Beste lezers,

Ik ga op 30 juni naar Thailand en wil ook Cambodja/Laos/Vietnam bezoeken. Kan ik aan de grens een visum laten maken? Ik reis per bus het land in.

Weet iemand hoe ik anders visa voor deze landen moet regelen?

Graag een reactie.

Groetjes

Jan


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Lezersvraag: Van Thailand naar Cambodja/Laos/Vietnam, hoe zit het met visa?”

  1. Gerard zegt op

    Dat kan in beide landen.

    $30 USD + 1 pasfoto.

    Visa on arrival, beide landen 14 dagen meen ik.

    Success

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. hugo zegt op

    Jan,
    Het eenvoudigste is een online visa aanvragen voor uw vertrek naar Vietnam, Cambodja en Laos.
    Het is vrij goedkoop, goedkoper dan te boeken bij de ambassade in België of Nederland en ge moet u ook niet verplaatsen.
    Op 2 à 3 dagen is dat geregeld en krijg ge uw brief voor visa per email toegezonden.
    Aan de grens gewoon uw paspoort afgeven en de ontvangen brief en u krijgt U visa ter plaatse.
    Goede reis

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. Rudy zegt op

    Dag Jan,

    We gaan ook naar Bangkok en Vietnam en hebben een Visum on arrival voor Vietnam geregeld via http://www.vietnamvisacorp.com.
    Wij betaalden hun 60 usd voor 4 personen en in Vietnam betaal je nog 25 usd per persoon.
    Je krijgt per mail ook documenten om al in te vullen en daar kan je dan een pasfoto op plakken.
    Kan je dan al op voorhand doen .
    Je kan dit blijkbaar ook in Thailand regelen maar daar doen ze dit niet in een weekend en moet je een paar d

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Sand zegt op

    Cambodja en laos kan aan de grens ,papieren krijg je daar ,alleen zien pasfoto’s bij.
    Vietnam heb je een verwijsbrief nodig,die kan je aanvragen via internet,rest regel je dan aan de grens ,ook pasfoto’s bij hebben. Je moet zelf even per land intikken of je bij je grensovergang die je wil gebruike. een visum kan krijgen( want voor toeristen kan dit niet aan elke grensovergang ,is gemakkelijk terug te vinden op internet)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. Jeroen zegt op

    Laos aan de grens 35Us Dollar . Cambodia aam de grens … hoort 30Us te zijn maar Scambodia rekent aan landborders vaak meer . Vietnam vooraf aanvragen .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. herbert zegt op

    Houd er wel rekening mee zodra je de grens overgaat en daarna weer terug gaat naar Thailand je visa voor Thailand nog maar 14 geldig is. Per vliegtuig 30 dagen het land in en over landsgrens 14 dagen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  7. Haki zegt op

    Die opmerking van Herbert, is dat correct? Dus als ik naar Thailand vlieg, dan visum krijg voor 30 dagen en, zeg, 2 dagen later per bus naar Cambodja ga voor een bezoek van een dag, dan weer terug ga naar Thailand, ik nog maar 14 dagen in Thailand op dat visum kan blijven, en het visum van 30 dagen, dat ik eerder bij aankomst in Thailand, dat 30 dagen visum niet meer geldig is?? Graag een reactie.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Dat is juist, maar het is 15 dagen “Visa Exemption”.

      Bij het verlaten van Thailand vervallen je eerder bekomen dagen.

      Wanneer je als Nederlander/Belg Thailand binnenkomt via een internationale luchthaven dan bekom je 30 dagen “Visa Exemption”. Is dit over land dan bekom je maximum15 dagen “Visa Exemption”.
      Alleen indien je de nationaliteit hebt van een van de G7 landen dan bekom je ook 30 dagen over land.
      Die 30 of 15 dagen “Visa Exemption” kan je wel nog altijd verlengen bij immigratie met 30 dagen. Kost 1900 Baht.

      Kijk op deze link onderaan de pagina bij **
      http://www.consular.go.th/main/th/customize/62281-Summary-of-Countries-and-Territories-entitled-for.html

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Roy zegt op

      De opmerking van Herbert is correct.Als je Thailand verlaat met een tourist visa vervalt deze.
      En kom je nadien Thailand terug binnen krijg je een nieuwe visa voor 14 dagen overland en 30 dagen als je met het vliegtuig komt.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website