Beste redactie,

Met welke visa kan ik onderstaande op een correcte en wettelijke manier regelen aub?

In november 2014 huw ik met mijn Thaise vriendin en keer daarna alleen terug naar België. Eind januari 2015 vertrek ik dan definitief naar Thailand. Het probleem is dat ik slechts op 1 maart 2015 officieel gepensioneerd ben. Ik dacht een toeristenvisum aan te vragen voor 3 maanden (januari t/m maart) en daarop een non-immigrant “O-A” Visum.

Graag uw mening aub.

Hartelijk dank!

Paul


Beste Paul,

Het is niet zo dat je officieel op pensioen moet zijn. Om een Non-Immigrant “O-A” visum aan te vragen kijken ze naar je leeftijd en die moet minstens 50 jaar zijn.
Het Non-Immigrant “O-A” is dus voor jou een mogelijkheid, want ik vermoed dat je wel minstens 50 bent gezien je in maart officieel met pensioen gaat. Je kan hiermee een jaar in Thailand verblijven zonder het te verlaten. Je hoeft enkel elke 90 dagen een melding te maken bij Immigratie.

Indien je Thailand wil verlaten, kan dit met een Non-Immigrant “O-A”ook zonder problemen gedurende de geldigheidsperiode van het visum, want het heeft een Multiple-Entry. Bij elke binnenkomst zal je telkens een nieuw jaarverblijf krijgen. Kostprijs van dit visum is 140 Euro. Dit visum kan je, bij het einde van de verblijfsduur, telkens verlengen met een jaar. Kostprijs 1900 Baht. Let op – Een Non-Immigrant “O-A” kan je enkel aanvragen via de Ambassade in Brussel, dus niet via het Consulaat in Antwerpen.

Het is uw keuze natuurlijk, maar persoonlijk zou ik een gewoon Non-Immirgant “O” Single Entry aanvragen. Dit kan wel in het Consulaat te Antwerpen, maar ook in de Ambassade in Brussel natuurlijk. Het kost 55 Euro. Dit kan je krijgen op basis van de leeftijd van minstens 50 jaar, of op basis van je huwelijk. Zorg dan wel voor de nodige bewijzen van je huwelijk. Met dit visum kan je dan drie maand in Thailand verblijven. De laatste maand kan je dan naar Immigratie gaan en een jaarverlenging vragen. Kost 1900 Baht. Deze verlenging kan je krijgen op basis van 50 jaar, of op basis van je huwelijk en kan je jaarlijks verlengen. Je hoeft dan ook Thailand niet uit, enkel elke 90 dagen een melding maken bij Immigratie (eigenlijk niet meer dan je adres bevestigen). Indien je tijdens dat jaar toch Thailand wil verlaten, mag je met een verlenging niet vergeten een re-entry aan te vragen voor je het land verlaat of je verlenging vervalt.

Meer info en de voor te leggen bewijsstukken voor aanvraag van visum en verlenging, kan je terugvinden in het Dossier Visum Thailand: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Versie-2014-3-Bijlage-bij-Zestien-vragen-en-antwoorden.pdf
of
Consulaat Antwerpen: www.thaiconsulate.be/portal.php?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

Dit is allemaal correct en wettelijk, dus je hoeft je daarover geen zorgen te maken.

Heb je nog bijkomende vragen of is er iets niet duidelijk dan mag je het altijd laten weten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Vraag & antwoord: Naar Thailand maar nog niet gepensioneerd, welk visum heb ik nodig?”

  1. RonnyLatPhrao zegt op

    Om correct te zijn – met het Non-immigrant “O” is het verblijf 90 dagen daar waar ik schreef 3 maanden.
    Men wil hier wel eens een punt van maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website