Beste lezers,

Als je een bankrekening hebt in euro en/of Baht in Thailand, maar je besluit toch weer naar je thuisland terug te gaan, kun je dan je tegoeden gewoon weer overboeken?

Ik hoorde namelijk dat hier heel moeilijk over wordt gedaan door de Thaise instanties. Klopt dit?

Groet,

Robert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand vraag: Bankrekening in Thailand en volledig saldo overboeken naar je eigen land?”

 1. Ger-Korat zegt op

  Niet moeilijk bij de Bangkok Bank, kan tot 2 miljoen baht en ook in Euro en vanaf je mobiel of pc, geen documenten of andere zaken nodig.
  zie de link met alle info:
  https://www.bangkokbank.com/en/Personal/Other-Services/Transfers/Transferring-Out-of-Thailand/IFT-mB

  Maar ik zou het overwegen om het niet via de bank te gaan doen indien het baht zijn want dan krijg je een slechte koers bij de ontvangende bank in Europa. De koers van de Thaise baht is toch al laag dankzij al de investeerders welke hun gelden met miljarden dollars naar de VS terughalen of overboeken vanwege de hoge rente aldaar, ondanks het aantrekkende toerisme in Thailand wat daar tegenover staat maar dat is maar van mindere invloed op de koers dan de uitgaande gelden.

  Je kan als je een goede koers wil de bahts omwisselen in Euro bij de vestigingen van Superrich in Bangkok en dan contant meenemen naar Europa; mijn advies als het niet teveel betreft.

 2. William-Korat zegt op

  Dag Robert,

  Geen ervaring mee, maar heb hem wel bij favorieten staan.[link]
  Dat men zal kijken of de bedragen die je over wil maken kloppen met jou status in Thailand lijkt mij logisch.
  Men zal de herkomst van dat geldbedrag willen weten.

  Het linkje dan maar van lieden die dat doen

  https://www.deemoney.com/

 3. Jos zegt op

  Hoi Robert.

  Ja de bank instanties doen daar moeilijk over.maar als ik jouw was zou ik indien je een euro rekening hebt hier in Thailand zou ik dit overschrijven via Dee money, moet je wel een klein percentje op betalen, maar is veel goedkoper dan dat je je euro’s zou afhalen rechtstreeks van de bank, of zelf terug overschrijven, ik denk zelfs dat je je euro’s niet rechtstreeks terug kunt overschrijven.A;s je je euro’s zou afhalen van je rekening moet je daar zeker 2procent op betalen
  Thaise bath zou ik afhalen van je rekening en terug omwisselen op de vlieghaven in Survanabhumi bij superrich

  succes
  Jos

 4. Soi zegt op

  Kijk eens eerst even in de app van jouw bank. In de app van BKB bv ga je via ‘more services’ naar de button ‘international transfers’ en je krijgt 3 mogelijkheden: 1- een omleiding naar Western Union, 2- een Swift transfer en een 3- Prompt Pay International. Optie 2 werkt tijdens kantooruren.
  Vergeet niet in de app de het daglimiet en het transferlimiet in-/bij te stellen. Maar je kunt natuurlijk ook jouw bankfiliaal binnenlopen en aan de balie de overboeking in orde maken.

 5. Marino zegt op

  je kan het geld terug laten storten op je rekening in eigen land. Maar je moet wel kunnen aantonen vanwaar het geld komt en hoe het op je rekening is gestort. Via een overschrijving vanuit het buitenland ,dan geen enkel probleem. Maar heb je het cash meegenomen dan zal je het cash terug moeten meenemen. Ik heb enige tijd geleden een 73 jarige man geholpen met 13 miljoen bath die hij niet terug vond. 3 miljoen had hij gedurende 15 jaar cash op zijn rekening gestort. De overige 10 miljoen was een thaise spaarverzekering die nog 2 jaar liep,maar is terug gestort naar zijn rekening in Nederland,mits aftrek van bankkosten.

 6. Michiel zegt op

  Beste Robert,

  Bij de Bangkok Bank kan dat gewoon met euro’s, echter niet meer dan je uit Nederland hebt gestort en met een (extra) provisie van 1%

  Groet,
  Michiel

 7. johnkohchang zegt op

  In thailandblog 30 juli 2019 is een vergelijkbare vraag gesteld.
  Er zijn heel veel reacties op. Deel ervan is niet bruikbaar omdat er iets anders wordt beantwoord. De wel bruikbare zijn deels: ja het kan en deels: het kan niet.
  Ik zal nog eens verder zoeken want in verleden had ik dezelfde vraag. Na overleg met mijn bank, krungthai bank, heb ik toen een eurorekeniing geopend. Daarom stort ik in euros geld waarvan ik niet zeker weet of ik het in Thailand ga gebruiken. Ik kan het dan niet gewoon overmaken maar op een apart formulier dat de bank gebruikt dien ik aan te geven dat het vanuit het buitenland is binnengekomen. Terzijde, ik stuur het gewoon vanuit mijn nederlandse bank naar mij eurorekening in Thailand.
  Terzijde, ik maak soms ook via wise geld over naar Thailand. Dat wordt door Wise omgezet , tegen gunstige koers, in Thaibaht. Tijdens de stappen die je doet wordt ergens gevraagd waar het geld voor is.
  Ik zal nog even verder zoeken want ik herinner me ergens een tekst van een nederlandse bank gezien te hebben die meldt: alleen geld dat vanuit het buitenland thailand is binnengekomen kun je naar buitenland sturen.

 8. Soi zegt op

  Voor al diegenen die denken ooit euro’s terug te storten van TH naar NL en om allerhande latere gepieker te voorkomen zou ik adviseren Wise te gebruiken. Laat alle euro’s op je euro-rekening bij Wise storten; transfereer een aantal euro’s in baht naar je bank in TH op momenten van behoefte; hou het overige als saldo aan- je trekt er nog rente van ook. https://www.thailandblog.nl/?s=Wise+rente&x=0&y=0
  Blijft over de ThB 800K tbv een Non-O: zie mijn eerdere reactie.

 9. Erik Kuijpers zegt op

  Ik heb dat gedaan vanaf mijn rekening bij Kasikorn. Men vroeg bewijs van binnenkomst van dat geld en dat staat in het bankboekje, er is een speciale code voor. Zoek daarbij de overboekingen van de buitenlandse rekening naar Thailand. Mijn THB werd in Thailand omgerekend naar Euro en overgemaakt naar ING NL. Kostte 48 uur.

  Denk er aan, overboeken naar jouw IBAN gaat met een tussenstap en daarvoor heb je een apart IBAN nummer en adres nodig van een ‘international office’ van jouw NL bank. Vraag dat op bij hun helpdesk.

 10. Ger-Korat zegt op

  Als je bij de grootste bank van Thailand zonder ene vraag of verklaring van wat ook zelfstandig tot 2 miljoen Thai baht of zelfs in verschillende valuta’s geld naar het buitenland kan overboeken, dan lijkt de opmerkingen over iets te moeten aantonen dat het uit het buitenland kwam etc. onterechte vragen te zijn van misschien een lokale vestiging en zeker niet die in Bangkok. Regels worden er door de Nationale Bank voorgeschreven en als het van de Bangkok Bank niet hoeft dan begrijp je dat de andere banken dat ook niet verplicht zijn. Lijkt iets achterhaald, oud de oude doos.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website