Beste lezers,

Ruim een maand zijn wij nu in Thailand en we hebben het vooral prima naar ons zin, maar het valt ons als toeristen vooral ook op dat discogedreun en ander nachtelijk kabaal hier omnipresent zijn. Wij zijn van het hoge noorden, van Chiang Rai en Nan, naar het diepe zuiden geweest, naar Had Yai en Songkhla, maar wij hebben vooralsnog alleen in Nan rustig geslapen.

Verder overal pestherrie, vele nachten wakker gelegen van deze, ongehoorde geluidstereur. Overal boomcars en knettermotoren, gedreun en getetter – er lijkt geen ontkomen aan! We hebben in de diverse hotels en resorts ook al volop andere toeristen gesproken met dito ervaringen.

Thailand gaat zo, toeristisch gezien, nog aan geluidshinder ten onder. Of vergissen wij ons?

Groet,

Jos

20 reacties op “Lezersvraag: Gaat Thailand, toeristisch gezien, ten onder aan geluidshinder?”

 1. Ria zegt op

  Misschien zijn goede oordopjes een optie??

 2. Erick zegt op

  Inderdaad, overal zoals je al zei… pestherrie”.
  We verblijven momenteel in Thailand en reizen heel Thailand door, maar overal waar je kom die verschrikkelijke pest herrie .

  Die Thaise glimlach is ook ver te zoeken , vooral onbeschoft gedrag. We komen bijna 2 keer per jaar in Thailand omdat ik een Thaise vriendin heb, maar het begint me meer en meer te storen.

  Groeten Erick

 3. jan zegt op

  U vergist zich niet.
  Ik heb in Thailand vooral geluidshinder ondervonden in kleinere plaatsen (dorpen) en er valt uiteindelijk niet over te praten om die last te verminderen. De enige optie is vertrekken en niet meer terugkomen 🙁
  Dat was voor mij een van de redenen om in de stad te gaan verblijven maar daar is het soms ook niet uit te houden.
  Een Thai houdt weinig tot geen rekening met anderen maar dat is in ons Nederland ook vaak al zo…

 4. Cees 1 zegt op

  Ja jullie vergissen je. Want de jeugd heeft geen last van de herrie. Omdat die zelf aan het feesten zijn. En anders slapen ze er gewoon door heen. Je zult een slaapplaats moeten zoeken die niet in het uitgaans gebied ligt. Er zijn genoeg hotels of guesthouses die in een zeer rustig gebied liggen. Zijn vaak ook nog goedkoper.

 5. Willem zegt op

  Als je een goedkoop hotel boekt boen of naast een bar dan kan dat gebeuren,ikben al een aantal keren in Thailand geweest,maar boek altijd een hotel net naast het uitgaansleven gebied ongeveer 1km,nooit geen last.

 6. Willem zegt op

  Haha Jos,

  Ik begrijp wat je bedoel.
  Ik ga over 6 weken naar Phuket. Ik heb vanwege alle herrie een hotel in Katabeach besproken. Het ligt iets vanaf het strand en daardoor heerlijk rustig. Dat het en erg schoon en met een goed wifisignaal is, is meegenomen. Voor 20 euro per nacht dus mij hoor je niet klagen.
  suc6 met de disco.

  gr Willem

  • Jos zegt op

   Ietwat bizar, de reactie van Cees op mijn notities over de alom aanwezige geluidsterreur in Thailand. Terreur is terreur, ook al vind de jeugd het nou nog zo mooi! Ben dus bang dat Cees zich vergist als hij doorsnee hotelgasten in Thailand, die na alle indrukken van dit prachtland gewoon een beetje nachtrust nodig hebben, de rijstvelden in wil sturen, waar het monotone gedreun trouwens ook vaak onontkoombaar is.

   • Cees1 zegt op

    Wat is er zo bizar aan een goed advies. Als je niet tegen herrie kan. Zoek het dan niet op.
    Je kunt toch niet verwachten dat iedereen om 9 uur gaat slapen. Ik zoek altijd een slaapplek niet in de buurt van het uitgaansleven is. En jij vind dus dat muziek maken terreur is. Nou dan zul je een hoop lol hebben. En voor een rustige slaapplek hoef je. Zoals andere mensen hier al aangaven heus niet de rijstvelden in. Zijn zat hotels die erg rustig gelegen zijn.

 7. Wim zegt op

  Hier in het noorden kun je nog overal rustig slapen.
  Als je in kleine dorpen slaapt kan het wel eens te rustig zijn aangezien er om21 uur niets meer open is.
  Maarja we gaan toch voor rust en om het echte Thaise leven te beleven.
  Gr Wim.

