Beste lezers,

Ik gebruik af en toe een slaaptabletten om in te slapen. Deze worden niet vergoed door mijn zorgverzekeraar. Ik bestel ze nu wel eens op internet maar dat is duur en ik weet niet of ik wel goede tabletten krijg.

Nu ga ik naar Thailand en wil ik daar een voorraadje kopen. Ik hoorde van iemand dat veel apotheken wel moeilijk doen over slaaptabletten, ook omdat mensen die depressief zijn die tabletten kunnen gebruiken om er een eind aan te maken.

Wie weet of ik in Bangkok, Pattaya of Hua Hin gemakkelijk Temazepam kan kopen en waar?

Groet,

Ludo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Temazepam of andere slaaptabletten kopen in Thailand”

 1. Joseph zegt op

  Dormirax 25 gewoon zonder recept in bijna elke Pharmacie te koop. 10 tabletten voor 50 baht

 2. rob zegt op

  In bijna elke pharmacie zijn wel slaapmiddelen te verkrijgen, onder andere namen dan in Nederland gebruikelijk is. Temazepam ben ik nog niet tegengekomen, ik gebruik ze soms ook om in slaap te vallen, niet dat ze erg goed zijn want na een half uur of een uur ben ik weer wakker. Ik haal ze in Nederland op recept via mijn huisarts , meestal voor drie maanden en zo duur zijn ze niet bij de apotheek. Een begeleidend schrijven van de huisarts of apotheek ( medicijnpaspoort) zorgt ervoor dat ik geen eventuele problemen krijg als ik ze meeneem naar Thailand.

  • bart zegt op

   Beste Rob,

   Temazepam is een tablet om inslaap te komen, een zogezegte inslaper. Het kan dus beste kloppen dat je alweer na een uur wakker wordt. Voor een lange slaap kun je beter een ander medicijn gebruiken zoals Nitrazepam.

   Groeten, Bart.

  • Jaap zegt op

   Dat geen last krijgen met een breifje van de huisarts of medicijnenpaspoort zou erg tegen kunnen vallen. Ze staan nl op de opiumwet lijaten, zie https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HVGEM/bijlage_2_lijst_ii_opiumwetmiddelen.html: Voor veel landen heb je een apostille verklaring
   van de rechtbank nodig. Thailand doet niet eens mee aan dat verdrag dus moet je het dan
   Bij de ambassade opvragen. Wellicht heeft U dat gedaan en klopt uw verhaal dus gewoon. Voor het merendeel van de landen in de wereld echter zeker niet. Controle in Thailand is we bijna niet maar de straffen bij aantreffen zijn hoog en een gevangenisstraf kan niet altijd met wat geld schuiven worden vermeden. Het is en blijft dus oppaasen.

 3. Sommeil zegt op

  Alle slaapmiddelen op basis van benzodiazepines moeten effectief best met de nodige voorzichtigheid worden genomen. Afhankelijkheid, verhogen van de dosis om hetzelfde effect te bekomen, en het noodzakelijke afbouwschema is doktersadvies noodzakelijk. Hadden we geen huisarts aan boord op thailandblog?

 4. Bob zegt op

  Echte slaapmiddelen uitsluitend via recept (ziekenhuis ) officieel te koop. Vrije verkoop is bij wet verboden.

 5. Maarten Vasbinder zegt op

  Dormirax (Hydroxyzine Hydrochloride) is een anti-histaminicum (tegen allergie) met als bijwerking dat je er slaperig van kunt worden.
  Heeft geen enkele verwantschap met “echte” slaapmiddelen, die in Thailand alleen met recept te koop zijn.

  Dr. Maarten

  • theoS zegt op

   Klopt helemaal wat slaapmiddelen betreft. Alleen te krijgen op dokters recept. Vroeger, ong. 40 jr geleden, kocht ik deze vrijelijk over de toonbank maar daar werdt door de toenmalige regering een eind aangemaakt. Alleen nog op dokters recept. Dit Thailand wezende zijn er andere manieren om eraan te komen maar daar wil ik niet over uitwijden op dit blog.

 6. John zegt op

  Lorazepam valt in thailand sinds enige tijd onder een speciaal regime. Is volgens mij niet te krijgen in gewonw apotheek.

 7. John zegt op

  Sorry mijn woordenboek zit in de weg en veeandert telkens clonazepam in lorazepam

 8. Annie zegt op

  Ik gebruik temezapam via de dokter, had mee genomen naar Thailand maar aangezien we onverwacht een week langer bleven kwam ik zonder te zitten ( wel een notitie ervan in me medicijnen pasport maar geen recept ofzo ) heb via de dokter gelukkig daar wat kunnen krijgen maar was niet hetzelfde .
  Een vriend kocht in de apotheek in hua hin weleens goed door blijven vragen omdat ze niet zomaar vrij verkopen het waren paarse kleine ovale tabletjes de naam is me ontschoten maar die zijn ook niet te vergelijken met temezapam
  Ik zou eerst 1 stripje kopen en proberen of het bij u wel werkt

 9. Alex zegt op

  Gewoon even naar een dokter of kleine kliniek gaan. Ik gebruik ze regelmatig, blauwe, gele oranje. Heb nu oranje diazepam, 60 stuks voor 1800 baht.

