van Emirates die je krijgt bij het vliegticket en een verzekering van ACS-Insurances Globe travellers.

Ik heb dit bij de ambassade willen checken maar dan zeggen ze voer het maar in bij de CoE aanvraag terwijl ik juist zeker wil zijn dat de verzekering wordt geaccepteerd zodat ik geen onnodige extra kosten heb.

Bij ACS (Frankrijk) kost de verzekering 250 Euro voor een halfjaar hetgeen overeenkomt met het duurdere ticket van de Emirates. Nu heb ik al positieve en negatieve berichten gelezen over Emirates en ben op zoek naar recente ervaringen met deze maatschappij.

Ook ervaringen met ACS had ik gaarne vernomen. (Thailand oranje/rood voor Covid is voor beide verzekeringen geen probleem).

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “Thailand vraag: Covid-19 verzekering voor CoE”

 1. Founding Father zegt op

  Hoi Frans,

  ACS Insurance Globe Traveller wordt goedgekeurd voor de CoE.

  Deze verzekering heb ik zelf ook en ik ben sinds eind juli in Thailand.

  Je zou kunnen overwegen om dit af te sluiten via AA Insurance in Thailand. Dat verzekeringskantoor heeft Nederlandse mensen in dienst en is makkelijk te benaderen.

 2. Frank zegt op

  https://www.lumahealth.com/travel-insurance/covid-insurance/

 3. Marcia zegt op

  Wij hebben de verzekering bij Oom verzekeringen afgesloten zo geregeld niet duur en wordt ook geaccepteerd.

 4. John Chiang Rai zegt op

  De belofte van Emirates is,dat je bij aankoop van een ticket de covid verzekering gratis krijgt,terwijl als je hun ticketprijzen vergelijkt, hun prijzen vaak nog gunstiger zijn dan vele andere maatschappijen.
  Mocht het consulaat deze verzekering alsnog afwijzen voor een COE,kun je altijd nog een andere verzekering die zeker duurder is,naleveren.
  Waarom zou die eerste poging,die ik denk dat vele lezers dit ook graag zouden weten,dan duurder zijn?

 5. Laksi zegt op

  beste Frans,

  De Emirates verzekering is geldig tot de dag na aankomst van de retour ticket.

  Dus alleen mogelijk als je van Amsterdam naar Thailand vliegt en wel terug komt.

  De Thaise ambasade vraagt een verzekering van minimaal 3 maanden.

  Dus je kan met Emirates gaan naar Thailand voor minimaal een periode van 3 maanden
  (of meer)

 6. Mark zegt op

  Ook ik heb advies ingewonnen bij AA-Insurance.
  Ik plande vanaf 2 november 21 tot eind april 22 in Thailand te verblijven en dacht dat ik voor de volle 6 maanden (180 dag) de Covid-verzekering met 100.000 dekking nodig had.
  Uit het advies AA-insurrance begreep ik dat het type visum en de vervaldatum van de verblijfsperiode (en re-entry) van belang zijn voor de keuze van de verzekering(en).
  In mijn persoonlijke situatie (NON-O-retirement en re-entry geldig tot 31 januari 22) kreeg ik het advies een verzekering van Luma aan te schaffen die zowel aan de Covid 100.000 als de 40.000/400.000 verzekeringseisen voldoet. Emirates viel voor mij af omdat hun verzekering dit laatste niet dekt.
  Mogelijk is het voor ander types visums anders, maar daarover heb ik geen info gevraagd.
  Verder leerde ik uit het advies van AA-insurrance dat de geldigheid van mijn re-entry (vervaldatum geldigheid visum) bepalend is voor de looptijd van de verzekering.
  Mijn re-entry is geldig tot 31 januari 2022. Als ik in Thailand binnenkom na 2 november 2021 volstaat een verzekering gedurende 90 dagen om een COE te verkrijgen. Daarvoor is dus geen hogere 180 dagen premie vereist.
  Overigens beschik ik over een Europese hospitalisatieverzekering die ook in Thailand dekking geeft. Ik heb die Thaise verzekering dus enkel nodig om een COE te bekomen.

  AA-insurrance is een aanrader. De toepassing van regeltjes is complex en verschillend per “case”.

  • Cornelis zegt op

   De door Emirates aangeboden verzekering dekt wèl die 40.000/400.000 baht eis en gaat zelfs tot 500.000 USD.

