Thailand vraag: Condo kopen in Jomtien/Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
14 oktober 2021

Beste lezers,

Ik overweeg om een condo te kopen met 2 slaapkamers en 2 badkamers in Jomtien/Pattaya. Nu zie ik dat de condo’s op Thai name veel goedkoper zijn dan op Foreign name.

Wat zijn de verschillen en wat zijn de bezwaren om een condo op Thai name te kopen?

Tevens de vraag: hoeveel kan je afdingen op de vraagprijs?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

19 reacties op “Thailand vraag: Condo kopen in Jomtien/Pattaya”

 1. paul zegt op

  Chardee & Banning LawFirm
  Tina Banning-Eissing (Nederlands en Engelssprekend)
  99/380, Moo 5, Chokchai Village 7, Soi Boonsamphan, Nongprue – Banglamung, Chonburi 20150
  Tel: +66 (0) 611 308 438 / +66 (0) 852 850 596
  E-mail: tina.banning@cblawfirm.net
  Website: Chardee & Banning LawFirm (informatie in het Engels)
  laat je goed voorlichten hebben een goede naam zelf geen ervaring met ze

 2. Eddy zegt op

  Ik heb een condo te koop in Pattaya met 2 kamers en 2 badkamer voor een goede prijs .stuur een bericht als je geïnteresseerd bent .

  • WilChang zegt op

   Hallo Eddy,
   Ik hoop 18 november aan te komen in Bangkok, en als dan de quarantaine nog geldt, wil ik naar Pattaya in quarantaine hotel.
   Van daaruit wil ik gaan kijken om een condo te kopen, in Pattaya/Jomtien, of op de westkust, Khiri Kahn, de geboortestreek van mijn Thaise Liefje.
   Gaarne meer info op : wil.huberts@gmail.com , o.a. afstand en bereikbaarheid, tot strand/zee.
   Groet, Wil Huberts

 3. Henk zegt op

  Een Engelse vriend van mij heeft een dubbele condo te koop in Pattaya op de grens met Jomtien. Vraagprijs ligt onder de € 40000. Hij heeft mij alle info gegeven, contact loopt via mij. hpjbakker@live.nl

  • WilChang zegt op

   Hallo Henk,
   Ik hoop 18 november aan te komen in Bangkok, en als dan de quarantaine nog geldt, wil ik naar Pattaya in quarantaine hotel.
   Van daaruit wil ik gaan kijken om een condo te kopen, in Pattaya/Jomtien, of op de westkust, Khiri Kahn, de geboortestreek van mijn Thaise Liefje.
   Gaarne meer info op : wil.huberts@gmail.com , o.a. afstand en bereikbaarheid, tot strand/zee.
   Groet, Wil Huberts

 4. Tina banning zegt op

  Ik heb een condo in jomtien. Als je me een email stuur, stuur ik je de video.
  tina.banning@cblawfirm.net

  • WilChang zegt op

   Hallo Tina,
   Ik hoop 18 november aan te komen in Bangkok, en als dan de quarantaine nog geldt, wil ik naar Pattaya in quarantaine hotel.
   Van daaruit wil ik gaan kijken om een condo te kopen, in Pattaya/Jomtien, of op de westkust, Khiri Kahn, de geboortestreek van mijn Thaise Liefje.
   Gaarne meer info op : wil.huberts@gmail.com , o.a. afstand en bereikbaarheid, tot strand/zee.
   Groet, Wil Huberts

 5. goort zegt op

  Mijn advies zou zijn om eerst ff wat te huren, er zijn zo godvergeten veel condo’s te koop in Pattaya. Ook de huurprijzen staan enorm onder druk, dus je kunt voor een habbekrats een condo huren, en vervolgens kan je op je gemak rondkijken…

 6. Kees 2 zegt op

  Peter vroeg: “Wat zijn de verschillen en wat zijn de bezwaren om een condo op Thai name te kopen?”

