Lezersvraag: Is er in Thailand genoeg keuze voor een vegetariër?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 september 2017

Beste lezers,

Ik ben vegetariër en ga over een aantal weken naar Thailand. Ik vroeg mij of er in restaurants voldoende keuze is voor vegetariërs. Ik begrijp dat je vrijwel overal vlees kan laten vervangen door tofoe, maar dat bedoel ik niet. Een goede kok kan namelijk ook smakelijke vegetarische gerechten bereiden die iets verder gaan dan alleen het vlees te vervangen door tofoe.

Heeft iemand tips? Ook voor restaurants in Bangkok, Chiang Mai, Pattaya en Hua Hin?

Groet,

Robert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Is er in Thailand genoeg keuze voor een vegetariër?”

 1. Rene Martin zegt op

  Kijk eens op Holy cow website en mijn eigen ervaring is dat je wel redelijk makkelijk vegetarische kan eten. En als je er niet uitkomt zijn er altijd wel Indiaase en Italiaanse restaurants. Alhoewel de laatste meestal geen vegetarische kaas gebruiken.

 2. Jean zegt op

  Anchan vegitarian restaurant in chiang mai
  Zeer aantebevelen.
  Eigenaar is een thai/belg koppel
  Kijk maar eens of hun fb pagina
  Gr

 3. janee zegt op

  Er bestaat een zeer grote vegetarische traditie in TH-in feite in geheel oost-azie, die vooral geloof/buddism en Chinees is geinspireerd. Grote kunsten worden gepleegd om niet-vlees er toch heel erg vlezig te laten uitzien. Een typische maaltijd aldaar (lees nou eens eerst een goede reisgids) gebeurt met meer mensen en er worden allerlei schotels op de (chinees; ronddraaiende -heet in US-engels lazy susan) tafel geplaatst, zodat ieder kan nemen wat h/zij belieft. Elk krijgt daarvoor een kom/bord rijst.
  Verder is er in Th al minstens 40 jaar een andere sterke vegetarische beweging, die vooral erg goedkope Thaise-style (denk aan een kale garagebox met TL-lichten) eethuisjes/kamers bieden, heel vaak vlakbij staats/regeringsinstellingen, ”sala angsa wilat” of beter in de volksmond bekend als ”aharn jae”. Sommige weken in het jaar is het traditie om dan vegetarisch te eten. verwacht geen grootse gastronomische wonderen-in mijn studententijd heettte dat ”rijst met troep”. Een bord vol voor 25/30 bt. Is destijds gestart door de gouverneur van BKK, Chamlong, die later adviserend aan de regering is geworden en leider van diverse protesten.
  Maar: je bent vermoedleijk witneus, toerist, je spreekt/leest geen Thai dus dit gaat allemaal je neus voorbij. Maar weet dan dat er veel meer jonge toeristjes uit UK/AUS/USA naar Th komen die vaak ook heel erg niet-vlees zijn toegedaan en handig als de Thai altijd kan inspelen op de zotte wensen van dat witneuzenvolkje, biedt dus vrijwel elk toerist-restrt daar wel en antwoord op. Dat is niet zozeer tahu trouwens. Je mag zelf uitproberen of het naar je smaak is. Goede koks die WESTers voedsel goed toebereiden zijn trouwens erg schaars in TH, stel je daar op in.
  Die ouderwetse, goede reisgids biedt daar ook vaak raad in, incl. specialistische niet-vlees restrts. Of-in die oude vertrouwde guesthouses, die altijd met raad+daad hulp bieden zal deze vraag ook al 10/100-tallen keren zijn voorbijgekomen. Het bevreemdt mij elke keer weer dat mensen niet aan de meest voor de hand liggende oplossing: vraag ter plekke, denken en eindeloos cyberspace vervuilen.

 4. Arend Hart zegt op

  Als je de mogelijkheden om vegetarisch te eten in Thailand met die van Nederland vergelijkt, zul je ontdekken
  dat die een stuk minder zijn. Vooral als je kijkt naar de producten die op dit gebied in de supermarkt te koop zijn. Wat dit betreft loopt Thailand erg achter in vergelijking met Nederland. Mij verbaast dit altijd omdat ik dit in feite niet kan rijmen met het feit dat Thailand heet een Boeddhistisch land te zijn.’Mogen alle levende wezens verlost worden van het lijden en de oorzaken van het lijden’ is een gulden regel in het Boeddhisme. Het doden van levende wezens is dus eigenlijk niet toegestaan.
  Mijn ervaring is dat het behelpen is met vegetarische kost in Thailand. Jammer.
  In een restaurant moet je zeggen dat je ahaan tjee wil als je vegetarisch wilt eten. Is niet altijd makkelijk.
  Veel succes.

 5. Jose de Waard zegt op

  Als vegetarische fietsers hebben wij tot in de kleinste dorpjes altijd goed kunnen eten.
  Als er echt geen Engels gesproken werd, mocht ik in de keuken aanwijzen wat er wel en niet
  in de wok mocht.
  Een handig idee: vraag in bijv Bangkok aan een goed Engels sprekende Thai om voor jou op te
  schrijven wat je niet eet. Als het echt moeilijk wordt kan je dat laten zien.
  Fijne reis en eet smakelijk
  José


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website