Lezersvraag: Tempelbezoek en schoen met brace

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 februari 2017

Beste lezers,

Wij gaan binnenkort naar Thailand. Mijn man loopt met een brace in zijn schoenen. Zonder deze brace wordt lopen veel moeilijker voor hem.

Weet iemand hoe daar mee om te gaan bij bezoek aan een tempel?

Groet,

Cor


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Tempelbezoek en schoen met brace”

 1. Freddie zegt op

  Na een operatie aan mijn linkervoet in 2008 is het onmogelijk blootsvoets te lopen en te knielen of op mijn hurken te zitten. De pijn is dan niet te harden. Als ik met mijn vrouw naar de Tempel ga, zit ik steeds op een stoel achterin, aan de ingang zeg maar. Ik doe mijn sandalen ook nooit uit. Aangezien ik dus niet op mijn knieên ga zitten naast de andere mensen, zegt niemand er wat van. Men ziet dat ik mijn best doe en krijg het respect omdat ik tenslotte de enige farang uit het dorp ben die regelmatig de tempel bezoekt, al is dat louter om mijn vrouw te plezieren. Dus beste Cor en echtgenoot, trek het jullie maar niet aan, als je niet blootsvoets kan lopen in de tempel, doe als ik. Mocht er ooit een of andere Monnik een opmerking maken dan leg je ‘t gewoon uit. Ik heb ooit één opmerking gehad van een Monnik toen ik ‘s morgens vroeg langs de kant van de weg stond met een schaal met voedsel omwille van Boeddha-Day. De Monnik wees naar mijn sandalen die ik aan had, en zei tot mijn vrouw dat ik die moest uit doen en in het grint gaan staan. Ik heb die onverlaat eens goed mijn gedacht gezegd – wat dénkt dat bedelaartje wel ? – en sindsdien heeft niemand nog kritiek op mijn niet-blootsvoets staan, lopen, knielen geuit.

 2. erik zegt op

  Ik heb ook dat probleem, en het komt ook voor als ik een ‘straat’-kliniek in moet want daar gaan de schoenen uit. Ik heb altijd schone slippers bij me, daar kom ik wel op weg samen met mijn loopstok, maar ik overleg eerst met de verantwoordelijke.

  Het gaat om het buiten houden van straatvuil; misschien kun je soort mof maken die je om de schoen(en) doet. Je zult sowieso moeten overleggen en een loopstok of ander hulpmiddel helpt mensen te overtuigen van de noodzaak.

  En er zijn plaatsen waar ze knikken van ‘loop gewoon maar naar binnen…’. Als je maar overlegt, al zijn er ook plekken waar ze me weigeren. Het vreemde is dat een rolstoel die door straatvuil ging dan wel binnen mag….

 3. Adje zegt op

  Cor bij mij is het zichtbaar, want ik loop met krukken en daarnaast heb ik orthopedische schoenen, waarvan één verhoogd is omdat mijn totale heup is verwijderd bij een been.
  Zelfs zijn de mensen vaak zo vriendelijk en gaan zelfs een stoel zoeken voor je, en als je even rond kijkt ben je meestal zelfs niet de enige die wat mankeert aan voet of been.
  Ze hebben mij alleen ten goede aangesproken, en geven de beste plaats aan je en willen je graag helpen als het nodig is.
  Dus Cor maak je geen zorgen, als je in de korte broek loopt zien ze je brace meteen waarschijnlijk, en met de lange broek trek je gewoon de betreffende broekspijp wat omhoog en ze zien het ook, en bespaart je een heel verhaal te moeten vertellen.
  Ik wens jullie heel veel plezier in Thailand, en succes met je problematische been, en geniet er van want dat is de beste medicijn die er is!

 4. Jhon zegt op

  Gewoon een prothese aanschaffen, die kan je dan bij de ingang van de tempel afdoen.
  Jhon

 5. Maud Lebert zegt op

  Sokken over de schoenen doen. Dat moeten dan wel grote sokken zijn, Maar dat gaat best. Ikzelf kan niet over de gloeiend hete ingangen van de tempels lopen, dus ik laat mijn schoenen daar waar het hoort en doe sokjes aan. Niemand heeft er ooit iets over gezegd.

 6. Jan S zegt op

  In de tempel mag je ook sokken dragen. De oplossing om grote sokken mee te nemen en die over je schoenen te doen lijkt mij een eenvoudige oplossing.

 7. Ank zegt op

  Gewoon een paar sokpantoffels in je tas mee nemen en die aan doen.
  Werkt heel goed

 8. Jasper van Der Burgh zegt op

  Ik neem aan dat met een brace je een soort orthese bedoeld. Ik heb er ook een, en kan niet knielen of op de grond zitten. Bij binnenkomst, waar dan ook, wijs ik de dienstdoende met een verontschuldigende glimlang op mijn handicap, waar altijd een “may pen rai, kap” op volgt. M.a.w.: nooit een probleem gehad.
  Sokken over je schoenen heen aan doen zou mij trouwens ook niet lukken zonder een bank of iets dergelijks in de buurt.

 9. Chris van het dorpje zegt op

  Ik heb een tijdje in het Noorderpark bad als klusjesman gewerkt .Daar moest ik altijd mijn veiligheids schoenen aan hebben .Om in de zwemhall te gaan hadden we van de blauwe plastiks ,
  die je over je schoen kon trekken .Lijkt me ook een oplossing .

 10. Willem zegt op

  Bij binenkomst in de tempel wijzen op de voet en een pijnlijk gezicht trekken. Uitleggen dat je zonder schoen niet kunt lopen. Daarna was bij mij het pleit beslecht en kon ik met orthopdische schoen verder lopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website