  Ik meen te weten dat het ongeveer als volgt is:
  Op Thai naam: je moet een company op laten richten, jaarlijks daarvoor belasting betalen. En condo op Thai naam is moeilijker te verkopen aan buitenlander, want buitenlanders hebben liever condo op eigen naam (maar er zijn altijd uitzonderingen).
  Voordeel: goedkoper en minder overdrachtsbelasting (want bij koop/verkoop wordt de company verkocht).

  Googel maar eens in het Engels

  • john koh chang zegt op

   ik denk dat het niet juist is. Een condo kopen op thaise naam is waarschijnlijk wat het zegt: een thai die het koopt. Een condo kopen niet op thaise naam is gewoon niet thai die koopt. Een condo kopen via een thaise company is waarschijnlijk de derde mogelijkheid meestal gebruikt voor situaties waar een buitenlander geen koper kan zijn. Dat is bv een huis. De grond kun je als buitenlander niet kopen.is overigens niet zonder risico de laatste variant. Daarom zal dat bij kopen van condo niet zo snel worden gebruikt. Zover ik weet kan een condo alleen aan buitenlanders worden verkocht als 51% van de condos in het gebouw worden verkocht aan thailanders. De 49% mogen dan aan buitenlanders worden verkocht. Om die 51% thaise kopers over te halen past men mogelijk de truc toe om de verkoopprijs voor hen laag te houden.!

   • john zegt op

    Men laat de condo’s gewoon leeg staan op naam van de developer.

   • Jan zegt op

    @ John
    Om die 51% thaise kopers over te halen past men mogelijk de truc toe om de verkoopprijs voor hen laag te houden.!

    Worden die Franang weer gediscrimineerd!

 7. Peter zegt op

  Al 5 reacties, maar geen antwoorden op mijn vragen.

 8. Peter zegt op

  Zelf heb ik ook slechte ervaring, met mede landgenoten met koop en verkoop en onderhoud etc van onroerend goed in Thailand. Nederlanders wij blijven handelaren.

  Ik zou lekker eerst rond kijken op de site van https://www.fazwaz.com/property-for-sale/thailand/chon-buri/pattaya en dan kun je rustig rond kijken naar ruim 8000 !! condos te koop in Pattaya. En dit is nog maar 1 aanbieder.

  Kopen condo denk meer als 10.000 te koop hier in Pattaya. En er komen er heel heel veel meer bij op korte termijn. Het is gedurende de corona tijd een klein Bangkok geworden. Er is een condo bouw virus. Maar hier staat “lijkt het wel”” bijna alles leeg.

  Ze denken door de nieuwe plannen dat Pattaya (meer dan, als je uitgaat van de bouwplannen) gaat verdubbelen https://www.eeci.or.th/en/home/

  Voorbeeld in de provincie waar gebeurt;;; Nederlander tegen nieuwe landgenoot. Je moet er niet zelf heengaan hoor dan zien ze je je bent buitenlander en dan betaal je meer. Zijn vrouw naar de verkoper en vraagt gaan we het meer verschil delen. We gaan gewoon veel meer vragen follang weet toch niks. Ach we hebben gelukkig heel veel goede land genoten maar niet allemaal.

  Kijk uit en niet alleen voor de Thai.

 9. Frans zegt op

  Er is al goed advies aan U gegeven in bovenstaande reacties. Er is absolute geen verschil tussen het kopen op een Thai of buitenlandse naam; echter de procedure, hieronder uitgelegd kan van toepassing zijn.

