Beste lezers,

Hallo, ik heb een vraag maar weet niet of dat ik hem hier kan en mag stellen. Wij gaan als het doorgaat kerst door brengen in Thailand. We gaan 5 dagen naar Bangkok 5 dagen naar Chiang Mai en dan nog 5 dagen naar Pattaya.

Is dit nog wel te doen met al die demonstratie’s? We reizen met kinderen.

Sommige mensen zeggen namelijk nu al dat het niet mogelijk is om dingen in Bangkok te zien. Niet veilig. Kunnen jullie ons advies geven?

Misschien kunnen we nu nog dingen regelen. Alvast hartelijk dank.

Groetjes,

Tanja


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Kunnen wij wel naar Thailand reizen met die demonstraties?”

 1. H. Numan zegt op

  Ik zou niet weten waarom niet. Bangkok is zo groot als de provincie Utrecht. Er wordt gedemonstreerd op een paar plaatsen. Als er in de stad Utrecht een paar demonstraties plaats vinden, vermijdt je dan Amersfoort?

  In de meeste gevallen zijn de demonstraties vreedzaam. Toeristen worden echt niet lastig gevallen. Ze vragen hooguit of je een foto van ze wilt maken.

  Verder verplaatsen jullie je waarschijnlijk per taxi of per touringcar. De chauffeurs daarvan gaan met een grote boog om alle demonstraties heen.

  Dus veel plezier hier!

 2. JacquesKoppert zegt op

  Tanja, maak je geen zorgen. Ik ben net 6 dagen in Bangkok geweest. Overal heen geweest, zelfs naar de demonstraties. Het verloopt in een sfeer zoals je die in Nederland hebt op Koninginnedag. Met skytrain en metro kom je (bijna) overal. Laat je voorpret niet bederven door berichten van sommigen, die waarschijnlijk niet eens in Bangkok geweest zijn.
  De enige onveiligheid waar je mee te maken krijgt is het chaotische verkeer. Maar als je als voetganger op de stoep blijft lopen en goed uitkijkt bij het oversteken heb je geen problemen.
  Een plezierige vakantie toegewenst in het altijd boeiende Thailand.

  • Rob zegt op

   Ls,

   Een vraagje. Als je vanaf het vliegveld van Bangkok naar Don Mueang moet rijden voor een binnenlandse vlucht moet je rekening houden met extra reistijd ivm de demonstraties of kan je van de ‘normale reistijd ‘ van ongeveer 70 minuten uitgaan ?

   Vr.gr Rob

  • Tony Ting Tong zegt op

   Nog geen enkele demonstrant in Chiang Mai gezien. Ik denk dat het chaotische verkeer een vele malen grotere bedreiging is voor jullie gezin dan de demonstraties in BKK.

 3. BA zegt op

  Kan het alleen maar met bovenstaande reacties eens zijn. Zelfs als je naar de demonstraties zelf gaat is er nog niks aan de hand. Als je vervolgens een straat verder bent dan is het gewoon business as usual in BKK.

 4. jeffery zegt op

  Tanja,

  ben net terug van bangkok.
  ook wij hebben de demonstraties wel gezien , maar geen last van gehad.
  Ben het ook geheel eens met bovenstaande reacties, maar ik zou wel het nieuws goed in de gaten houden en je programma in bangkok niet teveel vastleggen.
  5 dagen bangkok is zo wie zo voor veel mensen te lang.
  Voor een enkeling kan het verblijf in bangkok niet lang genoeg zijn.
  Toeristen worden meer dan vriendelijk behandeld ,ook in bangkok.

  jeffrey

  • Bangkokker zegt op

   Klopt, voor veel mensen is 2 a 3 dagen genoeg….voor mij is dat onbegrijpelijk!
   Ik ben er nu 9 dagen achter elkaar geweest en het is me weer prima bevallen. Ik verveel me er nooit.

 5. Klaus Harder zegt op

  Ben met Thaise kennis op een demonstratie geweest.
  Heel vreedzaam, er worden toespraken gehouden, waar iedereen dan toestemmend op een fluitje fluit. Kreeg ook een lintje met fluitje om, werd uitgenodigd om foto’s te maken, ook werd met mijn camera een foto van mij gemaakt. Nog met de auto een andere demonstratie gepasseerd, zo ver ik het kan beoordelen, business as usual in Bangkok.

 6. tanja zegt op

  Hallo allemaal
  Hartelijk dank voor alle reactie’s. We gaan der van uit dat de reis gewoon door kan gaan en hopelijk vreselijk genieten van volgens ons een mooi land. Tips zijn altijd welkom. Bedankt groetjes tanja

 7. Ton Donders zegt op

  Nou ja,…….. naar Pattaya met kinderen? Alleen naar Jomtien Beach gaan dan, maar dan zijn er wel veel betere stranden te bedenken. Het enige de moeite waard wat je zou missen als je niet naar Pattaya gaat is het “Sanctuary of Truth” (even googelen als je het niet kent).

  • Johan zegt op

   Pattaya park, kartracing, strand bij Naklua, Nong Nooch garden, dagje naar Koh Chang, Ripley’s believe it or not, hoezo niet met kinderen naar Pattaya, ga je ook niet met kinderen naar Amsterdam dan? Beetje rare reactie.

 8. Frank v Hamersveld zegt op

  Geen problemen in BKK te verwachten, natuurlijk altijd op je hoede zijn, zeker met kinderen. Maar zoals hierboven al gemeld, BKK is net zo groot als provincie Utrecht. Kleine kanttekening en suggestie, draag geen geel shirt of rood shirt in de buurt van demonstraties. Je wordt ook als farang al snel gezien partij te hebben gekozen. Ook mee doen aan de demonstraties als toerist (farang) kun je beter laten, de thaise politie ziet “ons” liever niet op deze plek en zou zeker niet op een fluitje blazen zoals hierboven vermeld. Het is nu best rustig, maar alles kan daar ook van de ene op andere dag omslaan, en dan wil je toch geen partij gekozen hebben? (zeker niet als je op vakantie bent met kids.)
  Veel Plezier, ik ben ook snel weer terug. ps. Over de opmerking dat er in Pattaya met/voor kids niets te doen is, doet te kort aanPattaya. Dus even door googelen en niet stoppen bij: Sanctuary of Thruth.

  Franky

  • ton donders zegt op

   @ Franky,
   Natuurijk is er van alles te doen, ook voor kinderen, in en om Pattaya. Maar echt, zoals ik Pattaya ken, is het moeilijk om het contact met sex industrie te vermijden als je op zoek bent naar zulke dingen voor kinderen. En alles wat je dan vindt is niks speciaals, dat heb je op vele plaatsen in Thailand. Maar, datr met gezegd, behalve dan het “Sanctuary of Truth” dat is volkomen uniek voor heel zuid oost Azie en ligt ook nog mooi buiten Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website