Beste lezers,

Ik weet dat mijn vraag in de loop der jaren op Thailandblog al is beschreven maar alsnog heb ik een vraag over trouwen in Thailand met een Thaise.

Welnu onze situatie is als volgt, mijn vrouw woont sinds 2013 in Nederland zij heeft inmiddels het Nederlandse paspoort en wij zijn natuurlijk getrouwd voor de Nederlandse wet. Nu willen wij onze relatie ook bezegelen in Thailand en willen daar ook getrouwd zijn.

Ik heb regelmatig inzendingen gezien die gaan over dit onderwerp maar niet over de situatie als je al wettig getrouwd bent in Nederland (of het is mij ontgaan).

Nu mijn vraag, Kan je je Nederlandse huwelijk gewoon laten inschrijven in Thailand of moet je dezelfde procedure volgen als zijnde niet getrouwd en welke formulieren heb je nodig als je je huwelijk WEL kan inschrijven, Voor de duidelijkheid mijn vrouw heeft zowel de Thaise als de Nederlandse nationaliteit en ik ben natuurlijk Nederlander. Graag informatie want wij gaan in Februari 2018 weer naar Thailand en willen het daar ook officieel maken.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Chiang Moi


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: In Thailand trouwen als je al wettig in Nederland getrouwd bent?”

 1. Erik bkk zegt op

  Met de juiste papieren gelegaliseerd door BuZa en Thaise ambassade en vertaald in Thailand is het zo gedaan in Thailand op de Amphur. Ik heb het ooit gedaan maar kan me de details niet meer herinneren.

 2. Jan R zegt op

  officieel kan je maar éénmaal met een bepaald persoon trouwen (en getrouwd zijn) en als je dat nóg een keer wilt doen moet je eerst (officieel) scheiden. Lijkt me niet logisch.

  Je kan wel een traditioneel huwelijk aangaan (trouwen voor boeddha) want zo’n huwelijk is niet rechtsgeldig.

 3. John Chiang rai zegt op

  Je zou deze vraag het beste aan de Thaise ambasade kunnen voorleggen.
  Volgens mij bestaat er een mogelijkheid,dat je de Nederlandse huwelijks papieren op de Thaise ambasade kunt laten authenticeren.
  Ze worden dan voorzien van stempels,die een garantie geven van echtheid.
  Met deze door de Thai ambasade gecontroleerde papieren,zou je het huwelijk kunnen laten inschrijven.
  De zelfde weg,alleen in Thailand de Nederlandse ambasade, zou je ook moeten gaan,om een Thaihuwelijk te laten inschrijven in Nederland.

 4. HansNL zegt op

  Je Thaise echtgenote, gezamelijk met een Thaise en een Nederlandse getuige, gaat in de Amphur haar huwelijk registreren met de vereiste vertaalde en in Nederland gelegaliseerde papieren die ook nog eens gestempeld moeten zijn in Chang Wattana.
  Jouw aanwezigheid wordt in deze eigenlijk getolereerd.
  Maar je kan niet in Thailand weer in het huwelijk treden, je bent immersion al getrouwd?

 5. Ruud zegt op

  Als je al in Nederland wettelijk getrouwd bent kun je dat niet nog een keer in Thailand.Wel kun je in Thailand een religieus huwelijk sluiten dat is geen probleem.

 6. Khemtong zegt op

  Beste Chiang Moi,

  Je kunt je huwelijk van Nederland in Thailand als volgt laten registreren:

  1) vraag een internationale huwelijksakte aan bij de gemeente (deze is in het engels opgesteld)
  2) Deze akte moet je laten legaliseren bij het ministerie van Buza in Den Haag
  3) Daarna moet je de akte nogmaals laten legaliseren bij de Thaise ambassade in Den Haag
  (deze stap kun je overslaan, maar dan moet je het geheel nogmaals legaliseren op de ambassade van NLD in BKK. Aangezien Buza en Thaise ambassade redelijk dichtbij elkaar staan en de legalisatie op Buza vrij snel klaar is zou ik dit willen adviseren. Scheelt je in BKK een trip naar de ambassade)
  4) In BKK ga je naar het ministerie van Buza in BKK. Daar moet je de akte naar het Thais laten vertalen (er lopen daar voldoende mensen van vertaalbureaus rond die je wel willen helpen om eea te vertalen)
  5) Nadat je het geheel vertaald hebt moet je oude en nieuwe akte laten legaliseren op Buza in BKK
  (De mensen welke je hebben geholpen bij het vertalen, kunnen je ook verder helpen bij de legalisatie op Buza in BKK (ergens op de 3e of 4e verdieping van hetzelfde gebouw als waar je de akte hebt laten vertalen)
  6) Na een aantal dagen kun je de akte ophalen en kun je je huwelijk laten inschrijven bij de gemeente (Ampur)

  Neem voor de zekerheid ook een kopie mee van beide paspoorten en inreisstempels.