  Iedereen kan in Thailand wettelijk een condo kopen en beheren. Dat geldt niet voor huizen en land.
  De enige regel die de Thaise overheid heeft vastgesteld is de 49% / 51% ownership rules.
  Dat betekend dat in een condominium gebouw of complex niet meer dan 49% van de units door buitenlanders beheert mag worden.
  Verder is de regel voor buitenlandse kopers, dat het geld van de gehele koopsom via een Thaise Bank het land moet binnenkomen, de bank verstrekt dan een Tor Tor Sam.
  De Tor Tor Sam heeft U weer nodig om op het Landregistration bureau uw naam legaal op de Chanote (Tittle Deed) van de betreffende condominium te plaatsen.
  Zonder Tor Tor Sam zal dat erg moeilijk worden, maar misschien wel op een Thaise naam, met de eventuele gevolgen op lange termijn als de relatie breekt.

  Onroerend goed kopen via het opzetten van bedrijf geldt alleen als het gaat om land met of zonder een huis, omdat buitenlanders volgens de Thaise wet geen land kunnen kopen. Echter is deze methode ook door het landregistratie bureau bekend en worden er vaal vragen gesteld wie en waarom vreemde Thais ineens aandeelhouders zijn die hun stemrecht zo goed als kwijt zijn.

  Als u een condo koopt let vooral op de details van dingen in de condo die wij in Nederland allemaal voor van zelfsprekerd achten, zoals afvoer van douches en wasbakken, hebben die zwanenhals afvoer. Klinkt misschien vreemd, maar veel Thaise condo afvoer pijpen gaan direct naar beneden en kan onaangename luchtjes veroorzaken. Zijn alle elektriciteit schakelaars en stopcontacten geaard ? En kijk uit of er tekenen zijn termites.
  Houd rekening met hoeveel zon de condo krijgt en op wel deel van de dag. Hoe oud zijn de airconditioning units.
  Goed advies is inderdaad om ergens iets te huren en dan op uw gemak rond te kijken.

  Veel success.
  Frans.

  • Frans zegt op

   Ik will er nog aan toevoegen dat het een goed idee is om als u een condo heeft gevonden, er op verschillende delen van de dag te gaan kijken. In de morgen, avond, laat middag, om u te realiseren wat er allemaal gaande is.

 10. john zegt op

  Er zijn 3 wegen om een condo in een condominium te kopen cq registreren, zoals hierboven beschreven.
  De Thai naam behoeft geen uitleg, nadeel als u van uw partner weggaat ugeen aanspraak kunt maken op enige vergoeding.
  De Farang naam is duidelijk: u kunt aan iedereen verkopen.
  De company vereist wat meer uitleg die ik u graag op uw privé email adres wil geven, mijn adres is Bob116@outlook.com

  Over de prijzen: Thai name, zoals boven gezegd, vaak onafgewerkt of in Thai style. Zonder keuken bv. Of aan onaantrekkelijke zijde van het gebouw, etc.
  Farang naam: vaak de gunstigste plekken met bv. een westerse keuken etc.
  Voor company maakt het geen verschil. U koopt wat u wilt.

  Om te proberen zou ik niet van papier of website kopen. Makelaars slepen u overal heen het gaat hen om de provisie. (Ook bij huur).

  Ik kan u ter huur voor onbepaalde tijd en koopoptie een 2/2 met centraal living en keuken aanbieden op de hoogste verdieping van paradise park in Jomtien. 3 airo’s, 2 fans, 2 tv;s compleet ingericht. Zo kunt u alles eens goed overzien.
  Foto’s via mijn email adres beschikbaar.
  Met vriendelijke groet Bob (geen handelaar)

 11. Piet zegt op

  Afdingen?

  Altijd een tegenbod van 50% en akkoord op niet meer dan 75%.

  Aanbod genoeg.

 12. FrankyR zegt op

  Via YouTube zijn er genoeg mensen die er een vlog over hebben gemaakt.

  Sommige specifiek over het aanbod in/rond Pattaya.

  Je kunt de ondertiteling inschakelen om het eea beter te volgen.

  Voorbeelden: “Rides 4 Kicks” of “Jett Gunther” … Vooral Jett, half Thai/half Amerikaan, is zéér informatief


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website