Beste lezers,

Ik vraag me af of er al wat meer duidelijkheid is over corona voorwaarden voor vakantie naar Thailand na 1 november.

 • Ik ben deze zomer 2 keer gevaccineerd, als ik volgende maand naar Thailand kom, moet ik dan een 3e vaccinatie maximaal 2 weken voordat ik arriveer?
 • Als ik aankom op het vliegveld krijg ik dan die PCR test, of in mijn hotel?
 • Kan ik mijn vriendin een hotel laten boeken, waar ik dan de volgende dag in de vroege morgen arriveer? Zo deed ik dat voorheen ook.

Bij voorbaat dank voor alle antwoorden

Groet,

Aart

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

7 reacties op “Thailand vraag: Corona voorwaarden voor een vakantie naar Thailand?”

 1. Dennis zegt op

  1. Opnieuw vaccineren hoeft niet. Die 14 dagen voor de reis is nodig omdat het vaccin na 14 dagen pas volledig effectief is (Janssen zelfs pas na 30 dagen).
  2. Je moet vooraf (in NL/ BE) een PCR test doen, max 72 uur van te voren. Dat wordt op het vliegveld gecontroleerd. De PCR tests in Thailand vinden plaats in je hotel (of een daartoe aangewezen locatie)
  3. Zolang het hotel een SHA+ hotel is en op jou naam is gereserveerd lijkt me dat geen probleem.

 2. Laksi zegt op

  Beste Aart,

  Er is nog niets bekend over de voorwaarde van 1` November, deze zijn pas van kracht, als ze in de krant hebben gestaan, dan zijn ze ook door de Koning goedgekeurd.

  De voorwaarde voor 1 oktober waren pas de dag ervoor gepubliceerd in de Gazette, reken erop dat de voorwaarde voor 1 november ook pas de dag ervoor worden gepubliceerd.

  Enne in Thailand kan alles per uur veranderen.

  • Mark zegt op

   Dat klopt Laksi. Daarenboven gonsde het in september van de geruchten vanwege diverse Thaise autoriteiten. Deze waren op zijn zachtst uitgedrukt “uiteenlopend”.

   Dat maakt het het allemaal niet makkelijker op een reis naar Thailand te plannen. Meer zelfs de door Thaise autoriteiten zelf gecreëerde onzekerheid en onduidelijkheid maakt plannen onmogelijk.

   De door de premier en door TAT verklaarde doelstellingen om terug reizigers aan te trekken blijven alzo verre illusie.

   Waarom volledig gevaccineerde reizigers die ook nog eens negatief testen (voor en tijdens binnenkomst) allerlei belemmerende voorwaarden blijven opleggen?
   Is dat handelen in ‘s lands belang?

   • Lung addie zegt op

    ‘Waarom volledig gevaccineerde reizigers die ook nog eens negatief testen (voor en tijdens binnenkomst) allerlei belemmerende voorwaarden blijven opleggen?
    Is dat handelen in ‘s lands belang?’

    Vele mensen blijken te vergeten dat iemand, die gevaccineerd is, nog steeds het Corona virus kan oplopen en zelfs doorgeven aan anderen. Dus daarom de testen. Gevaccineerd zijn is geen garantie op het niet drager zijn van het virus.

    • laksi zegt op

     Maar Lung Addie,

     Het klopt, dat een gevaccineerde, Corona kan oplopen of zelfs door kan geven, maar dat percentage is heel heel laag.

     Ik heb 2 stuks Pfizer vaccines gehad in Nederland en voor vertrek een PCR test en in Abu Dhabi een snel test en in quarentenne 3 PCR testen. Totaal 5 testen. Ik werd behandeld of ik melaats was, Iedereen in maanpakjes en als ik eraan kwam, renden ze hard weg. Na afloop van de 14 dagen, vraag ik aan het zeer lieftallige meisje, wat mij begeleiden, heb je ook al vaccines gehad, NEE, heb je ook al PCR testen gehad NEE. Wat moet je hier nu mee.

 3. Marcia zegt op

  Wij zijn nu in Phuket sinds 1 oktober. Eerste PCR is op het vliegveld uitslag duurt 5 tot 12 uur. 2e test is op dag 7. Als je terugvliegt naar Nederland is er ook een PCR test nodig.

 4. Leo Goeman zegt op

  Moderator: Het is de bedoeling van een lezersvraag dat je de vraag van de lezer gaat beantwoorden en niet zelf vragen gaat stellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website