Beste lezers,

Mijn vrouw en ik gaan in december op vakantie in Thailand. We hebben inmiddels de Thailand pass. Maar hoe zit het met de terugreis?

Ik lees dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende zegt:

Als u vanuit Thailand naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine.

Ik heb de volgende vragen, hoeveel uur voor het vliegen is de PCR-test geldig? Ik lees soms 48 en soms 72 uur. En is er een website met Thaise adressen waar wij die test kunnen doen?

Groet,

Jan Willem en Tik

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Terugreis van Thailand naar Nederland en inreisvoorwaarden, zoals PCR-test?”

 1. Barney zegt op

  https://medex.co.th/service/covid-test/

  https://www.klook.com/activity/57006-Bangkok-Covid19-PCR-Test/

  https://www.thaitravelclinic.com/FrontNews/covid19-certificate-en-2.html
  Bij deze laatste heb ik zelf gereserveerd. De kliniek is vlakbij Victory Monument. De andere adressen gaven volgens de reviews soms problemen. Aanmelden is zeer eenvoudig en ik hoop gezien de tijdsdruk, dat alles op rolletjes gaat.

  Volgens mij is het 48 uur voor het vliegen.

 2. fred zegt op

  Thailand is rode zone
  ik zou ALTIJD een test doen in Thailand ook bij twijfel…
  stel je komt 3 uur op voorhand op de luchthaven en je mag niet mee omdat de PCR test ontbreekt, … tja daar sta je dan hé…

 3. john koh chang zegt op

  je geeft niet aan of jij en je vrouw beiden nederlands zijn . Maar als dat het geval is dien je een pcr test te tonen die afgenomen is 48 uur voor vertrek. Terzijde, er wordt dikwijls wat slordig omgespringen met de terminologie waardoor niet altijd duidelijk is of het gaat over tijdsduur tussen afname of resultaat van de test en of er wordt gesproken over tijdstip van vertrek, inchecken of aankomen.
  De exacte eisen: zie https://klm.traveldoc.aero/ Gewoon klm website.
  Er is geen lijst van testcentra. Er zijn er pakweg honderd in bangkok en je kunt de test natuurlijk ook nemen in je woonplaats. In laatste geval dien je wel zeker te zijn dat de uitslag wordt opgestuurd.
  Ik heb inmiddels tweemaal dr donna, zie facebook en princ hospital subarnabumi gebruikt. De eerste vraagt om een afspraak de tweede is inloop in de ochtend.Uitslag dezelfde dag.Neem beide om zeker te zijn dat ik er tenminste een op tijd heb.! Goede reis

 4. yvon zegt op

  Een NAAT/PCR test van maximaal 48 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud.
  Zie hiervoor reisadvies corona advies van Buitenlandse zaken.

 5. Hans van Nunen zegt op

  Op 13 oktober heb een een zgn ‘Rapid test’ gehad bij een kleine kliniek in Jomtien ca. 12 uur vooraf mijn vlucht vetrek tijd. Binnen ca. 20 minuten het resultaat en meegenomen naar BKK-Airport. Kosten THB 790. Was prima in orde bij de incheckbalie. In NL daar geen Covid-19 controles meer gehad. Succes !

  • Henkwag zegt op

   Hallo Hans, zoals jij ‘t gedaan hebt lijkt mij een prima oplossing ! Is het mogelijk dat je de naam van de kliniek noemt, zoals Eddy hieronder ook gedaan heeft voor Hua Hin ? Ik woon nl. ook in Jomtien en ga binnenkort naar Nederland. alvast bedankt !

  • Ron zegt op

   Hans, ik had ook graag geweten waar in Jomtien dat je die sneltest had…
   Ik vlieg met Thai Airways terug naar Belgie en hoop dat een sneltest volstaat ipv een pcr test

 6. Eddy zegt op

  Tip: neem voldoende tijd om uit te zoeken welke test [24-uur of 48-uur] je waar gaat afnemen, afhankelijk van je vluchttijdstip.

  Dit komt omdat de prijzen en doorlooptijd dat je de uitslag hebt aanzienlijk kunnen verschillen. Je kunt m.i. beter naar een kliniek gaan ipv een priveziekenhuis zoals Bangkok Hospital [erg prijzig].

  Ik heb bijvoorbeeld binnen een uur uitslag op basis van 24-uurs Abbott’s Rapid Antigen test bij Bewell in Hua Hin voor onder 1.000 baht [ https://bewell.co.th/covid-19-testing/ ].

 7. Jan Willem zegt op

  Dank jullie wel voor de reacties,

  Ik dacht dat voor de terugreis een PCR test verplicht is.
  Dit is blijkbaar niet correct.
  Als je binnen 24 uur vliegt is de sneltest voldoende toch?
  De sneltest is goedkoper dan de PCR test. En het scheelt me 1 dag vakantie. Op die manier kan ik 1 dag later naar Bangkok.

  @john koh chang
  Ik heb de Nederlandse nationaliteit en mijn vrouw de Thaise.
  Ze heeft inmiddels wel de goedkeuring van de Nederlandse nationaliteit van de IND gehad.
  Maar nog niet de gelofte afgelegd. Dus officieel is ze nog geen Nederlandse.

  Jan Willem

  • Jahris zegt op

   Toevallig blijken de voorwaarden per vandaag te zijn versoepeld. Je hoeft in ieder geval van de Nederlandse overheid geen PCR test meer te ondergaan, mits je wel een vaccinatiebewijs of herstelbewijs kan tonen. Al kan een luchtvaartmaatschappij dat nog steeds wel eisen. Wij gaan ook in december en komen eind januari weer terug. Pas dan ga ik er naar kijken, zou goed kunnen dat tegen die tijd de eisen al weer zijn veranderd.

   https://www.thailandblog.nl/gezondheid-2/reisadvies-thailand-gewijzigd-op18-11-2021/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website