Beste lezers,

Ik vlieg woensdag terug naar België met Emirates overstap Dubai, maar slechts 1,5 uur verschil tussen aankomst en vertrek.  Is er enige mogelijkheid of tip om die wissel vlot te laten verlopen? Moet ik me zorgen maken?

Groet,

Hugo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Terug naar België met Emirates en korte overstaptijd in Dubai, moet ik mij zorgen maken?”

 1. joop zegt op

  je kan bij aankomst op de luchthaven een trein nemen naar de vertrekhal,
  is goed geregeld.dus geen zorgen.
  komt goed.

 2. Thailandganger zegt op

  Ik heb dat jaren geleden eens gedaan en werd aan het eind van de slurf opgewacht om samen met de andere overstappers door iemand snel naar de security te worden gebracht en naar de gate. Het was doorlopen maar ging goed.

 3. FrankyR zegt op

  Beste Hugo,

  Voor overstappers is er een aparte route op de luchthaven. Volg dan de borden met Transfer. Er staan vaak ook medewerkers die bordjes ophouden voor passagiers met diverse eindpunten.
  Maak je je geen zorgen over de tijd. Het is doorgaans 25 minuten lopen, 5 a 8 minuten bij de security en dan heb je ruim een half uur voordat je weer gaat boarden.

  Een fijne reis gewenst!

 4. Royalblog zegt op

  Waarom zorgen maken?
  Als de reis met dezelfde maatschappij is, en het ticket van Bangkok naar Amsterdam is uitgegeven, dan is het een bestaande en dus haalbare verbinding. U hoeft in Dubai alleen van gate X naar Y en heeft daar dat uur voor – okee. Er kan een security check zijn, maar die gaat doorgaans vlot. Kortom: Emirates biedt dit als een normale overstap aan. Dan zou ik me geen zorgen maken

 5. Wiel zegt op

  Hallo

  Míjn vrouw heeft dat ook een keer gedaan,
  Ze zegt het gaat heel goed er zijn overstap treinen je kunt het lezen op de overstap borden welke trein je moet hebben.maar dat gaat goed geen zorgen.
  Groetjes wiel

 6. Jan Hoekstra zegt op

  Dat is geen enkel probleem. U volgt gewoon transfer en u loopt naar uw volgende vlucht. Koffertjes regelen zij voor u. U hoeft dus echt nikt te doen.

 7. Peter zegt op

  Geen enkel probleem,
  Transfer volgen en eventueel aan medewerkers de vraag stellen.
  Zoals hier vermeld wordt tussen de 2 zijn er constant treinen voorzien

  Weg geen tijd verliezen met nog gaan te eten in de luchthaven Dubai ..

  Komt goed.
  Ergste is alleen Thailand verlaten want hier is het triestig weer, regen, wind en veel zieke mensen.

 8. manfred zegt op

  heb dit vaak gedaan,gewoon bordje transfer volgen,je houd zeker 45 minuten over kwa tijd,voordat de boarding begint.
  geen enkel probleem.
  verder zou emirates of welke vliegtuigmaatschappij dit niet aanbieden als het te krap was,dan zouden ze veel problemen op hun nek halen .

 9. Jaxel zegt op

  Recentelijk nog overgestapt in Dubai. Weliswaar niet vanuit Bangkok, maar uit Kaapstad. Oorspronkelijk iets meer dan 2 uur. Door vertraging maar 50 minuten over. Door de uitstekende service van Emirates, opgewacht en via korte routes bij security op het nippertje de vlucht gehaald ( ging wel om ongeveer 40 mensen).

 10. Cornelis zegt op

  Meestal gaat het goed, gelukkig. De allereerste keer echter dat ik met Emirates vloog, een jaar of negen geleden, had ik de pech dat de A380 ruim te laat van Schiphol vertrok, wegens drukte op het vliegveld nog een dik half uur rond Dubai moest cirkelen alvorens te mogen landen, en vervolgens ver van de terminal op een zgn. Remote Stand werd geparkeerd. Vervolgens 20 minuten wachten tot de bussen kwamen, dan pas uitstappen; die bussen deden er uiteindelijk ook nog 30 minuten over om de terminal te bereiken. Aan boord was omgeroepen dat de transferpassagiers in de terminal zouden worden opgevangen door Emirates personeel. Niemand te zien dus, en toen ik bij mijn vertrekgate aankwam was deze al gesloten. Vervolgens twee uur in de rij gestaan om op een 6u later vertrekkende vlucht overgeboekt te worden.
  Ik wil maar zeggen dat er maar weinig mis hoeft te gaan om die 1.5u overstaptijd te kort te laten zijn. Zelf ga ik van minstens 2 uur uit op Dubai.

 11. Serge zegt op

  Twee jaar terug vloog ik na een stakingsdag met Qatar vanuit Brussel en een voorgestelde noodoplossing bij uitzondering na de stop in Doha een vlucht via Singapore naar Bangkok. In Singapore slechts 1 u tijd! Echter het vliegtuig had wel 20 min vertraging en dus was het lopen naar de ‘boarding’ in Singapore luchthaven met begeleiding!
  Ik heb wel wat gezweet voor de bagage… maar die arriveerde wonderwel ook te Bangkok met speciale stickers op de valies ‘very urgent’ ! Ik was gelukkig dat ik het haalde …. met veel stress.

  Serge


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website