Thailand lezersvraag: Kunnen Thai geen Euro rekening openen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 augustus 2021

Beste lezers,

Euro’s zenden (onze bankrekening naar hun bankrekening) vanuit Europa naar Thailand. Wij wonen in Belgie en hebben de Belgische nationaliteit. Volgens onze familie die in Thailand woont en de Thaise nationaliteit heeft, kunnen zij als Thai geen bankrekening openen in Euro.

Onze Euro’s worden door de banken in Thailand automatisch omgezet in Thaise Baht zeggen ze. Het zou voor hen, gezien de schommelende wisselkoersen van de laatste jaren (voor 1 Euro kregen ze tussen 36 en 45 Baht), voordelig zijn om die Euro’s te bewaren op een Eurorekening tot ze meer Baht krijgen voor hun Euro’s.

Is het waar dat een Thai geen rekening in Euro kan openen in Thailand? Wij in Belgie kunnen toch bijvoorbeeld een rekening openen in Dollar dus waarom zouden zij dan geen Eurorekening mogen openen?

Groet,

Pat

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Thailand lezersvraag: Kunnen Thai geen Euro rekening openen in Thailand?”

 1. ruud zegt op

  Misschien heeft de overheid liever dat de Thai hun geld in Baht aanhouden, om te voorkomen dat de bevolking zijn spaargeld in buitenlandse valuta belegt, waardoor de Thaise Baht kwetsbaar zou kunnen worden.

  En Belgie is Thailand niet, het is een land met andere wetten.

  Of dat zo is weet ik niet, maar als ze grote kantoren van alle banken – zoveel zijn het er niet – langs gaan, is het antwoord snel bekend.

 2. odilon zegt op

  Pat,ik laat je weten dat je bij een eurorekening in thailand ook een thaise rekening moet hebben, tenslotte betaal je tweemaal kosten. ik heb mijn eurorekening daarvoor opgezegd.De bank rekend je kosten op je eurorekening en kosten voor je euro op je je thaise rekening te plaatsen.Voor een eurorekening te openen is het niet zo simpel en vragen ze ook kosten het draait allemaal om geld in Thailand.Het beste is geld overmaken met Transverwise je betaald een eenmalige kost.Het is niet mogelijk voor een thais een eurorekening te openen.

  • Hans zegt op

   Odillon, vandaag nog € van mijn Thaise €-rekening op mijn vrouw haar Thai Baht rekening gezet. Daar komen totaal geen kosten bij te zien. Je krijgt de TT buying rate, wat gelijk is alsof je cash geld zou wisselen bij een wisselkantoor als SuperRich. Er worden ook geen kosten aangerekend voor het openen van een €-rekening, noch voor het hebben van een rekening gedurende het jaar of voor het gebruik ervan of om het even welke handeling zoals storten of afhalen. Ik betaal wel een kost bij mijn Belgische bank bij een internationale overschrijving (28€), ongeacht het bedrag, of het nu € of Baht zou zijn. Dit althans voor Krungthai. Je krijgt wel geen interest en er is geen garantie bij faling van de bank wat je wel hebt bij een Bahtrekening tot 1 mln.
   Randopmerking : in Belgie of Nl kan je ook geen Thai Baht rekening opene. En op een $-rekening krijg je geen intrest en betaal je ook geen kosten, net zoals in Thailand in feite.

   • winlouis zegt op

    Bij een Thaise Bank krijg je nooit de wisselkoers (Rate) van SuperRich of Wise. Zelfs bij de Thaise banken is er altijd verschil van de dagelijkse koers dat ze aanhouden, ik heb dat al meerdere keren nagekeken.

  • john koh chang zegt op

   gewoon als toevoeging het volgende. Met oa transferwise, tegenwoordig wise geheten, is het niet mogelijk euros te zenden naar een eurorekening ! Van je bank naar een thaise bank is het wel mogelijk euros te verzenden en rechtstreeks in je thaise eurorekening te deponeren. Maar het is wel bijzonder kostbaar.Je nederlandse bank rekent je een bedrag,de tussenbank, een andere europeese bank die het daadwerkelijke werk doet kost je geld en tenslotte je eigen bank diet het ook. Al met al een kostbare overboeking !!

 3. Eddy zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden voor mijn vriendin met haar thaise id en woonplaats een (Transfer)wise rekening geopend in euro’s. Het openen en aanhouden van euro’s is tot een bedrag van 15.000 euro gratis.

 4. Frsns zegt op

  Ja je moet een thairekening hebben en
  Daar bij een euro rekening bij laten zetten,er
  Zijn 2 mogelijk en wel je doet 800 euro storten
  Bij de bank of je doet van de thai rekening ongeveer
  30.000. Btat storten naar de euro rekening kan alleen
  Op de bank van Thailand en gaan er ongeveer 2 weken
  Over heen .voordat je het kan gebruiken.
  Dus je miet het van hier uit doen ,niet van het buitenland

  • john koh chang zegt op

   niet juist. je kunt uitstekend van een europeese rekening, eurorekening dus, naar een eurorekening bij een thaise bank storten!! Probleemloos, doe ik regelmatig. Maar kost je best wat. Drie banken in totaal rekenen kosten: je eigen europeese bank, een tussenbank, eveneens een europeese bank en tenslotte je eigen tahise bank waar je de eurorekening hebt!

 5. Lessram zegt op

  Kunnen ze geen (Transfer)Wise rekening openen met debetcard?
  Op Wise kun je namelijk simpel subrekeningen aanmaken in andere munteenheden.
  Zelf heb ik bij Wise een account met zowel een Euro-rekening, Baht-rekening, Dollar-rekening.
  Vanuit waar dan ook kan ik er geld op storten, bijvoorbeeld rechtstreeks van mijn ING rekening, en eventueel op het moment dat het mij uitkomt (voordelige koers) van de Euro-rekening laten omzetten naar de Baht-rekening.

  • john koh chang zegt op

   maar van je eurorekening bij wise kun je geen euros sturen naar je thaise eurorekening ! Wise doet denk ik allleen overboekingen waar valuta bij gewisseld wordt !

  • fenram zegt op

   Lessram — ik vraag mij af hoe dit kan ?
   Ik heb net nog eens op website van Wise gekeken, en er zijn nog altijd geen kaarten beschikbaar voor Thailand. Zodus ?

 6. janbeute zegt op

  Bij de Krungsri BAY, kunnen Thai een FCD rekening openen in Euro.
  Op het bankkantoor waar ik altijd kom in Lamphun zijn er twee farangs waaronder ik, en een lokale Thaise zakenman die regelmatig zaken doet in Europa.
  Uiteraard heb je daar dan ook een lopende rekening in Thai baht.

  Jan Beute.

  • john koh chang zegt op

   heb eveneens een eurorekening bij Krungsribank

 7. Karma Sonam zegt op

  Ik heb een euro rekening en een Thaise rekening.
  Bij Bangkok bank.
  Vanuit Holland 15 euro transfer kosten.
  Kosteloos op mijn Thai account overgemaakt.
  Perfecte service en vriendelijke medewerkers.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website