Goede dag,

Ik arriveer op 2 augustus a.s. in BKK International. Ik moet door naar Sukhothai. Om door te vliegen moet ik ruim 6 uur wachten.

Een taxirit naar Sukhothai duurt ook zo’n 6 uur. Kan iemand mij zeggen waar ik vooraf een taxi kan boeken en wat het zou kosten?

De taxi heeft het voordeel dat ik dan meer van Thailand zie.

Dank!!

Cor

13 reacties op “Lezersvraag: Een taxi van Bangkok Airport naar Sukhothai, wat kost dat?”

 1. misgedacht zegt op

  Kan je vrijwel niet vooruitboeken-noch is er enige noodzaak toe. Gewone taximeters zijn helemaal niet zo comfortabel voor zo’n lange rit-en je moet maar afwachten welke type chauffeur het is-racer of coureur. Meestal echter brengen ze je in de stadstaxi naar een soort ”gespecialiseerd” langeritten taxi/bedrijf en vangen dan commissie als aanbrenger.
  Er zijn geen vaste prijzen voor dit soort ritten-reken als grove richtlijn op ca 10/11 bt/km, afgerond-naar boven-op een mooi getal, Zal iets van 450/500 km zijn. je kan ook vliegen-BKKair, dus zelfs vanaf BKK, zal minder kosten.
  Of je veel ziet? neuu, amper. Dat deel van Thailand is vooral dodelijk saai, de doortochten van vele stadjes en dorpen zien er overal eender uit.
  Mensen die zo’n lange rit maken gaan vrijwel allemaal naar vrouw/lieffie ergens in de provincie. DUS is de vooruitbestelde oplossing veel beter: ter plekke, in die plaats, bestelt lieffie een auto met chauffeur, die jou komt ophalen-vrijwel zelfde tot iets lagere prijs.dan vangt lieffie de commissie (=5-8%)

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Kijk hier eens al je echt met een taxi wil.
  Heb geen ervaring met de ze maatschappij maar volgens hun rates zou het 5000 Baht kosten.

  http://www.thaihappytaxi.com/WebPage/TaxiAirporttoBangkok.aspx?gclid=CKrh1Lif7bYCFUyF6wodBzAADg

 3. william zegt op

  Als ik een taxi neem naar Surin ( ook ca. 6 uur in de taxi ) vanaf de airport, boek ik die altijd bij de taxicentrale plaats op de luchthaven als ik aankom. Meestal vraagt die centrale
  aan enkele taxichauffeurs wie dat ritje wil doen, omdat er altijd wel een chauffeur is die door dat ritje tevens zijn familie of vrienden kan aandoen in Surin of omgeving. Voor de rit betaal ik meestal 4500 bath incl. Het is een lange rit maar als je aangeeft waar je wilt stoppen bij een 7-eleven bijvoorbeeld voor een sanitaire stop dan word hier aan voldaan.

 4. Aart v. Klaveren zegt op

  Ik zou zeker niet met een taxi gaan, wel een vlucht voor de volgende dag regelen. en een dag in een goed hotel om even van de jetlag bij te komen lijkt me meer op z`n plaats, beetje zwemmen, eten en de volgende dag uitgerust in Sukothai aankomen.

 5. gerard zegt op

  Bij Greenwood travel worden ook busjes verhuurd met chauffeur en komt qua prijs niet duurder uit dan een taxi

 6. Koge zegt op

  Ik denk dat je beter kunt gaan vliegen, als je geen Thai/Thaise bij je hebt om te onderhandelen wordt je als farang geript, je kunt ook met de bus dat is heel goedkoop

 7. John zegt op

  Hoi Cor

  Ik betaal al twee jaar van Airport naar Uttaradit 5500 Bath.
  Wel al 8 jaar de zelfde taxi driver.Een heer en vertrouwd is inmiddels onze vriend geworden.Zijn roep naam is Jon 0817771384 Bangkok
  Ga 19 juli weer naar Holland. Haalt me thuis op in Uttaradit ( al jaren )
  11Aug.staat hij weer gereed op het vliegveld om me naar huis te brengen.
  Er zijn nog hele goede taxidrivers in Thailand echt.
  Succes Cor, gr John

 8. Henk zegt op

  Ik zou geen taxi nemen, als ik van Bangkok naar Udon Thani ga, neem ik altijd een VIP bus. Dan heb je meer ruimte dan in een vliegtuig. Er staan namelijk maar 3 stoelen naast elkaar. En het is goedkoop. Ik betaalde in april nog THB 1050 voor 2 personen.

