Lezersvraag: Wat hebben Thais met eekhoorns?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 oktober 2020

Beste lezers,

Wat hebben de Thais met eekhoorns? Ik zag ze al tien jaar geleden op de markt in Pattaya, maar nu lijken er wel meer soorten zijn bij gekomen.

Ook zie ik ze regelmatig in het wild in Bangkok, dat zijn misschien ontsnapte beesten? Van de week zag ik een aantal jongens met eekhoorns in een tasje.

Vanmorgen na de weekendmarkt geweest, en heb wel vier verschillend soorten gezien. Ze hebben een halsband om en ze verkopen kooien met hangmatten voor de eekhoorns,

Vind ze wel leuk, wie heeft ervaring met die beesten?

Vriendelijke groet,

Harrie

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Wat hebben Thais met eekhoorns?”

 1. Coolsmoe zegt op

  Wij hebben een handtamme (was niet mijn idee, maar ja), maar imo zijn ze zeker niet geschikt om als huisdier te houden of je moest er zeer veel tijd van jongs af aan insteken om ze aan je te binden (zoals wij hebben gedaan).

  Hebben ook een grote kooi nodig en ook tijd buiten de kooi, diegenen die ze in kleine kooitjes steken doen aan mishandeling en de eekhoorn zal zeer snel vals worden van de stress. Waarschijnlijk eindigen ze dan in het wild.

  Zoals met alle beesten, als ze jong zijn is alles schattig maar eens volwassen is het snel gedaan met de pret. En ja, een volwassen eekhoorn kan zeer hard bijten.

  Conclusie: niet doen.

 2. Maryse zegt op

  Niet kopen en niet tam proberen te maken!
  Deze dieren horen gewoon vrij de rennen in hun natuurlijk habitat. Ik woon in een bomenrijke ‘moebaan’ in de stad waar zij oneindig kunnen scharrelen tussen alle tuinen en bomen. Een enig gezicht, zij spelen zelfs kiekeboe met de vogels in de Frangipani’s.
  Dat is een leuker gezicht dan een diertje in een kooi op een wiel.

 3. B.Elg zegt op

  Daar komt nog eens bij dat eekhoorns drager kunnen zijn van rabiës (hondsdolheid).
  En het is natuurlijk dierenmishandeling om zo’n beest in een kooi te stoppen.

 4. marijke. zegt op

  Eekhoorns zijn zeker super leuk.Waar wij de laatste keer in changmai verbleven deden ze fruit wat over was in een mandje in een boom.Schitterend om ze te zien eten.Of hoe snel ze over de wirwar van draden lopen.Die horen zeker in de natuur.

 5. Christiaan zegt op

  Een vriendin van mijn vrouw nam een eekhoorn mee uit Zwitserland. Hoe, dat is mij niet bekend. Ze bracht die eekhoorn in een grote kooi naar ons voor de inwonende kleindochter, die toen 4 jaar oud was.Ik was niet thuis, want anders had ik het diertje geweigerd. Maar een Zwitserse eekhoorn hier los laten, betekent een snelle dood.
  En nu hebben wij die al bijna 11 jaar. Het diertje is nog levendig en niet handtam. Elke morgen wat het op een stukje brood. Mijn vrouw is al een paar keer gebeten door de eekhoorn.
  Als het koeler weer wordt maar het diertje van lapjes stof een soort winterverblijf.
  Ook kregen wij ooit een Thaise eekhoorn, die snel ontsnapte en door honden van buren is dood gebeten..

 6. Ton Uni zegt op

  Ik ben zeker niet voor gekooide eekhoorns, maar ik heb groot ontzag voor ze wanneer ik ze over de electriciteitsdraden zie rennen, van de ene naar de andere draad zie springen en daarna van de draad in een boom zie springen met dunne twijgen! Eens heb ik er een dood op straat gevonden, ik denk die ‘ie geschrokken was van een vlak voorbij vliegende vogel! Wij krijgen er meer en meer in de verre buitenwijk van Bangkok. Ik denk dat het is omdat er veel grote bomen zoals Mango bomen staan. Ze hebben me zelfs aan zaad gestolen van de Polialthya longifolia geholpen! Ook pikken ze met een regelmaat Morinda vruchten. Ik moet zeggen ik zie ze veel iever in het wld dan de Rotsduif die hier veel meer voorkomt en een pest is!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website