Beste lezers,

Dit jaar kwam mijn familie mij voor de eerste keer opzoeken in Thailand. Ik woon In Phayao provincie in een klein
stadje Pong. Mijn dochter verbleef een kleine week bij ons in Pong en vertrok daarna naar Chiang Mai voor een aantal dagen.

Alle toeristen krijgen het advies mee: als je een taxi neemt, kijk dan of de meter aan staat. En zo niet er om vragen of uitstappen. Zo ook gedaan in Chiang Mai! De taxichauffeur vertelde doodleuk dat dat in Chiang Mai niet kon, omdat er de afspraak gemaakt schijnt te zijn met ‘alle’ taxi bedrijven dat de meter uitblijft! Voor het kleinste ritje betaal je al 200 baht!

Hoe zijn jullie ervaringen en indien eender, mag dat dan zomaar?

Vriendelijke groet

Adri


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Klopt het dat taxichauffeurs in Chiang Mai de meter niet aan zetten?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Het zal best kloppen en gebeurt ook in Pattaya. En nee, het mag natuurlijk niet, het zijn illegale onwettige prijsafspraken. Het wordt in de hand gewerkt door de belachelijk lage meterprijzen waarvan een chauffeur zelfs in Thailand nauwelijks het hoofd boven water kan houden.
  Ben je erg principiëel, dan kun je eindeloos in en uit blijven stappen en uiteindelijk gaan lopen, als je wat meer pragmatisch ingesteld bent kun je voor een ritje wat 60 Baht mag kosten en waar 200 Baht voor gevraagd wordt, proberen het eens te worden op 120 Baht of iets in die geest.
  En ook hier geldt natuurlijk: Niet de boze toerist uithangen die met stemverheffing wel eens even zal laten merken dat hij zich niet zal laten flessen, maar eerst met een glimlach 60 Baht bieden, en dan, onder verwijzing dat ie voor 100 Baht een goede maaltijd voor zichzelf en zijn gezin kan kopen, hem 120 Baht onder de neus houden. ‘Just because you are my friend’ zeg je er dan bij, met een hele dikke smile.
  Goede kans dat ie bezwijkt.

 2. Nan zegt op

  Nog nooit meegemaakt in CM

  Probeer uber of nog liever grabtaxi.

 3. WIEL zegt op

  Waarom zou je een meter taxi nemen in ChiangMai ?

  Het normale vervoer gaat immers bijna altijd met de Red Car , en die kost
  per rit in het centrum slechts 20 Baht , en net erbuiten 30 – 40 baht pp !

  Of , maar wel met een voorop gemaakte prijs , een tuktuk !

 4. John Chiang rai zegt op

  Het kan best waar zijn dat sommige taxichauffeurs in Chiangmai liever niet met een meter rijden,dit gebeurd ondanks verbod nog steeds in geheel Thailand. De meeste mensen in Chiangmai nemen een Songtaew (redcar) die je overal in de stad ziet,en je voor een prikkie op plaats van bestemming brengen. Alleen voor ritten buiten de stad,of bijv, naar het vliegveld,moet je met de betreffende chauffeur verhandelen.
  Ps. Om de songtaew te stoppen, gewoon je hand opsteken,en zeggen waar je heen wilt in de stad,en nooit aan de chauffeur vooraf vragen wat het eventueel kost. Bij het verlaten van de songtaew,gewoon het eenheids tarief betalen,wat in het centrum van de stad overal het zelfde is.

  • niek zegt op

   Klopt en dat eenheidstarief van songthaews is onlangs verhoogd van 20 naar 30 baht in de binnenstad.

 5. Frank zegt op

  Heb onlangs iets gelijksaardigs meegemaakt in Phitsanulok. Wij waren met Air Asia van Bangkok naar Phitsanulok gevlogen en op de luchthaven bij aankomst stonden er mensen taxivervoer “aan te prijzen”. Mijn vrouw uiteraard het woord laten voeren en al vlug werd er gezegd dat de prijs 150 bath was gelijk waar je naar toe wilde gaan. De chauffeur zei dat dit een onderling afgesproken prijs was. Het zal waarschijnlijk op andere plaatsen ook nog gebeuren.

 6. Leo zegt op

  In Bali gebruikte ik veel de Uber taxi. Altijd eerlijk 😛

 7. niek zegt op

  De taxi’s aan de luchthaven hebben een belachelijk hoog tarief voor een rit naar de stad en vragen een vast bedrag van 200 baht.
  Beter op een songthaew (rood busje) wachten voor 40 baht, als je de tijd hebt en het beetje ongemak, dat je niet direct naar je bestemming wordt gereden, omdat er meerdere bestemmingen moeten worden aangedaan voor de andere passagiers.

 8. Theo zegt op

  Als je in pattaya of jomtien om een meter zou vragen,sta je
  Na een dag nog op dezelfde plek.maak de prijzen wat
  Duurder en geen gedonder meer.
  Goede reis.
  Theo

 9. TH.NL zegt op

  In Chiang Mai hebben ze nog niet eens zo heel lang taxi’s. De eigen inwoners zullen bijna altijd de songtaew, tuktuk of een bus(je) nemen. Af en toe hebben mijn Thaise partner en ik ook wel eens een taxi nodig en ja die willen altijd een vast bedrag. Er zit een meter in maar die heb ik nog nooit aan zien staan. Als mijn partner de taxicentrale belt om een taxi te bestellen dan zegt men er gelijk de ritprijs bij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website