  Tip: Als je huwelijk is ingeschreven, vraag om een uittreksel bij de gemeente (Ampur). Mocht je ooit een jaarvisum aanvragen, zou je de akte als bewijs kunnen toevoegen.

  Succes.

  Khemtong

  • Piet zegt op

   Hoi Khemtong,

   Jou verhaal klopt helemaal.
   Mijn vrouw en ik hebben het enkele jaren ook zo gedaan en werkte perfect.
   En inderdaad er loopt veel hulp rond het Ministerie van BUZA in BKK die je voor een klein bedrag graag willen helpen, ook vertalen van de documenten regelen zij.
   P.s als je al je papieren hebt en gaat inschrijven bij de Ampur waar je vrouw vandaan komt Niet vergeten 2 getuigen mee te nemen (wij hebben toen de ouders van mijn vrouw meegenomen)

   Succes
   Gr. Piet en Duangchai

  • Jan zegt op

   geheel goed op punt 3 na
   Alle NL documenten moeten door BuZa gelegaliseerd zijn en daarna door Thaise ambasade in Nederland.
   Alle NL documenten kun je tegenwoordig in het engels krijgen dus geen vertaling nodig.
   Alle Thaise documenten van Thailand moeten door Thaise BuZa gelegaliseerd zijn en daarna door NL ambassade in Bangkok. Moeten wel eerst in het Engels vertaald zijn. ga niet na de office tegen over de NL ambassade daar betaal je echt veel te veel.
   Kan absoluut niet anders om heb dit onlangs bij de hand gehad en deze uitleg gekregen op de NL Ambassade.

 7. henry zegt op

  Als U in Thaulamd bent uw Nederlandse huwelijksakte laten legaliseren op de Nederlands ambassade en dan laten vertalen naar het Thais en laten legaliseren op het Thaise ministerie van Buitenlamdse Zaken. En dan uw huwelijk registreren op een Thaise Amphur.
  Waarom laten legaliseren op de Nederladse ambassade in Thailand en niet in Nederland. Wel om de eenvoudige reden, dat de handtekening van de Nederlandse ambtenaar niet is neergelegd bij BZ van Thailand en die van de Nederlandse consul wel.

 8. Jos van Overveld zegt op

  Beste Chiang Moi

  Je moet bij de gemeente waar jullie wonen een internationaal trouwakte gaan vragen(Engels) daar krijg je gelijk een stempel van de gemeente op die akte.
  Vervolgens ga je naar ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag,daar moet je die akte laten legaliseren.
  Laatste stap is naar de Thaise ambassade om de laatste stempel op die akte te laten zetten.

  Met dat document kan je als je in Thailand ben, Laten vertalen naar Thai’s letter.
  Daarna kan je bij de gemeente in Thailand jullie laten registreren dat jullie getrouwd zijn.

  Succes Jos

 9. Frankc zegt op

  Beste reageerders, wellicht ben ik dom, maar ik begrijp niet waar dit allemaal voor nodig is. Je bent toch getrouwd? Dat blijkt toch uit de paspoorten? Is het alleen omdat men dat niet kan lezen in Thailand? Als je naar Belgie of Duitsland gaat laat je toch ook niets registreren?

  • Chiang Moi zegt op

   In een paspoort staat niet vermeld of iemand getrouwd is ja of althans niet in het Nederlandse paspoort.
   Waarom wil je je huwelijk in Thailand laten registreren? Het geeft je meer mogelijkheden om een jaarvisum te krijgen in Thailand ivm pensionering en dat heb je in Belgie of Duitsland niet nodig.Je bent niet dom maar nu wel iets wijzer.

   • Frankc zegt op

    Zeker wijzer, dank je!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website