 10. Patty zegt op

  Afgelopen januari nog gekocht. Niet makkelijk want grote moderne apotheken mogen ze niet meer verkopen. Maar de kleine wat simpele apotheken verkopen ze ” onder de toonbank” Dit jaar waren ze ook niet meer zo goedkoop als vroeger. Omdat ze ook eigenlijk alleen via een recept mogen worden afgegeven. Ik volgens mij 500 Bath voor een strip betaald.

 11. Taitai zegt op

  Deze middelen worden vaak ‘pammetjes’ genoemd omdat de namen van de medicijnen in deze hoek allemaal op ‘pam’ eindigen. Het zijn geen slaapmiddelen en ook al geen antidepressiva. Ze brengen je tot rust en zijn daarom een zegen voor mensen die lijden aan serieuze angst/paniekaanvallen. En ja, iemand die rustig is valt makkelijker in slaap, maar dat maakt een ‘pammetje’ nog geen slaapmiddel.

  Er zijn kortwerkende ‘pammetjes’ en ‘pammetjes’ die veel langer effect hebben. Één ding hebben alle ‘pammetjes’ gemeen: ze zijn echt hartstikke verslavend. En het proces om van die verslaving af te komen is beslist geen eenvoudige.

  Ik heb nog nooit van een arts gehoord die ‘pammetjes’ voorschreef bij iemand die depressief was. Sterker, mijn arts deed juist het omgekeerde. Als gevolg van een medicijn (Lariam) kreeg ik enorme paniekaanvallen (non-stop). Gedurende een korte periode moest ik ‘pammetjes’ en een antidepressivum slikken en daarna alleen een antidepressivum (terwijl ik beslist niet depressief was). De reden om het zo te doen had alles met het verslavende karakter van de ‘pammetjes’ te maken (en het feit dat het even duurt voor een antidepressivum echt werkt … als het werkt).

  Een reden waarom de ‘pammetjes’ niet vrij verkrijgbaar zijn is dat ze nogal eens voor recreatief gebruik aangewend worden (samen met alcohol). Dat is wel het laatste waar de gezondheidszorg en de overheid aan mee willen werken.

 12. Henk Hollander zegt op

  Diazepam is geen slaapmiddel. Beter slapen is een bijwerking. Het middel is gevaarlijk en zorgt regelmatig voor hartaanvallen. Werkt prima als pijnstiller, maar kijk uit bij het gebruik. Je kunt het vrij kopen in de apotheek. Temazepam bevat motfine en is niet vrij te koop en is verslavend. Een dokter zal dit middel alleen in uiterste nood, als niets anders helpt voorschrijven. Ik heb een ongebruikte voorraad. Van 1 pil werd ik al dood ziek en moest de hele dag overgeven. Ik woon in Roi Et, dus als iemand ze wil hebben. Je moet wel afkicken als je stopt.

 13. Wim van Beveren zegt op

  Melatonin is misschien een oplossing, een lichaams eigen hormoon wat helpt bij het inslapen.
  Wordt normaal in je brein aangemaakt maar veel mensen hebben daar een tekort aan.
  is bij Aliexpress te goedkoop tebestellen.

  • Henk zegt op

   En zo chemisch als de pest.
   Als je dan toch melatonine wil gebruiken, zorg er dan voor dat het gemaakt is uit natuurproducten en die komen niet uit China. Alleen de U.S. en Europa
   Daarbij is de dosis van de vrij verkrijgbare melatonine zo laag dat het nog maar de vraag is of het helpt.

 14. john zegt op

  beste mensen, er worden nogal wat onjuistheden gemeld in de verschillende commentaren als het gaat over de zogeheten pammen, ofwel benzodiazepines. O.a. temazepam, lorazepam, diazepam ( valium) Er zijn kortdurende en langdurende. Ze zijn verslavend en zijn daarom onder het regime van de Opiumwet gebracht. Heeft niets te maken met het feit dat het opium/morfine bevat. Is nl niet het geval. Maar er is in alle landen een systeem van verstrekken, voorschrijven, registratie etc dat oorspronkelijk geschreven is voor de opiaten/ morfines. Daarna heeft men stapsgewijs allerlei andere stoffen onder dit regime gebracht. Ook in Thailand.Voor de leek wordt dan gezegd “valt onder de Opiumwet” klopt, valt onder de wet die oorspronkelijk voor opium/morfine etc is geschreven.
  Mocht je echt iets willen weten wat ieder van die stoffen betekent google maar eens op min of meer officiele websites. Met name de artsenvereniging of apothekersverenigingen en bv in nederland het standaardwerk “famacotherapeutisch kompas “geven echte informatie. Wil toch even de wijsneus uithangen. Ben apotheker en heb enkele tientallen jaren dit vak uitgeoefend.

  • Maarten Vasbinder zegt op

   Bedankt John,

   Helemaal mee eens

   Soms word ik moe van al die “deskundigen”.

   Maarten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website