Thailand lezersvraag: Procedure op de luchthaven van BKK?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 augustus 2021

Beste lezers,

Als het goed is arriveren wij op 31 augustus in Bangkok met vlucht KL0819. Wat is de procedure op de luchthaven van BKK?

Onze hond gaat mee en wordt door familie opgehaald van BKK airport. Echter het is niet toegestaan om de luchthaven van buiten af te betreden.

Graag reactie.

Groet,

Anton

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand lezersvraag: Procedure op de luchthaven van BKK?”

 1. Founding Father zegt op

  Zelf ben ik ook met KLM en exact het zelfde vluchtnummer gevlogen in juli.

  De procedure op het vliegveld in Bangkok is als volgt:

  Na de landing kun je uitstappen en wordt je begeleid naar de eerste check op het vliegveld.

  Je krijgt hier een stoel en nummer toegewezen, waarna medewerkers de papieren komen controleren.

  Zij kijken naar het volgende: CoE, ASQ boeking, reisverzekering, T8 formulier, negatieve covid test en alle andere papieren zoals bijvoorbeeld je boardingpass van Schiphol.

  Dit hele proces duurt ongeveer 30 minuten en daarna kan je doorlopen om je paspoort, CoE en temperatuur te laten controleren.

  Als dat gebeurd is ga je rechtsaf richting de Immigratie en na ongeveer 500 meter kun je alleen linksaf, richting de Immigratie.

  Er staan overigens overal goed Engels sprekende medewerkers om je te begeleiden, dus het kan haast niet fout gaan.

  Bij de Immigratie volgt wederom een check op alle papieren en wordt ook de arrival / departure card bekeken.

  Daarna de laatste paspoortcontrole om een stempeltje in het paspoort te krijgen.

  Als dat geregeld is kan je doorlopen om de koffers op te halen. Er is slechts 1 bagageband open dus hier kun je wederom niet verdwalen.

  Als je koffers opgehaald zijn, loop je door richting de uitgang.

  Een medewerker zal vragen om je ASQ boeking, zodat hij / zij de taxichauffeur kan oproepen. Zelf kan je dan even een kleine 10 minuten wachten voordat je de taxi in mag.

  Al met al duurde dit hele proces bij mij ongeveer 45-60 minuten en vond ik alles zeer goed geregeld.

  • Ko zegt op

   Hij vroeg hoe het met de hond moest,, daarschrijf je niks over.

   • Founding Father zegt op

    Dat was inderdaad zijn 2e vraag, na “wat is de procedure”.

    Zelf heb ik overigens geen hond. Vandaar dat die 2e vraag niet beantwoord is.

    Misschien heb jij wel de juiste informatie beschikbaar Ko?

   • Founding Father zegt op

    Nu ik het nogmaals lees, wordt daar helemaal geen vraag over gesteld

    Enkel een mededeling.

 2. Ko zegt op

  Heb je het al gevraagd aan de dierenarts op het vliegveld? Ik neem aan dat je daar al contact mee hebt gehad in verband met het meebrengen van een hond. Zij zullen het toch moeten weten.

 3. haki zegt op

  Beste Anton!
  Gelet op alle strikte eisen van de Thaise immigratie en gegeven het feit dat ook dieren het virus bij zich kunnen dragen, vraag ik me af of je hond niet ook eerst in quarantaine moet? Ik hoop in november te gaan en mag 14 dagen in quarantaine en een hond niet? Moeten jullie trouwens zelf ook niet in quarantaine?

 4. willem zegt op

  Sinds wanneer is het niet toegestaan om de luchthaven te betreden? Ik heb in de afgelopen 1.5 jaar veelvuldig gebruik gemaakt van BKK luchthaven en nooit een probleem gehad er op te komen. Ook niet voor een overstap van airportlink naar een bus of omgekeerd. Bij de ingangen scannen ze van afstand de temperatuur en je moet zoals overal ja aan de covid maatregelen houden. Of is er heel recent iets veranderd?

 5. John D. Kruse zegt op

  Beste Anton,

  Ik ben afgelopen zondag hier aangekomen en heb hetzelfde aangetroffen als de voorgaande heren hebben gezegd. Alleen aan welke dierenarts bedoelt heer Ko te refereren? Een dierenarts op Schiphol of die op Suvarnabhumi. U vliegt met de KLM begrijp ik. Vorig jaar wilde ik mijn thaise hond mee naar Europa nemen. Op het laatste moment heeft de KLM de boeking afgekeurd. Zelfde als met mijn kat. Zoals ik de toestand inschat zal dat heel moeilijk en misschien wel onmogelijk gaan worden. Zelfs als alle papieren voor de hond in orde zijn. Zoals een rabius inenting etc. De enige mogelijkheid kan zijn als uw familie met een taxi busje komt. Naar de ‘begane grond’ gaat ter hoogte van de aankomsthal en bagaje afhaal. Daar waar altijd de taxis staan of stonden en ‘m daar oppikken. Maar of het op die manier zou kunnen gaan? Waar woont uw familie in Thailand? Ik heb wel een telefoonnummer van iemand in BanPhe, die een busje heeft voor dit soort werk. Zit op dit moment in quarantaine in Pattaya.

  Groet John.

 6. Ko zegt op

  Is lezen nu zo moeilijk. Iedereen die een dier meeneemt naar Thailand dient daarvoor de juiste papieren te sturen naar de dierenarts op SUV. Foto van het dier, vluchtnummer, inentingen etc. Kan gelukkig allemaal per mail. Daar moet je langs als je de hond hebt opgehaald. Je krijgt de juiste papieren mee en daarmee, net als je koffers, langs een speciale douane balie. Weer papierwerk en dan sta je in de aankomsthal. Hoe het dan verder gaat weet ik ook niet? Normaal neem je je huisdier dan zelf mee, maar dat zal als je in quarantaine moet moeilijk gaan. Ik weet ook niet of afhalers de hal binnen mogen. Dus vragen aan de dierenarts op SUV.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website