 8. Krank zegt op

  Hallo Jos,
  Zoals overal op de wereld, als je er middenin wil overnachten, zul je er ook middenin moeten slapen. Overal, zo ook in bijv Chiang Mai, kiest een verstandig mens een overnachtingsplaats die 500 tot 1.500 meter verderop ligt. Dan slaap je goedkoper en vind je rust. Op mijn vaste plek in Chiang Mai op 750 meter van de Night Bazar hoor ik s’nachts in mijn tuintje alleen krekels en mijn snurkende buurvrouw.

  Dat je veel klagende toeristen spreekt met vergelijkbare ervaringen lijkt me voorspelbaar. Dit soort van toeristen zoekt elkaar overal graag op, om te vertellen hoe erg het allemaal is. Kennelijk vindt men dat heerlijk? Waarschijnlijk zijn al die mensen met klachten zelf, steeds heel er stil als het er op aan komt (of toch niet?) Ik ben in ieder geval blij dat zij niet de moeite nemen om bijvoorbeeld mijn fijne plekje te zoeken en te vinden. Zo blijft de rust daar bewaard.

 9. Loeng Johnny zegt op

  Ik word hier wakker van het hanengekraai, die beesten hun wekker staat wel niet juist afgesteld!!! Maar zalig om zo wakker te worden

  Ik moet wel zeggen, dat hier iemand in de buurt graag aan karaoke doet, en heel de buurt mag meegenieten van zijn kattengejank!!! Meestal is dat in de dag of ’s avonds!

  Ik woon dan wel in Warin Chamrap even buiten Ubon Ratchathani.

  Ik denk dat je idd rustige plaatsen dient op te zoeken!

  • r zegt op

   Hallo.

   Ook ik word soms wakker door het hanengekraai, dat door hun koppige wekker normaal twee uur later zou moeten zijn.

   En nochtans wonen wij met moeite op één km van het altijd bruisend nachtleven leven van Pattaya, op 3th road in een kleine zijsoi, op nog geen 800 meter van soi Bhuakao, waar het heel druk is met veel lawaai.

   Voor de rest hoor je hier niks, af en toe een auto of scooter, en af en toe een boomcar, daamee bedoel ik mss 1 per week.
   Liep deze nacht om half vier in de soi rond, en je zag niks of niemand.

   Zo kan het dus ook in de drukste badstad van Thailand, en je moet echt geen km’s buiten het stadscentrum gaan verblijven.

   Groet.

 10. Erik zegt op

  In toeristische centra discogedreun en het gebrom van scooters de ganse nacht. Maar op het Thaise platte land geen haar beter. De ganse nacht hondengeblaf en tegen de ochtend hanengekraai. Om te zwijgen van de ander nachtelijke dierengeluiden wegens open huizen. Tijdens de dag is het er rustiger wegens de hitte. Doe dan een dutje bij een ventilator. Zalig !

 11. theoS zegt op

  5555 ! Welkom in Thailand, niks aan te doen. Thais zijn gek op zeer luide muziek en dat zal altijd zo blijven. Zoals gezegd door anderen, zoek een rustige plek op of zoek een andere oplossing. Er mag wettelijk tot 2300 hr luide muziek of lawaai gemaakt worden, daarna kun je de Hermandad bellen. Soms helpt het en soms niet. Ik heb mijn slaapkamer ramen geisoleerd en wanneer die gesloten zijn en airco aan hoor ik praktisch niets meer. Er bevind zich een openlucht karaoke tegenover mij met een braakliggend stuk land er tussen, dus dat zegt wel wat.

 12. Jasper zegt op

  Inderdaad, je vergist je.
  Snachts is de hele provincie waar ik woon (met uitzondering van het eiland Koh Chang) muisstil. 98 procent van de bevolking gaat hier met de kippen op stok. Ach, en die ene gek met een “discoauto” die 1 x per week door de hoofdstad hier rijdt bederft de pret niet…

 13. Lung addie zegt op

  Het is zo een beetje als kort bij het vliegveld of net naast een spoorweg gaan wonen en dan mekkeren dat er vliegtuigen landen, opstijgen of er treinen voorbijrijden. In Thailand gaan zowat alle festiviteiten en vermaken door in open lucht. Dat brengt idd geluidsoverlast met zich mee. Maar wie was er eerst? De toevallige toerist of de vaste bewoners met hun eigen levenswijze? Ga je dit als toerist willen veranderen omdat je rustig en ongestoord wil slapen maar toch met je neus kort bij alles wil bij zitten? Ga een eindje uit de stad verbljjven en je zal alle rust hebben die je verlangt, op de geluiden van de natuur na, maar ja, dan kan je er over klagen dat er NIETS te zien of te beleven valt. Hier in mijne “jungle” is het bijzonder rustig, vooral omdat er geen toeristen komen die elke dag willen feesten en dan, als ze goed uitgefeest zijn, rustig tot de middag willen slapen.