 7. Eddy zegt op

  Frans,

  ik onderschrijf de adviezen hierboven om een Thaise verzekering te nemen, dwz die 100% de Thaise “regels” ondervangt, w.o.:

  1) recente eis COE: expliciete vermelding dat verzekering is ook geldig als Nederland een negatief reisadvies afgeeft voor Thailand [nu het geval] – de Thaise verzekering werkt buiten de NL context, dus geldt deze eis niet

  2) dekt asymptomatisch geval, wat betekent dat je verplicht in Thailand 14 dagen quarantaine moet houden in een [veld-]hospitaal als je positief test. Wordt door een NL verzekering niet gedekt. Weet niet in geval Ooms of Emirates

  3) de verzekeringsdekking bedragen: 100.000 USD covid en 400.000 inpatient / 40.000 baht outpatient – in geval van Non O – worden expliciet vermeld

  In dit overzicht van AA insurance brokers kun je zien en kiezen welke verzekeringsmij voor jou het beste past als ook de kosten. Luma bijv. dekt asymptomatisch en je mag annuleren als COE jou wordt geweigerd. Kost 190 euro voor 3 maanden visumduur

  https://www.aainsure.net/COVID-100000-usd-insurance.html

 8. Eddy zegt op

  Over ACS gesproken, deze dekt asymptomatische gevallen NIET.

  Bron: https://www.aainsure.net/Travel%20Covid%20100.000%20USD.pdf

 9. Fred Kosum zegt op

  M.U. van Corona periode reis ik 2-3x per jaar naar Isaan waar ik en mij vrouw een huisje hebben Het lukt niet dit jaar zo gemakkelijk. Los van weigeringen van NL verzekeraars en quarantaine .
  Ik heb al vele Covid 100000 US en 400/4000 BTH verzekeringen bestudeerd.
  Mijn probleem is : Applicable from age 1-74
  Die grens bereik ik over 4 maanden en het is bijna onmogelijk een verzekering vinden welke accepteert een oudere klant. Heeft iemand van lezers een verzekeraar ontdekt welke ook echte oudjes verzekert?

 10. Martin zegt op

  Mail naar: june@samui.consuling
  Zij hebben mogelijkheden voor hogere leeftijden. Vermeld even mijn naam, Martin de Regt.
  Verzekering in Thailand bij een Europese maatschappij! Dat moet de ambassade positief stemmen.

  • Cornelis zegt op

   De 75-plus mogelijkheid die ik kreeg aangeboden kwam op 13.000 baht per maand…….. weggegooid geld omdat ik gewoon al volledig en onbeperkt verzekerd ben.
   Ik ga het proberen via Emirates, die een in de ticketprijs inbegrepen verzekering biedt die to 500.000 USD gaat.

   • Fred Kosum zegt op

    Weet ik ook ,als je überhaupt verzekerd kan worden is dat voor z’n prijs. Schandalig dat onze verzekeraars blijven weigeren om dat stuk papier mee te geven. Ik vlieg in normale situatie met Emirates vanuit Dusseldorf. Wil je mij op hoogte houden of dat gelukt is ?

    • Volgens mij draai je het om. Het is schandalig dat de Thaise overheid zo’n verklaring vraagt terwijl men weet dat Nederlanders wereldwijd verzekerd zijn via hun basis zorgverzekering.

     • Cornelis zegt op

      Inderdaad horen de verwijten in de eerste plaats op het bordje van de Thaise autoriteiten thuis. Het kan toch niet anders zijn dat dat met name de Thaise Ambassade in Nederland er zich van bewust is dat alle Nederlanders met een zorgverzekering méér dan ruimschoots voldoen aan de eisen m.b.t. de dekking.
      Blijft natuurlijk dat, gegeven de situatie, de zorgverzekeraars zich wel wat soepeler zouden mogen opstellen.

  • Fred Kosum zegt op

   Bedankt voor de tip, zal zo meteen proberen.

 11. Fred Kosum zegt op

  Zo kan je dat ook zien. Echter het is van beide kanten. Thaise overheid vraagt in verklaring of je voldoende verzekerd bent met de concrete getallen daarin. Blijkbaar is er geen afspraak tussen de overheden gemaakt . Zo lang je dit niet recht zet profiteren beide kanten daaraan: Ondanks werelddekking van je verzekering kom je niet in Th zonder een dure extra verzekering af te sluiten. De leeftijdsgrens dwingt ons bij Thaise verzekeraars zoeken. De Thaise verzekeraar strijkt hoge premie op ( waardoor risico bij hem laag is). En NL verzekering ( toch verplicht betaald) heeft al zo indirect geregeld dat je toch nog bij een ander verzekerd bent. Meest vervelend is dat dit probleem belangrijker wordt door stijgende leeftijd .En voor van de solidariteit in de verplichte verzekering kan je niets meer terug vinden .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website