 9. pieter zegt op

  Taxi kost ongeveer 3.500 bath. Vaste prijs afspreken.
  Je kan ook met trein naar Phutsanulok vanaf Bangkok. Duurt 6 uur inclusuef 2 uur vertraging. Kosten trein 450 bath inclusief lunch. Of met vliegtuig Nokair van Don Muang naar Phitsanulok. Kosten bij tijdug boeken op website tussen 1.100 en 1.600 bath. Vlucht circa 1 uur. Tuktuk naar busstatiin 100 bath. Bus Phitsanulok naar Sukhotha ongeveer 70 bath.

 10. pieter zegt op

  Ik drukte op verkeerde knopje en hup mijn reactie was – niet af- en weg.

  Met de bus van Phitsanulok naar Sukhothai duurt een kleine twee uur. Al met al om met trein/vliegtuig via Phitsanulok naar Sukhothai te reizen kost het je zeker 8 tot 10 uur.
  Taxi van Bangkok naar Sukhothai is het snelste en ook bij persoon niet veel duurder dan het vliegtuig van Bangkok Airways naar Sukhothai. Dus wachttijd zal je voor lief moeten nemen. Wat je ook kiest het blijft altijd een vervelend laatste stukje van je reis, duurt lang(toch zeker 10 tot 12 uur na je landing in Bangkok) in verhouding met de reis van Amsterdam naar Bangkok. Maar het is niet anders. Dit is Thailand.
  Alternatief is om overnachting in Bangkok te nemen en de andere ochtend verder te reizen naar Sukhothai.

 11. Bertje zegt op

  Nu we het toch over vervoer hebben….

  Ik wil van de luchthaven naar Nakon Sawan. Is hier een directe busverbinding of moet ik eerst naar BKK? Kosten voor een enkeltje?
  Eventueel met taxi…..??
  Jullie zijn nog niet van mij af……Vanaf Nakon Sawan wil ik door naar Chiang Mai.
  En….ja wel…, daar vandaan vlieg ik weer terug.

  Wie kan mij hier iets zinnigs over vertellen?

 12. Pieter zegt op

  Nakhon Sawan ligt ongeveer 160 km ten zuiden van Phitsanulok. Naar Phitsanulok met de taxi vanaf Suvarnabhumi is het 3.500 baht. Dus naar Nakhom Sawan zal het in de buurt van de 2.700 baht liggen. Taxichauffeur heeft een standaardlijstje liggen voor de grote afstanden.

  Ook met de expresstrein naar Nakhon Sawan is mogelijk (reisduur inclusief vertraging ongeveer 4,5 uur. Ik vertrek meestal van treinstation Don Mueang (daar ga ik met de taxi heen, totale kosten circa 500 baht, zie ook onder). Enige probleem is om in de goede trein te stappen vanwege de vertraging van circa 45 minuten. Treinkosten minder dan 400 baht. Ik reserveer nooit voor de trein maar tijdens feestdagen of in weekenden kan de expresstrein volgeboekt zijn.

  Van Nakhon Sawan kan je met de trein naar Chiang Mai. Kosten circa 550 baht. Alleen moment van instappen is vanwege de vertraging op het traject Bangkok naar Nakhon Sawan mogelijk 1,5 uur later dan de planning.

  Van Chiang Mai naar Bangkok kan je vliegen met Nok Air. Regelmatig actietarief (op dit moment voor ongeveer 1.200 Baht), zie hun internet site. Je komt dan op Don Muang Airport aan. Vandaar kan je de taxi nemen naar Suvarnabhumi Airport (taxi ongeveer 340 baht, tolweg 120 baht en fooi 50 baht).

  • castille noel zegt op

   Van Don Muang naar BKK is er een gratis bus en ook van BKK terug alleen het probleem niemand wil u helpen ge vraagt er naar en ze willen het niet weten maar mijn twee vrienden
   de ene spreekt goed thais en dan weten ze het wel hoor de bus rijd elke 30 minuten maar de
   reistijd is ongeveer is 30 minuten maar met de files kan dit soms oplopen tot meer dan een
   uur , er rijden ook 2 stadsbussen van de ene naar de andere luchthaven kosten ongeveer
   30 bath maar deze bushaltes liggen buiten de lucht haven en je moet met al je bagage de
   drukke baan over de gratis bus stopt in de luchthaven . Mijn vrienden zijn 3 weken geleden
   geleden met deze gratis bus gereisd !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website