 14. Rudi zegt op

  Alle geluiden die je hoort zijn eigen aan dit land.
  En jawel, ook jeugd die graag feest viert.
  Die gelukkig niet zo aan banden wordt gelegd zoals in Europa. Die nog mogen feesten.
  Wees daar gelukkig om, en ga niet zeuren.

  Of moet ik gaan zeuren over luidruchtige toeristen die de ganse omgeving aan hun gesprek willen laten deelnemen.
  Die uitgelaten terugkeren naar hun kamer – na middernacht en het ganse hotel op stelten zetten.
  Of die lekker ’s nachts gaan zwemmen zonder rekening te houden met slapende mensen.
  Die restaurants op hun kop zetten door luidruchtig hun dagervaringen te vieren bij het dineren.
  Die ’s nachts op het terrasje van hun bungalow gaan zitten drinken zonder rekening te houden met hun buren.

 15. Trui zegt op

  Al acht jaar trekken wij door Thailand, prachtig en de laatste jaren zijn we blijven hangen in Hua Hin. Leuke stad, familiair met veel gepensioneerden. helaas hebben wij per jaar moeten verhuizen van het ene huis huis, van de ene condo naar een andere condo! Reden omdat wij overal lawaai hoorden.Voornamelijk muziek uit de barretjes die snoeihard aan staat. Ook heel veel hondengeblaf als je dicht bij een tempel woont. En nog veel meer……!
  De thaise bevolking heeft daar geen last van, zij veroorzaken het lawaai, maar kunnen ook goed slapen!
  Uiteindelijk hebben wij een condo gevonden, heel rustig aan het strand en we woonden er al drie jaar rustig, totdat wij dit jaar weer kwamen om te overwinteren en ja hoor, er werd 11 december een bar geopend, East lounge topfloor bar. Gelukkig ver genoeg dachten wij…..! Plus het was een loungebar, muziek die niet luid zou staan! Dus niet want er worden bandjes uitgenodigd, zangeressen en dj’s. En…geen hond die komt.
  Het hele complex waar wij wonen heeft last van snoeiharde muziek tot 2 uur in de nacht! Wij hopen dat het naastgelegen Bangkok hospital zal gaan klagen!!!! Oordopjes helpen niet.
  Dus gaat Thailand ten onder aan geluidshinder, dan moeten wij volmondig met ja bvestigen!
  Wij zijn intussen toch weer op zoek naar een alternatief……!!!!!

 16. Jos zegt op

  Uiteraard heb ik alle reacties van de forumleden op mijn vraag over de in Thailand alom aanwezige lawaaiterreur met grote belangstelling gelezen.
  Eerstens valt mij op dat de permanent in Thailand woonachtigen nogal van idee verschillen met de passanten, de toeristen en de overwinteraars. Kennelijk hebben de residenten hun manier gevonden om zich van alle kabaal af te zonderen, iets waar toeristen niet de tijd voor hebben.
  Ik herinner mij de uitspraak van de toenmalige Thaise premier Thaksin, die door de NL-tv in de Bangkokse wandelgangen werd geinterviewd over de opbrengst van de grootscheepse inzamelingsactie in ons land voor de slachtoffers van de tsunami. ‘Wij hebben uw offerandes niet nodig’, zei de premier. ‘Wij hebben uw toeristen nodig! Kom naar Thailand. Zodat wij de kamermeisjes in de hotels niet hoeven ontslaan en zodat onze bakkers hun broodjes kunnen blijven bakken voor onze gewaardeerde westerse bezoekers.’
  Het spreekt vanzelf dat bezoekers aan Thailand zich als gast dienen te gedragen en zich moeten schikken naar de lokale huisregels. Maar welke goede gastheer of gastvrouw regelt z’n zaken thuis nou zodanig dat zijn gewaardeerde gasten ’s nachts dikwijls geen oog dicht kunnen doen door herrie van de luidruchtig feestende jeugd?
  Jan schreef dat Thais van huis uit niet of nauwelijks rekening houden met anderen. Die opmerking van een kenner, van iemand die hier woont, laat mij maar niet los.

  • Soi zegt op

   Beste Jos, wat Jan zegt dat klopt als een bus, maar je kunt het nog anders zien, nml dat de Thai zich niet bemoeit met een ander, en dat hij weet hetzelfde te kunnen verwachten van die ander. Ook spreekt men elkaar niet aan op elkaars (al dan niet vervelend) gedrag. Maar dat gebeurt in meer non-confronting societies, van welke zuid-oost Azië er vele kent. Een houding als deze kent prettige, maar o zo vele destructieve kanten. Prettig omdat ook farang zo goed als alles kunnen doen wat hen begeert en gerieft, destructief: zie elke ochtend de Thaise nieuwsberichten op tv.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website